LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Benjamin Ingrosso lämnar landet efter kritiserade framträdandet

14 jul, 2022 
André Färnsveden
Benjamin Ingrosso uppträder på Lotta på Liseberg.
Benjamin Ingrosso är en av artisterna som har gästat årets Lotta på Liseberg.
Efter programmet möttes han av kritik från tittarna.
På Instagram avslöjar artisten nu att han lämnar landet.
Annons
Sprickan i relationen mellan Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg: ”Av och till”Brand logo
Sprickan i relationen mellan Benjamin Ingrosso och Tommy Körberg: ”Av och till”

Benjamin Ingrosso, 24, kommer från en släkt med ett stort inflytande inom den svenska musik- och nöjesvärlden. Han började redan som ung att spela i pjäser och lyckades även vinna Lilla Melodifestivalen med bidraget Hej Sofia.

Senare var han en stor del av familjens reality-serie Wahlgrens värld, med bland annat mamman Pernilla Wahlgren, 54, och systern Bianca Ingrosso, 27.

Året har varit händelserikt för Benjamin Ingrosso. I våras fick han utmärkelser på på både QX-galan för Årets Hetero och senare på Grammisgalan som Årets Artist. Han släppte också sitt fjärde album och uppträdde nyligen på Lotta på Liseberg.

TV4 stoppade Benjamin Ingrossos allsång

Efter Benjamins uppträdande kritiserade många tittare artisten. De påstod att han inte han inte sjöng utan att han istället använde sig av ”playback”, alltså när en artist spelar sin musik i högtalaren och mimar till låtarna.

Annons

Benjamins manager slog dock bort ryktena om att han skulle ha mimat sin musik och vände kritiken till en komplimang om Benjamins uppträdande.

– Han sjöng absolut inte playback men otroligt smickrande att folket tyckte det lät så pass bra att de tror det, säger Therese Hädinggård som är Benjamins manager.

Men det var inte den enda kritiken som riktades mot artisten efter programmet. Det var nämligen många som blev besvikna över att inte sjöng en enda allsång. Hänt sökte TV4 för en kommentar om Benjamins uppträdande och kanalen svarade på kritiken mot artisten.

– Han skulle köra Allt det vackra som allsång men produktionen ville han skulle göra den som ett musik-nummer och att allsång i så fall skulle komma organsikt istället, säger Therese Hädinggård.

Benjamin Ingrosso lämnar landet

Nu lämnar den unga artisten landet. Det visar han i en händelse på Instagram. Han sitter i en bil och visar upp ett leende mot kameran. Han berättar också vad som blir den nya destinationen.

Bye Sweden - Hola España”, skriver Benjamin på sin Instagram.

Benjamin Ingrosso åker alltså till Spanien. En annan som befinner sig i Spanien är mamman Pernilla Wahlgren som har delat många bilder från det nya huset hon köpte med pojkvännen Christian Bauer, 55. Även Bianca visade på Instagram att hon snart skulle till samma land.

Det verkar som att familjen kommer att kunna återförenas nu!

FOTO: TV4, Tommy Holl/TT

Annons