Bandet The Ark gör comeback – Ola Salos egna ord

Ola Salo & The Ark

10 år har gått sedan det populära bandet The Ark stod på scen tillsammans.
Nu gör de comeback.
”Bästa nyheten på länge!”, skriver ett fan.

Bandet The Ark har varit ett av Sveriges största band och har genom åren levererat hits så som It takes a fool to remain sane och One of us is gonna die. De kallar sig själva för ett glamrockband och har bland annat vunnit Melodifestivalen år 2007 med låten The worrying kind. Bandet består utav sångaren Ola Salo, gitarristen Mikael Jepson, basisten Lars Ljungberg och trummisen Magnus Olsson och har under sin karriär skapat en trogen skara av fans. Men år 2011 kom de med det tråkiga beskedet att de skulle splittras.

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuk och Grys egna ord om romansen

Splittringen gjorde såklart många besvikna, men nu kommer bandets sångaren Ola med nyheter som får fansen att jubla av glädje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

The arks plötsliga comeback

Det är på Instagram som Ola avslöjar den stora nyheten. Under en bild på bandets alla medlemmar berättar han nämligen att de inom en snart framtid ska återförenas för första gången på ett helt decennium.

Den 11 januari sänder nämligen TV4 den viktiga galan Tillsammans mot cancer, i samband med Cancerfondens 70-årsjubileum, och under kvällen ska alltså tittarna få ta del av ett uppträdande från det saknade bandet.

”Kan nu meddela att The Ark kommer uppträda på Cancergalan den 11/1 i TV4!”, börjar han med att skriva innan han fortsätter:

”Det blir första offentliga framträdandet (som komplett band) på 10 år... missa inte det! Trevlig helg på er alla!”

Och i kommentarsfältet är det mängder av glada fans som visar sin lycka över att bandet ska återförenas på scen redan i början av nästa år.

”Det var en glädjande nyhet i dessa dystra covid tider. Kommer att sitta bänkad”, skriver bland annat en följare.

”Bästa nyheten på länge!! Längtar”, skriver en annan.

Så blir Tillsammans mot cancer 2021

I år leds galan av den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby, och vid hennes sida kommer Keyyo att finnas för att peppa och uppdatera tittarna på engagemanget runt om i Sverige.

– Jag tar min uppgift att leda kvällen på största allvar eftersom cancerforskningen verkligen gör skillnad! Den ger oss hopp, tro och framförallt räddar den liv, säger Tilde om den ärofyllda rollen.

Utöver The Ark kommer även artister som Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke och Newkid att ta plats på scen. Och profiler som Lotta Lundgren, Anders Öfvergård, William Spetz och Marianne Mörck kommer också närvara under kvällen i kombination med att tittarna får ta del av gripande berättelser och hoppfulla resultat.

LÄS OCKSÅ: Tommy Körbergs starka ord om dottern Elvira – efter sjukdomstiden

LÄS OCKSÅ: Så träffade Plura Jonsson sin fru Maria Sjöstedt