LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för deltagarna i Bachelorette 2021 – kärlek och bråk

16 dec, 2021 
AvOla Lagerström
Felix Almsved, Jesper Guldbrandsen, Pontus Bäck, Filiph Idéhn, Angelo Jovic och Marcus Lennartsson i Bachelorette 2021.
Hur gick det sen för killarna i Bachelorette? Här berättar de själva!
✔︎ Dramat bakom kulisserna – som skapade kaos: ”Nu ska jag göra ett riktigt avslöjande...”
✔︎ Nya kärlekslyckan med Rebecca Stella-kopian: ”Fjärilar i magen”.
✔︎ Outredda bråken som lever kvar: ”De snackar skit bakom min rygg”.
Annons
Julia Franzéns nya kille efter Bachelorette – Se klippet härBrand logo
Julia Franzéns nya kille efter Bachelorette – Se klippet här

Julia Franzén, 31, har gjort sitt val i Bachelorette – och ändrat sig! Här berättar flera killar – bland andra Jesper Guldbrandsen, 33, och Felix Almsved, 29 – som jagade hennes kärlek om livet efter programmet.

Angelo Jovic i Bachelorette 2021.
Angelo.

Angelo Jovic bryter tystnaden om familjetraumat: ”Livet kan ta slut i morgon”

✔︎ Det här är Angelo Jovic

Ålder: 32.
Jobbar som: Konsultchef och personlig tränare.
Stjärntecken: Skorpion.
Bor: Telefonplan.
God egenskap: Positiv, vettig och ödmjuk.
Dålig egenskap: Alltför självkritisk. Och så är jag perfektionist. Speciellt när det gäller jobbet. Jag vill utföra allt så bra som möjligt.
Framtidsplaner: Starta eget inom kost och personlig hälsa. Och så vill jag bilda familj och vill ha ett hus gärna nära havet.

Läget, Angelo?

– Det är väldigt bra, faktiskt! Jag känner mig glad och energisk, jag känner att det går framåt med min personliga utveckling och rent karriärmässigt. Jag är stolt över mig själv och blickar framåt mot nya mål!

Annons

Hur länge hade du varit singel när inspelningen av Bachelorette drog igång?

– Nästan två år. Det fungerade inte så jättebra mellan mig och mitt ex, egentligen. Vi hade olika framtidsplaner. Jag ville skaffa familj. Inte just då – i det ögonblicket – men jag hade den dörren öppen. Hon hade lite andra mål. Så det funkade inte. Då valde jag att jobba med mig själv, att fokusera på mig själv. Det är det jag gjort under min singeltid. Därav att den blev så lång.

Sökte du till Bachelorette för att få kärlek eller tv-tid?

– I första hand var det för kärleken. Jag fick upp ögonen för Julia redan när jag såg hennes introduktionsvideo, jag kände direkt att hon var en härlig tjej. Då valde jag att ”go for it”.

Blev du golvad av Julias charm vid ert första möte?

– Absolut. Men jag tappade bort mig där på röda mattan, jag blev jättenervös. Saken var den att jag ville ge henne en gåva, en vinflaska från Montenegro. Det fick jag inte göra, så det gick som det gick... Men golvad, absolut. Hon hade en fantastisk utstrålning.

Annons

Berätta om er första kyss!

– Det var väldigt passionerat, det fanns väldigt mycket kemi där som båda kände av. När vi fick en liten stund med varandra själva så drogs vi naturligt till varandra.

Blev du paff när kyssen plötsligt infann sig?

– Det var jag som ”flög in” med kyssen, (skratt). Jag tog för mig så fort det fanns en möjlighet. Jag kunde inte hålla emot. Det bara blev så. Kyssen kom naturligt.

Kändes det som att Gud öppnade dörren till himmelriket?

– Exakt så.

Men det blev inte du och Julia. Grät du en skvätt när du satt på planet hem till Sverige?

– Jag grät inte, men det är klart att jag var ledsen.

Är en återförening i sikte?

– Jag håller faktiskt kontakt med Julia, men jag skulle säga att det är på ett vänskapligt sätt. Sedan vet jag inte om hon dejtar någon just nu, jag tror faktiskt att hon gör det.

Vad var det mest anmärkningsvärda som hände under inspelningen – som tv-teamet bommade?

Annons

– När jag käkade frukost en gång dök det upp en geting som snurrade runt mig hela tiden. Jag kunde inte fokusera på samtalet som jag hade, jag fick panik! Vi hade problem med insekter, generellt, som flög in i ansiktet. Många deltagare klagade på det. En annan uppseendeväckande grej som hände under inspelningen är att vi grabbar väckte vandra på morgnarna genom att örfila varandra.

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– En och en halv månad efter Bachelorette började jag dejta en tjej. Våra vägar korsades genom gemensamma vänner kan man säga.

Har du fjärilar i magen?

– Definitivt!

Vilken kändis liknar din nya flamma?

– Jag skulle säga att hon är en blandning av Rebecca Stella och Isabel Raad, den norska influencern.

Vad är det bästa med dig sett ur en flickväns perspektiv?

– Att jag är väldigt omhändertagande. Jag får min flickvän att känna sig älskad och bekräftad på ett fint och inte överdrivet sätt. Jag brinner för den jag är ihop med.

Annons

Vad är det taskigaste en flickvän gjort mot dig?

– Örfilat mig på en restaurang – inför en massa folk! Det här är fem, sex år sedan. Enligt henne hade jag kollat på en tjej som gått förbi. När jag vände tillbaka blicken fick jag en örfil! Jag blev inte så glad, jag tyckte inte att jag förtjänade den. Personerna som satt vid borden intill blev jättechockade och tänkte säkert: ”Vad är det som pågår, liksom?” Jag blev så sur att jag inte ville fortsätta äta och efter en kvart gick vi hem.

Vad är det mest traumatiska du varit med om?

– När mamma fick cancer. Det blev traumatiskt och oroligt eftersom jag inte visste om jag skulle förlora henne eller behålla henne. Lyckligtvis gick det jättebra. Efter den här händelsen har det blivit ännu tydligare för mig att det verkligen gäller att spendera varje minut man har med sina nära och kära. Livet kan ta slut i morgon. När man tänker efter så har man inte så mycket tid på den här planeten.

Annons

Slutligen Angelo, hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Då hoppas jag att jag har en fin, kärleksfull familj, och att jag är lycklig i mig själv!

Pontus Bäck i Bachelorette 2021.
Pontus.

Pontus Bäcks avslöjande om kaoset tittarna inte fick se

✔︎ Det här är Pontus Bäck

Ålder: 29.
Jobbar som: Glasmästare.
Stjärntecken: Stenbock.
Bor: Göteborg.
God egenskap: Fett med cash!
Dålig egenskap: Alldeles för perfekt – och lite för mycket pajas.
Framtidsplaner: Jag väntar på att Disney ska ringa så att jag kan göra röster till olika filmer.

Läget, Pontus?

– Läget är alldeles utmärkt, läget är kanon. Det finns inga flickor i mitt liv, men jag har fantastiska vänner. Solen skiner och det är varmt och gott ute.

Är du människotypen som ser livet från den ljusa sidan?

– Ja, det kan man väl säga.

Hur länge hade du varit singel när inspelningen av Bachelorette drog igång?

– I sju år. Förhållandet varade i sex och ett halvt år. Från 18 till jag var 23. Sedan gjorde jag andra saker i livet. Jag tävlade i hinderbana på elitnivå, jag pluggade i USA. Jag hade inte tid för tjejer.

Annons

Sökte du till Bachelorette för att få kärlek eller tv-tid?

– Jag sökte för att jag ville hitta någon som var likasinnad, någon som var lika utåt och lite galen.

Blev du golvad av Julias charm vid ert första möte?

– Nej, det vill jag inte påstå. Jag tyckte att hon verkade rolig och så. Hon är säkert en fantastisk människa, men det klickade inte. Vi fick inte ens chansen att klicka med varandra. Jag hade knappt någon ensamdejt med henne. Det blev aldrig någon kyss, men jag kramade henne några gånger. Jag fick leva på att alla andra killar fick hångla med henne.

Du lämnade Bachelorette eftersom du inte ”ville ta någon annans ros”. Vad tusan hände, egentligen?

– Jag kände att jag inte riktigt hade något där att göra. Jag bara gled runt där. Det var inte så jävla roligt att bo med en massa småpojkar. Det fanns bättre saker att göra än att slösa pengar och semesterdagar. När jag blickar tillbaka på vistelsen så är allt som en dimma, men jag är rätt ”oplanerad” av mig – vad det än gäller. Det är sällan jag planerar saker.

Annons

Vad sa grabbarna när du drog iväg?

– Grabbarna trodde att jag hade tourettes syndrom och i produktionen blev det kaos. Jag fick feeling på röda mattan och sa tack och hej. Sedan fick jag min väska och åkte hem.

Blev du full på planet hem till Sverige?

– Så här var det, nu ska jag göra ett riktigt avslöjande! Man fick inte dricka alkohol där inne, men jag hittade faktiskt vin i en Coca-Cola-flaska. Gubben som hyrde ut stället hade gjort vinet själv. Det var helt fantastiskt. Fan vad full jag blev! Det var samma dag som jag åkte hem…

Smakade vinet si så där?

– Ja, och det innehöll stora klumpar…

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Senaste nytt är väl att jag betalar jättemycket hyra och att jag är helt ensam.

Vilken typ av tjej är du på jakt efter?

– Motsatsen till Julia. Nej, vad taskig jag är! Julia är jättehärlig, men jag vill ha någon som är jordnära. Sedan är det viktigt att hon gillar djur.

Annons

Vilken typ av tjejer har du svårt för?

– Tjejer som tror att de är lite bättre än alla andra.

Vad är det bästa med dig sett ur en flickväns perspektiv?

– Att jag är en toffel. Jag gör allt och lite till. Jag är alldeles för snäll.

Vad är det taskigaste en flickvän gjort mot dig?

– Jag har faktiskt bara haft en flickvän, så jag har inte haft några problem överhuvudtaget. Jag är född med guldsked i mun.

När i livet har du mått som bäst?

– När jag bodde i USA. Det var sol varje dag. Man planerade inte sina dagar efter regn. Man kunde leva som en student. Jag söp fyra dagar i veckan!

Och nu är tillvaron trist, eller?

– Ja, alltså… Det räcker att man vaknar och tittar ut från fönstret. Det är mörkt när man vaknar och det är mörkt när man kommer hem från jobbet. Det är mörkt dygnet runt, men man ska inte deppa för det. Livet är underbart!

Förutom Bachelorette har du varit med i Idol och Flirty dancing. Blir det ännu mer tv, framöver?

Annons

– Det du nämnde nu är bara toppen av isberget, men jag är färdig med kärleksprogram eller break-up-tv som det så fint heter. Nu blir det Robinson. Jag hoppas det i alla fall det. Robinson hade varit roligt!

Slutligen Pontus, hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Först och främst hoppas jag att jag lever. Jag vet knappt vad jag gör om en vecka, men jag hoppas väl att jag har familj och barn – och helst ingen Volvo.

Marcus.

Marcus Lennartsson har flyttat efter Bachelorette

✔︎ Det här är Marcus Lennartsson

Ålder: 30.
Jobbar som: Min huvudsyssla just nu är att jag är att vara bilförmedlare, jag förmedlar privatpersoners bilar ut till bilhandlare runtom i landet. Utbildar mig även till PT och kostrådgivare – och köper lägenheter som jag renoverar och säljer tillsammans med min bror.
Stjärntecken: Vattuman.
Bor: Tidigare har jag bott i Malmö, men senaste tiden har jag bott på hotell i Stockholm. Planen är att jag ska fortsätta bo i Stockholm. Först måste jag bara hitta ett objekt som jag vill köpa.
God egenskap: Driven.
Dålig egenskap: Jag vill alla väl, men glömmer mig själv. Jag tänker inte: Hur mår jag, är jag stressad?
Framtidsplaner: Utvecklas och bli den bästa versionen av mig själv.

Annons

Läget, Marcus?

– Jag mår bra, jag mår faktiskt riktigt bra. För första gången i livet har jag satt mig själv i det första rummet – så att jag i slutändan ska kunna hjälpa alla andra. Jag har tagit ett break från Malmö och stuckit upp till Stockholm – för att investera i mig själv kan man säga. Ska jag utvecklas så måste jag lämna Malmö, kände jag, för jag stod och stampade på samma ställe. Det är en utmaning att komma till en ny stad där man inte känner någon. Dessutom gillar jag pulsen i Stockholm.

Hur länge hade du varit singel när inspelningen av Bachelorette drog igång?

– I tre, fyra år.

Sökte du till Bachelorette för att få kärlek eller tv-tid?

– Kärlek. Jag var helt öppen för att träffa någon, jag ville satsa.

Blev du golvad av Julias charm vid ert första möte?

– Hon gav ett starkt intryck. Alltså, träffar man henne så glömmer man henne inte. Vi kom varandra väldigt nära, tycker jag. Känslomässigt men också fysiskt. Jag håller inte tillbaka. Fysiskt kan jag vara väldigt närgången. Mysig. Jag kunde krypa upp till henne och hon kunde krypa upp till mig. Jag märkte ganska direkt att hon var genuin. Det gjorde att jag kände mig väldigt bekväm. Vi klaffade tidigt. Sedan vet jag ju att det var en himla massa andra härliga grabbar där också, så jag höll tillbaka en aning för att inte helt blotta mig själv.

Annons

Hur har din TV-medverkan präglat dig?

– Först och främst kan jag säga att jag skaffat vänner för livet. Sedan har jag blivit mer öppen som människa. Jag har fått en helt ny syn på livet!

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Det står still. Jag är singel men är så klart öppen för kärleken.

Vad är det bästa med dig sett ur en flickväns perspektiv?

– Jag skulle nog säga att jag är bra på att lyssna, att förstå. Jag är alltid hundra procent genuin. Du får hela mig, jag håller liksom inte tillbaka.

Slutligen Marcus, hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Om tio år… Då är jag 40. Jag hoppas att jag har ett stabilt förhållande med fru och två barn. Jag hoppas att jag kan ge mina barn en riktigt trygg uppväxt – och en fin tillvaro för min blivande fru.

Filiph.

Filiph Idéhn om nattsvarta krisen: ”Jag åkte rätt ner i ett bottenlöst hål”

✔︎ Det här är Filiph Idéhn

Ålder: 31.
Jobbar som: DJ och entreprenör. Jag har gjort så många olika saker. Jag har varit DJ-producent i tio år, jag har varit Joe Laberos turnéledare, jag har varit skeppare i Kroatien…
Stjärntecken: Oxe.
Bor: Lidköping.
God egenskap: Glädjespridare.
Dålig egenskap: Tidsoptimist.
Framtidsplaner: Ta över världen!

Annons

Läget, Filiph?

– Fantastiskt, jag är otroligt lycklig och mår bra. Framtiden ser ljus ut. Jag är otroligt taggad på vad som komma skall.

I det första avsnittet utmärkte du dig genom att göra entré iförd en päls – medan övriga killar bar kostym. Hur reagerade Julia på ditt klädval?

– Jag kommer inte ihåg exakt vad hon sa, men antagligen tyckte hon att det var positivt eftersom jag fick den första ”intrycksrosen” – utmärkelsen för att ”du gjort ett starkt intryckt”. Jag har blivit uppfostrad på sättet att inte nödvändigtvis alltid passa in. Det är bättre att gå sin egen väg, de andra platserna är redan upptagna.

Hur länge hade du varit singel när inspelningen av Bachelorette drog igång?

– I fem år. När jag och mitt ex gjorde slut så bestämde jag mig för att jag skulle satsa helhjärtat på musiken. Så egentligen var jag inte singel i fem år. Jag var visserligen inte tillsammans med någon person – men jag var tillsammans med musiken. Det var den som blev min kärlek, helt enkelt.

Annons

Sökte du till Bachelorette för att få kärlek eller tv-tid?

– Jag sökte till programmet med inställning att jag var öppen för kärleken. Samtidigt vet jag också att det är ”drama-tv”. Produktionen sålde in alltsammans med att de gav kärleken en chans. Så jag hade ingenting att förlora. Som man ser i programmet så är jag väldigt dramafri, man kan till och med kalla mig för en ”dramadödare”. Därav att jag inte fick så mycket tv-tid. Jag ville inte ha drama, jag ville ha kärlek…

Blev du golvad av Julias charm redan vid ert första möte?

– Vi hade stått och väntat länge inför att komma upp. Sedan blev det äntligen dags att kliva ut där på röda mattan. Jag såg Julia med sin färgstarka klänning, Julia verkligen glittrade. Helheten golvade mig.

När ägde första kyssen rum?

– På vår första singeldejt. Det var rätt roligt, vi skulle ha vår första singeldejt i en jacuzzi. Jag är ett stort fan av kallexponering och att ta kontrollen över andningen. Jag hade tagit en morgonpromenad precis som jag brukar göra. Sedan såg jag jacuzzin, stoppade ner handen och kände att det var jättekallt. Jag skojar inte, vattnet var verkligen jättekallt! Sedan kom Julia och vi hoppade ner i poolen. Hon skrek det legendariska uttrycket ”epic fail”. Vattnet var kallt, men kemin var het. Vi låg där och pratade om våra familjer, hur vi tyckte och tänkte och hur vi såg på framtiden. Då började inslagsproducenten smeka sig själv – som att vi skulle göra likadant. ”Men det måste komma naturligt, jag vill inte tvinga fram något”, tänkte jag, varpå producenten började göra pusstecken. Det jag gjorde då – som inte kom fram i tv – var att jag frågade Julia om hon ville ha en kyss eller om hon ville vänta till vår nästa dejt. Hon svarade: ”Det är den bästa frågan du ställt hittills!” Det var magi, redan där var det fjärilar i magen… Det uppstod en väldigt härlig kyss.

Annons

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Att jag är singel och fortfarande öppen för kärlek.

Vad känner du för Julia i dagsläget?

– Att hon är en fantastisk person. Otroligt sprudlande. Men det finns ingen kärlek kvar på det viset, det är mer en vänskap. Jag är otroligt glad att jag fått träffa henne.

Vad är det mest traumatiska du varit med om i ditt liv?

– När coronan slog till så blev alla mina sommargig som DJ inställda. Sälen blev inställt – och det blev ett och ett halvt års mörker. Jag kunde vakna upp vissa morgnar, titta upp i taket och känna att ”jag har inget att gå upp för”. Jag har ett stort driv och en stark passion för musiken – som var min stora kärlek. Att vara DJ för mig är inte bara ett jobb, det är en livsstil. Jag tappade bort mig själv, min kärlek och inkomst. Det var en spiral rätt ner i ett bottenlöst hål. Lyckligtvis hade jag en otrolig stöttning från min familj och jag kände att ”jag måste bara ta mig igenom det här”. Det är de mörka stunderna som bygger upp oss människor, det mörka är karaktärsbyggande. Nu i efterhand är jag väldigt tacksam för det svåra jag gick igenom. Nu ser jag ännu ljusare på livet och jag är ännu tacksammare för allt som jag faktiskt har. Jag väljer glädje – varje dag.

Annons

Slutligen Filiph, hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Det är en stor fråga att svara på, men framtiden ser väldigt ljus ut och jag hoppas att jag och alla i min närhet mår bra och är lyckliga.

Jesper Guldbrandsen i Bachelorette 2021.
Jesper.

Jesper Guldbrandsen om tittarnas hat, svåra bilkrascherna och oväntade känslorna

✔︎ Det här är Jesper Guldbrandsen

Ålder: 33.
Jobbar som: Customer success manager. I praktiken innebär det ett mellanting av sälj- och kundtjänst.
Stjärntecken: Oxe.
Bor: Göteborg.
God egenskap: Skitlång! Jag når det mesta.
Dålig egenskap: Har väldigt lite filter på mig själv.
Framtidsplaner: Bli snuskigt gammal och rik – och få en familj någon gång.

Läget, Jesper?

– Det är bra. Jag lever ett riktigt gott liv och har många vänner. En av dem är Pontus Bäck. Han är en riktigt sjuk människa, han är en helt fantastisk. Jag har det alltid kul i hans närhet. Den gubben har humor, jag tänkte att jag ska dejta honom nästa gång.

Annons

Hur nära vänner är ni egentligen?

– Ungefär fem centimeter ifrån varandra skulle jag säga.

Bor ni ihop?

– Inte ännu, men vi får se vad framtiden har för oss.

Du var tidigt Julias favorit – och fick första kyssen! Hur såg dina känslor för Julia ut?

– Under inspelningen var känslorna i full gång. Lågan brann starkt. Jag vet inte hur man sätter ord på sådant här, men det var väldigt härligt, jag var väldigt kär! Det var mycket känslor som sprudlade i mig.

Var det kärlek vid första ögonkastet från din sida?

– Nej, det skulle jag inte säga. Inte i början. De starka känslorna kom senare. Vi hade väldigt bra stunder, vi hade väldigt bra kemi. Väldigt mysigt...

Träffades ni i smyg – nattetid?

– Nej, det gjorde vi inte. Det var en ganska lång promenad till hennes hotell. Det var kallt och jag orkade inte gå så långt.

Hur såg Julias känslor för dig ut?

– På plats, menar du?

Ja.

– Då tror jag att de såg väldigt bra ut. Det kändes så i alla fall. Men sedan… Man kan väl säga att lågan tog ett lika abrupt dyk som Julia gjorde i Robinson. Det slocknade ganska kraftigt.

Annons

Fällde du en tår då?

– Nej, inte fysiskt, men jag mådde piss i flera veckor. Jag var ju kär – så det var väldigt jobbigt! Utåt märktes det kanske inte så mycket. Jag var ju tvungen att hålla god min, jag drog på mig en ganska bra mask. När jag var själv däremot så blev jag fet och drack sprit. Nej, då. Däremot gick jag på gymmet. Och så festade jag så som man gör när man sörjer.

Vad känner du när du tänker på Julia i dagsläget?

– Ärligt talat så ägnar jag inte speciellt många tankar åt henne. Inte i dagsläget. Det gör jag inte.

Hur länge hade du varit singel när inspelningen av Bachelorette drog igång?

– I fyra år, ungefär. I mitt bagage har jag två förhållanden. Både ganska långa. Sedan har det inte dykt upp rätt människa. Det gjorde det inte nu heller.

Och ingen ny flamma i sikte?

– Nej, inte riktigt ännu, så jag får fortsätta vara singel.

Sökte du till Bachelorette för att få kärlek eller tv-tid?

Annons

– För mig var det kärlek till hundra procent, men det gick ju verkligen åt helvete.

Känd blev du i alla fall.

– Ja, verkligen. Jag får många fantastiska kommentarer från folk som jag aldrig träffat i hela mitt liv. Fast vissa säger att jag är äcklig, egoistisk och att jag lider av en extrem hybris. I andras ögon är jag dock en helt fantastisk människa – som fler borde vara. Det gör att jag känner mig rätt splittrad i min personlighet just nu. Sedan får jag en del oanständiga förslag på krogen och det är ju trevligt!

Har du många engångsligg?

– Nej, jag är faktiskt inte den typen av person. Jag vill inte vara en smutsig människa.

Vad är det mest traumatiska du varit med om?

– Jag har varit med i nio bilkrockar! En gång flög jag rakt genom en busskur och ut på en åker. Motorn hamnade på andra sidan av vägen. Just där och då kändes det väl lite så där.

Nio bilkrockar… Köpte du ditt körkort på Tradera, Jesper?

Annons

– Nej,det kom i cornflakespaketet. Hur som helst så kör jag inte bil längre, jag tar mig fram i kollektivtrafiken med ett busskort.

Ska du vara med i fler tv-program?

– Självklart, jag ska vara med i allt som har med kärlek att göra eftersom det gick så fruktansvärt bra, (skratt).

Slutligen Jesper, hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Då hoppas jag att jag fortfarande är snygg och vältränad och att jag lever mitt liv med en helt fantastisk människa. Och så hoppas jag att jag mår bra och är snorrik, förstås!

Felix.

Felix Almsveds tvivel mot Julia Franzén: ”Är hon verkligen seriös med det här?”

✔︎ Det här är Felix Almsved

Ålder: 29.
Jobbar som: Jag är i byggbranschen, jag jobbar mot arkitekter och fastighetsutvecklare och hjälper till att att hitta produkter, framför allt i badrum och kök.
Stjärntecken: Stenbock.
Bor: Vasastan i Stockholm.
God egenskap: Glad.
Dålig egenskap: Dålig förlorare.
Framtidsplaner: Driva vidare mitt nystartade företag – och fortsätta njuta av livet.

Annons

Läget, Felix?

– Jättebra, jag är på en bra plats i livet. Jag har haft mina dalar och svårigheter i form av tumörer och depressioner och allt sådant, men nu känner jag att jag mår riktigt bra!

Du är rutinerad när det gäller dejtingprogram i tv. Vad fick dig att hoppa på Bachelorette?

– Jag var tveksam i början. Produktionsbolaget ringde. Först frågade de om jag var singel. Det var jag ju. Sedan sa de att ”vi har en perfekt tjej åt dig”. Det lät ju bra, men jag var rätt tveksam till att köra hela tv-grejen en gång till. Jag hade haft ett tufft år, en tuff vinter med tumör och halvdepression och mycket sådant där, som gjort att jag varken dejtat eller socialiserat. Efter en del funderingar, och att produktionen sålde in Julia väldigt bra, bestämde jag mig för att ge det hela en chans.

Hur mycket är ”äkta” och hur mycket är regisserat i den här typen av tv-program?

– Förra gången, när jag var på ”andra sidan” och i Julias skor, så styrde man saker som man själv ville. Man var kapten på sitt eget skepp. Det gick att styra åt olika håll, liksom. Man kunde välja mellan ett ”fejkat tv-upplägg” och ”det mer äkta”. Den här gången var det Julia som styrde…

Annons

Körde hon det äkta racet?

– Det har funnits funderingar kring det. Vad är hennes intentioner? Det är fler som pratat om det. Är hon verkligen seriös med det här eller är programmet bara ett reklamfönster för henne själv?

Vad har du kommit fram till?

– Jag tror att hon var där för att hitta kärleken, men att det så klart fanns andra ingredienser i soppan som var positiva för henne.

Vad var det märkligaste som hände bakom kulisserna – den här gången?

– Om vi jämför med hur det var i Sydafrika så var det här extremt oskyldigt. Där, i Sydafrika när vi spelade in Bachelor, körde jag medvetet vilse för att få mer kvalitetstid med en tjej ute på savannen. Tjejer gjorde upplopp och sådana saker, men Bachelorette var något helt annat. Det var väldigt oskyldigt, allting!

Hur reagerade de andra killarna när du plötsligt dök upp som gubben i lådan?

– Mot mig var de helt okej, men nu har jag hört att de snackar skit bakom min rygg! Framförallt Angelo som blev väldigt bitter, visade det sig, även fast han ville bli kompis mig där i huset.

Annons

Hur är din och Angelos relation i dagsläget, då?

– Den är bra, det är ingen fara. Sedan förstår jag att det är många som tycker att det inte är skitkul när man kommer dit. Några tog avstånd.

Hur nära kom du och Julia varandra?

– Ganska nära ändå, men jag kom in så sent. Vi hade väldigt lite tid att jobba med vilket var frustrerande på många sätt. Jag hade ändå velat haft mer tid med henne, men med facit i hand så var det en del dejter där vi bara njöt av stunden i stället för att verkligen lära känna varandra, så vi får väl faktiskt skylla oss själva.

Vad känner du för Julia i dagsläget?

– Jag tycker jättebra om Julia, jag har en massa respekt för henne. Hon är en fin tjej. Det är klart att det finns frågetecken, men känslorna är positiva kring henne.

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Senaste nytt är väl ingenting alls höll jag på att säga. Jag har haft mycket fokus på mig själv. Jag har startat eget företag och gör det bästa av livet.

Annons

I ”Bachelor” 2019 gav du den berömda och sista rosen till uppvaktaren Johanna Ohlsson, 30. Vad hände med dig och Johanna när strålkastarljuset slocknade?

– När vi kom hem blev det en vardag som kantades av problem. Rykten sa att hon dejtade någon annan. Jag blev osäker. Båda backade. Jag gjorde ett sista försök och åkte hem till henne med en bukett blommor, men då kom det fram att hon hade börjat dejta en annan kille. Det blev pannkaka av alltihop!

Hörs ni i dagsläget?

– Nej, jag har fått höra att hon har barn nu och att hon bor i England. Jag är glad för hennes skull.

Vilken är den största livskrisen du haft?

– Det finns två: när jag fick min tumör och när mamma gick bort i cancer. Dessa har delad förstaplats. Jag opererades för ganska exakt ett år sedan. Operationen gick väl bra, men det var meningen att jag skulle få vänta 14 dagar med att få resultatet om tumören var godartad eller elakartad. De här 14 dagarna blev i stället sju månader. Alltså, sju månader av ångest och depression – som inte var skitkul. Där vill jag ge sjukvården en känga. Det var svårt att glädjas i livet, jag hade ingen lust att dejta eller planera för framtiden, eftersom jag inte visste någonting om just framtiden.

Annons

Hur mår du nu?

– Jag mår bra.

Vad tycker du är svårast med kärleksrelationer?

– Det är ju liksom ett samspel som ska funka. Kommunikationen är ju a och o. Det är lätt att det brister i kommunikationen. Är det något i samspelet som inte ”lirar” och som man inte kan prata om, då blir det ju svårt.

Vad är det tokigaste du varit med om på temat stalkers?

– Efter Bachelor fick jag ett gäng galenpannor efter mig. Det är jättekul att folk hör av sig och stannar en på gatan och säger hej. Det uppskattar jag verkligen! Sedan finns det en del människor som inte riktigt kan känna att det finns gränser. En tjej ringde mig hela nätterna och skickade bilder när hon stod utanför min lägenhet. Min tanke är att hon bara vill någonting fint, men det blir ju fel. I det läget blir det jobbigt.

Blir det mer TV för dig?

– Jag hoppas att jag inte ska behöva vara med i något mer dejtingprogram, men jag gillar att utmana mig själv. Bara för att ta något ur luften så… Let´s dance vore en jävla utmaning eftersom jag är stel och ganska orörlig.

Säg tre grejer du vill hitta på inom en ettårsperiod!

– Ett år, det är inte skitlångt... Jag vill bli den bästa versionen av mig själv. Jag vill resa mer – och kanske skaffa ett semesterboende. Gärna i värmen!

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Annons