ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Dottern Bianca om Börje Salmings tunga sjukdomsbesked: ”Hemskt”

11 aug, 2022 
https://image.hant.se/Felicia-3.jpg.jpg?imageId=8444591&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Felicia Hovryd
Idrottaren Bianca Salming har en svart mönstrad tröja.
Ishockeylegendaren Börje Salming har drabbats av ALS.
För Hänt berättar dottern Bianca Salming om sorgen efter pappans tunga sjukdomsbesked.
”Det är jobbigt att se pappa bli sämre och sämre”, skriver hon.
Annons
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteende
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteende

Nyligen kom nyheten att ishockeylegendaren Börje Salming, 71, har drabbats av sjukdomen ALS, som gör att armar och ben blir mer och mer förlamade.

– De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt, säger Börje i ett uttalande till TT.

Börje Salming om tunga sjukdomsbeskedet: ”Kämpat”

Tidigare i år berättade Börje för Expressen att han börjat må allt sämre. Han hade då fått problem med talförmågan.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer. Det kom från ingenstans, sa han till tidningen i maj.

Och det visade sig alltså handla om ALS. För TT berättar Börje om den kämparglöd han har haft under hela sin ishockeykarriär och att han kommer fortsätta kämpa.

– Sedan jag var en liten grabb i Kiruna och började spela ishockey i alldeles för stora skridskor, och genom hela min karriär i NHL, har jag kämpat. Det tänker jag fortsätta att göra. Just nu vilar jag i kärleken från min familj och vetskapen att jag får bästa tänkbara vård, säger Börje.

Dottern Bianca Salming om pappa Börjes svåra sjukdom

Som tur är kommer Börje Salming inte att genomgå denna resa själv. Ishockeylegendaren har nämligen fyra barn från tidigare relationer.

Annons

Dottern Bianca Salming, 23, har valt att gå i sin pappas fotspår och är en stor profil i idrottsvärlden. Hon är nämligen friidrottare, med huvudsaklig inriktning på mångkamp, och har flera SM-guld på ungdomssidan.

För Hänt berättar Bianca för första gången om känslorna kring sin pappas insjuknande.

”Det är jobbigt att se pappa bli sämre och sämre. Hemskt. Får mest ont i hjärtat av tanken hur pappa måste må inombords”, skriver Bianca i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4, Patrik C Österberg/TT

Annons