arvingarna

Glädjebeskedet: Arvingarnas beslut om julen: ”Klart”

ARVINGARNAS JUL

Arvingarna har tidigare gjort stor succé med julprogrammet Arvingarnas jul – Hemma hos Lasseman.
Nu kommer de återigen förgylla våra jular!
Lasseman bryter tystnaden – första orden om Caspers son
0:29

Efter reklamen: Lasseman bryter tystnaden – första orden om Caspers son

(0:29)

Slå på ljud

Arvingarna består av Casper Janebrink, 52, Lars "Lasseman" Larsson, 50, Kim Carlsson, 50, och Tommy Carlsson, 54. Göteborgarna har i över 20 års tid skapat musik tillsammans och är en kvartett som ofta syns med leenden på sina ansikten.

Just nu är de i full gång med sin nya krogshow I love Arvingarna och Tommy har tidigare berättat för Hänt att alla fyra tar sin del av ansvaret.

– Vi har lärt oss genom åren, det är så det måste fungera. Annars blir det svårt, annars blir det irritation rent av, säger Tommy.

Julen 2020 gjorde Arvingarna succé med tv-programmet Arvingarnas jul – Hemma hos Lasseman. I programmet fick vi se bandet hemma hos Lasseman, där de varvade musik med matlagning.

Därför blev det inget program julen 2021

De delade även med sig av sina personliga favoriter när det kommer till julmusik. Mästerkocken Louise Johansson var även på plats för att lära bandet att göra snygga pepparkakshus och komikern Jan Rippe bjöd på skratt.

Programmet fick fin respons, men frågan som många ställde sig var varför det inte blev något program julen 2021.

– Det har inte varit aktuellt med ett sånt program i år. Men om det finns efterfrågan så gör vi gärna ett nytt program nästa år, sa Lasseman till Hänt.

Även inför julen 2022 ser det dock mörkt ut och Lasseman har tidigare förklarat för Hänt att något nytt program tyvärr inte står på agendan.

”Inget planerat för i år.”, skrev Lasseman till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Arvingarnas glädjebesked om julen

Men nu kommer glädjande nyheter! Även om det inte blir något nytt tv-program så behöver fansen inte vara ledsna. Man kommer nämligen kunna lyssna på ljuva tonerna av julmusik med Arvingarna ändå.

Den 18:e november släpper Arvingarna sitt nya album Klart det ska bli jul.

Albumet innehåller nyskriven julmusik av Andreas Mattsson, Thomas G:son och Stefan Brunzell. Albumet innehåller tio jul-låtar och bland annat den nyinspelade coverlåten Önska God Jul till varann. Låten är en svensk version av julhiten Merry Christmas Everyone – och det är första gången den låten ges ut på svenska.

För många kanske det kommer som en chock att Andreas Mattsson, från bandet Popsicle, är en av låtskrivarna. Men sanningen är att han och Casper fann varandra och kom varandra så nära under inspelningarna av Så mycket bättre förra året.

”Jag blev förvånad men väldigt glad när Arvingarna frågade om jag ville skriva en jullåt. Klart jag ville! Tack Arvingarna för att jag fick vara med, och tack för att ni gjorde låten så väldigt bra!”, säger Andreas Mattsson i ett pressmeddelande.

Lassemans egna ord om glädjebeskedet

Nu uttalar sig Lasseman om den glada nyheten.

”Ja, det planerade vi redan förra vintern och jobbat från och till med det sen i våras.”, skriver han till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN