Biggest loser-Christoffer valde maten framför sin familj: "Jag ångrar mig grovt"

Christoffer Jenderborn från Biggest loser valde maten före sin familj.

Christoffer Jenderborn tävlar i Biggest loser för att vinna tillbaka sin egen familj. När hans osunda livsstil förändrade hans personlighet valde flickvännen att lämna honom. ”Jag har åsidosatt min egen familj för mitt ätande”, säger han.

Christoffer Jenderborn, 25, tävlar i årets säsong av Biggest loser. Än så länge är det bara början på deltagarnas resa mot ett mer hälsosamt liv, men Christoffer kämpar redan mot en enorm hemlängtan.

– Den här veckan har varit en känslo-bergochdalbana. Mitt huvud är så utmattat av att ena stunden vara i extas och nästa vara jätteledsen, och jag bara vill försvinna härifrån, säger han i programmet.

Samtidigt är det extra viktigt för Christoffer att stanna kvar på slottet och få ordning på sitt liv. För honom står väldigt mycket på spel.

– I mars i år så tog det slut mellan mig och mitt ex, och det är mycket på grund av att jag själv har låst ute mig från förhållandet för att jag är stor. Jag ångrar mig grovt att jag har misshandlat min kropp så mycket och att jag har åsidosatt min egen familj för mitt ätande, säger han.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband

Allt började 2015 när parets gemensamma son föddes tio veckor för tidigt. De fick spendera en lång tid på sjukhuset och det blev en tuff start för de nyblivna föräldrarna.

– Vi fick ingen mat från sjukhuset, det var godis, läsk, chips. Sen efter ett tag så började vi blanda in snabbmat också. Därefter började helvetesresan, säger Christoffer.

När de väl kom hem försökte de hitta vardagsrutinerna igen. Flickvännen kom snabbt tillbaka, men för Christoffer blev det svårare. Hans personlighet ändrades och till slut valde han maten framför sin egen familj.

 – I grund och botten så är det min övervikt som har gjort att jag är den jag är, och den personen som hon gjorde slut med, säger han.

Han berättar att han är osäker på hur deras relation ser ut idag. Mycket av energin går åt till att tänka på familjen hemma och hur han ska kunna reparera det som är trasigt.

– Mitt huvud och mitt hjärta är hemma, det är inte här. Jag gråter mig till sömns varje kväll jag är här, säger Christoffer.

Biggest loser sänds måndag och tisdag klockan 21.00 på kanal sju.

Här är alla deltagare i Biggest Loser 2018.

Pischa och Mikael är tränare i Biggest loser.

Michael Willysson.

Paulina Rather.

Viktor Knutsson.

Pernilla Skoglund.

Sara Andersson.

Goran Handzic.

Johanna Pettersson.

Joakim Hagstedt.

Matilda Nilsson.

Michael Sjögren.

Ibrahim Rather.

Bayan Ayyad.

Christoffer Jenderborn.

Bartosz Komenda.

Bayan och Michael.

Ibrahim och Paulina.

Pernilla och Sara.

Matilda och Johanna.

Joakim och Goran.

Viktor och Christoffer.

Bartosz och Michael.

HETAST PÅ HÄNT TV: DANIEL NORBERG om att bli DUMPAD (JONNA & JOHANNA- intervju)

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom chockresultatet i Biggest loser– så kunde Michael gå ner 17,3 kilo på en vecka

LÄS OCKSÅ: TV4-doktorn Mikael Sandströms skarpa varning till de nya Biggest loser-deltagarna

Foto: IBL, TV4