LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Björn Ulvaeus superhyllar Benjamin Ingrosso - orden i direktsändning

12 jul, 2022 
André Färnsveden
Björn Ulvaeus från Nyhetsmorgon.
Björn Ulvaeus gästade nyligen Nyhetsmorgon.
Under intervjun tar Anders Pihlblad upp Benjamin Ingrosso.
Då väljer Abba-profilen att säga ett par väl valda ord om den folkkära artisten.
Annons
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som giftaBrand logo
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta

Björn Ulvaeus, 77, är en av Sveriges största musiklegendarer. Som 18-åring medverkade han i bandet Hootenanny Singers. Redan då hade han hunnit skriva några egna låtar.

Han träffade Benny Andersson, 75, senare i karriären och de spelade in ett album ihop. I en av låtarna använde sig duon av Agneta Fältskog, 72, och Anni-Frid Lyngstad, 76, som bakgrundsångare. Och då föddes världssuccén Abba!

Han har även varit framgångsrik inom musikalvärlden. Tillsammans med Benny har Björn skrivit succéer som Chess, Kristina från Duvemåla och Mamma Mía!. Och nu är han aktuell på den svenska scenen med Chess på Svenska.

Björn om kampen: ”En fråga om liv och död”

Björn har tidigare kampats med alkoholmissbruk. I en intervju med DN öppnade han upp om missbruket och förklarade att han har slutat dricka.

Annons

– Det är nog tolv, tretton år sedan jag slutade. Jag hade druckit färdigt. Det påverkade mitt liv för mycket. Ja, jag var alkoholist, eller: det är man, man är nykter alkoholist, sa han till tidningen.

Och i en senare intervju med P4 Extra, ger han svar till Titti Schulz, 50, om varför han la drickandet åt sidan.

– Det var en fråga om liv och död egentligen, ville jag fortsätta leva så var jag tvungen att sluta och det gjorde jag. Som så många andra i den här branschen, den är full av folk som har levt under en tid när det var så tillåtande och själva musikbranschen är också väldigt tillåtande. Det är många som hamnar i samma situation som jag och många som har slutat, till slut fanns det inget annat att välja på, säger Björn i programmet.

Björn Ulvaeus superhyllning till Benjamin Ingrosso

Björn Ulvaeus gästade nyligen Nyhetsmorgon för att i första hand prata om den nya musikalen Chess på Svenska. När samtalet sedan går vidare till Pippi på Cirkus förklarar Anders Pihlblad, 54, att Benjamin Ingrosso, 24, hade upplevt det som stort att få arbeta med Björn. Då uttrycker Björn starka ord om den unga artisten.

– Vi hade pratats vid tidigare han och jag. Och jag tänkte, jag frågar honom. Och så ställde han upp och det var jättekul, han är en sprudlande musikalisk urbegåvning kan man säga, säger Björn Ulvaeus i Nyhetsmorgon.

Den enorma hyllningen gick inte heller obemärkt. Benjamin Ingrosso delade klippet från intervjun på sin Instagram.

SÅ SJUKT FINA ORD FRÅN MIN IDOL!!!”, skriver Benjamin.

Björn Ulvaeus hyllar Benjamin.

FOTO: TV4, Stina Stjernkvist/TT

Annons