LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteende

19 feb, 2021 
Bianca Salming
Bianca Salming har en nära relation med sin pappa Börje Salming.
Men i SVT-programmet Carina Bergfeldt avslöjar hon nu att det finns stunder då hon kan bli riktigt irriterad på den store hockeylegenden.
– Jag känner mig så hemsk ibland för att jag blir så irriterad, säger hon.
Annons
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteendeBrand logo
Dottern Bianca Salmings irritation – efter pappa Börjes beteende

Den världskända idrottsprofilen Börje Salming, 69, är hockeylegendaren från Kiruna och är en av Sveriges första NHL-proffs. För många är han en ikon och är även känd för att vara en riktigt hårding. Börje Salming var känd som nummer 21 i Toronto i Kanada där han spelade och det blir fortfarande uppståndelse när han kommer dit, trots att det var flera år sedan han stod på isen senast.

Börje Salming är gift med sin kärlek Pia Salming, 53, och de sa ja till varandra under deras bröllop vid Krusenbergs Herrgård för fyra år sedan. Hockeylegendaren har haft två tidigare förhållanden, som han också har flera barn med. Under sin tid med första kärleken fick han dottern Teresa och sonen Anders. Men sin andra kärlek har han även dottern Bianca och sonen Rasmus.

Bianca Salming går i sin pappas fotspår

I en intervju med Expressen har dottern Bianca Salming tidigare berättat om relationen till sina föräldrar:

Annons

– Jag har jättebra kontakt med både mamma och pappa, och har haft det hela tiden sedan de separerade. Att jag har valt att bo hos pappa handlar om att det är mer praktiskt, det är mycket närmare till allt. Plus att det är skönt att ha alla grejer på ett och samma ställe.

Bianca Salming som har hunnit fylla 22 år har valt att gå i sin pappas fotspår och satsat på idrotten. Hon är nämligen en friidrottare med huvudsaklig inriktning på mångkamp. Bianca har vunnit flera SM-guld på ungdomssidan och slutade också på fjärde plats i sjukamp vid Juniormästerskapen i friidrott 2016. Året därpå var deltog hon i inomhus-EM i Belgrad där hon kom på tionde plats och gjorde ett nytt personbästa.

Biancas avslöjande om pappa Börje Salming i SVT

Under fredagen gästar far och dotter SVT-programmet Carina Bergfeldt. Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt frågar Bianca Salming när hon blir irriterad på sin pappa.

Annons

– Det är ganska ofta tyvärr haha. Ne men jag känner mig så hemsk ibland för att jag blir så irriterad, speciellt för pappa är så himla snäll. Så att allt han gör är ju liksom bara gott, han bryr sig bara om mig för mycket, det är därför jag blir irriterad, säger hon och fortsätter:

– Det är liksom hela tiden massa frågor och allt är så noggrant, ja men ringer mig hela tiden och sms:ar haha.

Bianca Salming berättar också att hon inte har fått elda i sin eldstad på två år för sin pappa, eftersom han är orolig.

– Det är jättegulligt, men man blir så här… galen.

– Ne man jag kan hålla med om att jag är lite för mycket, lite nojig när jag håller på med dig. Men det är ju bara för att du har flyttat hemifrån också, säger Börje Salming till sin dotter.

FOTO: SVT

Annons