TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Idol-Ola försvann – så lever han idag

05 okt, 2020 
Idol-Ola Svensson

Idol-Ola är ett namn många känner igen – då han slog igenom med brak och dunder i Idol 2005.
Men vad gör han idag?

Annons
Intervju med Oscar ZiaBrand logo
Intervju med Oscar Zia

För 15 år sedan blev han Idol-Ola med hela svenska folket.

Ola Svensson blev en storfavorit och efter genombrottet i tv-rutan fick han singeln Natalie att sälja platina 2007. Singeln fick ett antal topplisteplaceringar i flera länder ute i Europa.

Men efter det var det tyst kring Ola. Han valde sedan att flytta till London, där han jobba med det brittiska skivbolaget Columbia records.

Han skrev låtar för andra artister och kom så småningom fram till att han behövde starta om helt och hållet. Artistnamnet Brother Leo skapades och i år har han släppt singeln Hallelujah. För TT har Ola berättat vad låten handlar om.

– Som många andra grubblar jag på existentiella frågor. Men jag skulle inte kalla mig religiös och namnet Brother Leo har ingen religiös koppling. Däremot föddes "Hallelujah" ur någon form av rop på hjälp. Nästan som en bön. Jag skrev den för fem år sedan och det tog nästan fyra och ett halvt år att få den klar. Jag tror att jag undermedvetet undvek låten. Den var helt enkelt förknippad med för mycket jobbiga minnen.

Annons

Mått väldigt dåligt

Han berättade då i intervjun att han mått väldigt dåligt.

– Det mesta i mitt liv var kaos under den perioden, både för mig och för flera av mina närmsta. Låten handlar om att acceptera att vissa saker helt enkelt inte går att laga. Men det finns också något vackert i att inse det. Jag hade testat att gå till psykolog och vid den tiden gick jag på antidepressiva. Det hjälpte inte och som en sista utväg vände jag mig uppåt. Då kom låten och det blev en läkning för mig. "Hallelujah" har tvingat mig att göra upp och bearbeta en massa saker. Det är fortfarande en process, men låten har verkligen hjälpt till att läka mig.

I ett pressmeddelande tidigare i år berättade Ola om artistnamnet Brother Leo. Han berättar om karaktären Leo, som var återkommande person i drömmar som Ola hade under sin uppväxt. Som barn brukade han drömma om att han hade en tvillingbror som hette Leo, enligt pressmeddelandet.

– Namnet kommer från en återkommande dröm jag hade när jag växte upp. I drömmen hade jag en tvillingbror som hette Leo som var fri, orädd och hade superkrafter. Precis som jag vill förhålla mig till musiken, sa Ola Svensson i pressmeddelandet.

FOTO: Jessica Gow/TT

Annons