Biancas dagliga rutin – för att stärka självkänslan efter ätstörningen

Bianca Ingrosso har varit öppen med både sitt uppbrott från Phillipe Cohen i början av året – och med sin bulimi. Nu berättar hon om ett viktigt knep hon lärt sig för att älska sig själv när livet är som svårast.

Det har varit ett tufft år för bloggaren och tv-profilen Bianca Ingrosso, 22. I januari tog det slut med pojkvännen Phillipe Cohen, 23, men i maj blev de tillsammans igen. Samtidigt köpte Bianca sin första egna lägenhet, spelade in ”Wahlgrens värld”, gjorde otaliga samarbeten i sociala medier, bloggade, spelade in ”Talang” och designade en egen smyckeskollektion.

För drygt två månader sedan blev det för mycket och Bianca Ingrosso drabbades av en panikattack och föll ihop i sitt hem och tvingades några veckor senare också att avbryta en fanträff med sina följare i köpcentrumet Mall of Scandinavia i Stockholm. Nyligen meddelade hon också i sin blogg att stressen och näthatet hon tvingats utstå också har gjort att hennes ätstörning bulimi börjat komma tillbaka.

”Den senaste tiden har nämligen varit väldigt mycket hat och elakheter överallt. Och NEJ det är inte konstruktiv kritik ni ger, utan det är ren och skär hat som ni spyr ur er på mig på mina kanaler. Det är lätt att säga att det rinner av en men ibland så tär det verkligen på mig och jag börjar gråta och kryper ner i destruktiva Bianca. Och med det menar jag att min bullimi har börjat komma tillbaka sakta men säkert, just pågrund av den ångest detta har gett mig”, skrev hon då.

I sin podcast ”Alice & Bianca” berättar Bianca nu om knep hon har lärt sig efter det tuffa året, för att lära sig älska sig själv. Hon började med det redan efter uppbrottet från Phillipe i januari, men har sedan fortsatt med det.

– Hur mycket man än pratar med vänner, lyssnar på musik eller gråter, så kommer man aldrig att må bra efter ett break up om man inte en dag vaknar upp och känner att “nu jävlar ska jag må bra för min skull”. Inte för någon annans skull eller för att göra någon svartsjuk, utan för ens egen skull, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Jag började varje dag med att ställa mig framför spegeln, vilket jag gör än idag när jag tvivlar på min kropp i min bulimi, och så säger jag fem riktigt positiva saker om mig själv. Det kan vara personlighet, utseende eller något jag gjort. Det stärker. Man måste boosta sig själv med kärlek.

Bianca Ingrosso.

Bianca Ingrosso med pojkvännen Phillipe Cohen på Elle-galan 2017

Bianca Ingrosso som en av jurymedlemmarna i ”Talang” 2018 på TV4. Här med kollegorna Kristina "Keyyo" Petrushina, LaGaylia Frazier och Alexander Bard.

Bianca är med i ”Wahlgrens värld” tillsammans med bland annat mamma Pernilla Wahlgren och mormor Christina Schollin.

Bianca Ingrosso med mamma Pernilla Wahlgren och sin bror Benjamin Ingrosso.

Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso på Let´s dance 2016 där Bianca tävlade.

Bianca Ingrosso på Kristallen 2017.

Bianca Ingrosso med föräldrarna Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso på ”Let´s dance” 2016

LÄS OCKSÅ: Biancas tårar – nu avslöjar hon sanningen bakom uppbrottet

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos sorg: ”Jag tappade sexlusten helt”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!