Totalsågningen av Arvingarnas sommar – skarpa kritiken

Sommaren kickstartade med Arvingarnas nya program Arvingarnas sommar – Lassemans altan på TV4.
Nu totalsågas och ifrågasätts hela programidén.
”Kaos...”
0:39

Efter reklamen: Arvingarna-profilen Lasseman om renoveringen av nya huset

(0:39)

Slå på ljud

Dansbandet Arvingarna gör mer än att bara turnera med sin populära musik. De är nämligen aktiva med sitt egna tv-program Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan på TV4.

Dessutom ska de ut på en krogturné som de kallar I love Arvingarna som har premiär i Göteborg i september. När Hänt träffade bandet så förklarar de att showen är byggd utifrån ett fans perspektiv, ett helt nytt koncept de byggt fram under lång tid.

– Den har vi fnulat på ett tag, det kommer handla om en utomstående som ser Arvingarna. Ett fan kan man säga, den heter ju I love Arvingarna, säger Lars ”Lasseman” Larsson, 50.

Skrattfest när Arvingarna berättar gamla minnen: "Kilten flög upp"

Se klippet här!

Det här får tittarna inte se i programmet

Något som man kanske kan bli förvånad över som tittare är att programmet spelades in i september förra året. Så rykande färskt är det inte.

När Hänt pratade med bandets frontfigur Casper Janebrink, 52, berättade han att det är svårt att komma ihåg allt som hände då det spelades in för så längesedan.

– Allting kommer man inte riktigt ihåg vad man har gjort, så det är lite roligt att äntligen få se det. För vi spelade ju in det i september förra året.

Han avslöjar också en detalj som inte framgår för tittaren. Det är fem program som sänds under fem veckor i början av sommaren. Men sanningen är den att alla avsnitt spelades in under en och samma vecka.

– Vi spelade in fem program på fem dagar. Så det var ganska intensiva dagar, allt ifrån klockan 10 på morgonen till 23 på kvällarna. Så det var långa inspelningsdagar men det var också väldigt roligt, säger han.

Parnevik om relationen till prinsessan idag: ”Tyvärr”

Totalsågningen mot programidén

I helgen publicerade Aftonbladet en krönika om TV4:s samarbete med dansbandet, och det var en totalsågning av hela programidén – milt sagt.

Arvingarnas sommar – Lassemans altan kallas bland annat hysteriskt, kaotiskt och hela programmet ifrågasätts.

Sällan har man skådat så många onaturliga övergångar, spelade förvåningar, ospontana spontaniteter och snabbt döende ordväxlingar helt utan mål och mening irra omkring i ett och samma program.

Inget ont om Arvingarna vare sig som personer eller musiker. Men några naturbegåvningar som programledare är de ju icke. Och det var uppenbarligen inte den långa handledningen de fick från produktionshåll. Om ens ett tips eller två.

Nu har en konstighet av hyperaktiv sort dykt upp, och gjort KAOS med både den relaxade känslan och programledarskapet som hantverk.

Detta är bara några av sågningarna som haglar genom krönikan.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4/Hanna Brunlöf Windell/Expressen/TT

SENASTE NYTT!