Astrid Risberg försvann efter stora succén i Idol – det gör hon idag

Astrid Risberg

Astrid Risberg var en av favoriterna i Idol 2019. Men vad gör hon idag? Hänt reder ut!

Idol 2019 var i vanlig ordning fyllt av drama, kärlek och flera stjärnskott. Det blev till slut en final mellan Tusse Chiza och Freddie Liljegren och programmet slutade med att Tusse stod som vinnare av hela Idol 2019.

En deltagare som tog sig långt i programmet var Astrid Risberg. Hon stack ut med sin unika stil och röst, samt att hon var väldigt transparent gällande sitt mående. I intervjuer var hon väldigt öppen med att hon lider av psykisk ohälsa och pmds, en svårare form av pms.

– Varenda gång som det blir riktigt illa så blir jag liksom ”skitsamma jag åker hem och ger upp typ.” Men sen vill jag ju se vad som händer om jag inte ger upp, sa hon till Hänt under Idol 2019.

Men efter Idol har det varit rätt tyst om Astrid. På hennes Instagram ser man inte mycket kring musik – men hon har däremot släppt en EP i somras.

503 Service Unavailable

Nya artistnamnet Roach

I en intervju med Sveriges Radio har Astrid berättat om sin nya musik. Hon berättar då även om sitt nya artistnamn. När Astrid kom femma i Idol 2019 och tävlade då under hennes namn, Astrid Risberg, men nu har hon valt att släppa musik under ett annat namn, Roach, som betyder kackerlacka på engelska.

När de frågar hur det kommer sig att hon valt att kalla sig just det svarar hon:

– För att kackerlackor dör inte. Det tycker jag är en nice symbolik. De som sett mig vet ju att jag haft problem och tuffa tider. Så jag känner mig som en kackerlacka, lite som att det är ett mirakel att jag ens är kvar här, säger hon och fortsätter:

– Det blir ett litet alterego som jag kan kliva in i när jag ska uppträda.

På hennes nya EP finns fem nyskrivna låtar och skivan har hon valt att kalla Ex Animo som betyder "från hjärtat" på latin.

Kan komma att släppaB en bok

På Astrids Instagram-story har hon postat en bild på något som ser ut att vara början på en bok.

Titeln på dokumentet är: ”I huvudet på ett maskrosbarn – texter från min dagbok”.

Om det blir någon bok återstår att se – det är inget Astrid bekräftat ännu.

Hänt har utan framgång sökt Astrid Risberg.

Läs också: Idol-Ola försvann – så lever han idag

Läs också: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

FOTO: TT