Benjamin Ingrossos nya ord om kärlekslivet – efter Så mycket bättre

Benjamin Ingrosso Nyhetsmorgon

Det var i höstas som Benjamin Ingrosso gjorde supersuccé i musikprogrammet Så mycket bättre.
I en intervju i Nyhetsmorgon berättar han nu hur kärlekslivet har förändrats efter det.
Se statsministerns kärleksråd till Benjamin Ingrosso "klockrent"
Slå på ljud

Benjamin Ingrosso är en av Sveriges populäraste artister och gång på gång går han från klarhet till klarhet. Han är nu aktuell med sitt nya album En gång i tiden och i höstas gjorde han stor succé i det folkkära programmet Så mycket bättre. Fler än någonsin lyssnar just nu på hans musik, och när han i Nyhetsmorgon får frågan om det är något han märker av är svaret självklart.

– Absolut. Men det var nog mer att många kanske hade en förutfattad mening om mig förut. Så jag kände inte att det var folk som upptäckte mig utan kanske mer att de upptäckte vad jag kan göra. Jag tror att folk kanske inte fattade att jag var en låtskrivare som skriver och skapar, förklarar han.

Han menar att många bara hade sett honom i Wahlgrens värld och därifrån skapat en tydlig bild av honom.

– Och det fattar jag ju. Jag har ju synts i det programmet fram och tillbaka även fast jag inte velat vara med. Så då har man ju sett en kille som inte vill vara med i kameran, och utifrån kanske det ser ut som att man är dryg eller sådär.

”Kan gråta mig till sömns”

Han berättar att han var väldigt nervös inför Så mycket bättre och att han framförallt var orolig över vad folk skulle tycka om hans personlighet. Men med facit i hand visar det sig att det gick väldigt bra trots allt.

– Folk kommer ju fram till mig på stan och inte bara hyllar mig för min musik utan liksom" gud vilken fin människa du är". Och man kan ju fan gå och gråta sig till sömns för att man får så mycket beröm, berättar han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nya orden om kärlekslivet

Men det är inte bara hans målgrupp som har förändrats sedan programmet. Även dejtinglivet har fått sig en skjuts. När Jenny Strömstedt frågar hur många tjejer han egentligen har fått efter Så mycket bättre blir han först generad innan han sedan svarar:

– Nej, men det är jättefina människor man möter varje dag som säger både det ena och det andra. Och det är jättekul. Superuppskattat.

Jenny frågar då vidare om det är så att hans urval har ökat på senaste tiden, och det kan artisten intyga.

– Ja, man har fått fler följare på Instagram och så, säger han innan han fortätter:

– Men vi väljer att avbryta där.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens egna ord om Benjamin Ingrossos sexrykte

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens karriär stoppad – beslutet för Oliver Ingrossos skull

FRÅN FÖRSTASIDAN