Anton Ewald om åldersskillnaden till 10 år äldre frun Victoria

Anton Ewald och frun Victoria Fajardo.
NU GRATIS

Möt Anton Ewald i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Nya barnbeskedet med 10 år äldre frun.
✔︎ Svarar på kritiken mot åldersskillnaden.
✔︎ Relationen till Agneta Sjödins dotter.
✔︎ Narkotikabrottet: ”Mådde inte så bra”.

Anton Ewald, 27, såg du nyligen i Melodifestivalen. Här berättar han om dåtid och framtid.

✔︎ Det här är Anton Ewald

Född: 7 augusti 1993 i Stockholm.
Familj: Gift med Victoria Fajardo, 37, sedan 2017.
Yrke: Sångare, dansare, koreograf, låtskrivare och modell. Tävlade i Mello 2014 med ”Natural” och i år med ”New religion”.

Anton har utsetts till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.

Stort grattis! Hur kexig känner du dig på en skala från ett till tio?

– Just idag så känner jag mig inte så speciellt kexig, men det uppskattas. Det är en stor ära!

Tittar du dig i spegeln och tänker ”bra där! Jag ser inte så tokig ut”?

– Hahaha! Nja, inte direkt. Jag tittar mig i spegeln och undrar typ hur trött jag ser ut.

Vi gjorde en gång ett reportage om kändisars komplex och det kan vara de mest underliga saker som man aldrig kan tro. Har du något komplex?

– Jag har faktiskt en sak som snarare är en verklighet och som jag tycker är jobbig. Av någon anledning så blir jag alltid jävligt skitig under naglarna. Jag tvättar mina händer hela tiden, det är helt sjukt. Jag har nagelborstar och det blir fint, men det tar tio minuter så är det skitigt igen. Det stör mig fett mycket.

Hur känns det efter Mellofinalen med lite distans?

– Det känns bra faktiskt. Jag är stolt över mig själv och det var en ära att få vara med. Man ska också veta att jag inte har varit hemma i Sverige mycket de senaste åren och jag har inte synts, så för mig att få komma till finalen och få över en miljon röster, det var stort. Jag tackar för all kärlek! Allt ni såg i tv var i stort sett jag som hade gjort. Jag har koreograferat lasern och numret, sagt hur det ska filmas, jag har skrivit och producerat låten… Så det betydde väldigt mycket för mig.

Du bröt nästan ihop när du gick till final – hur känslosam är du privat?

– Jag kan säga att ju äldre jag blir desto mer känslosam har jag blivit. Tidigare var jag nästan lite kall, men det var nog mer en försvarsmekanism. Jag är mer bekväm med mig själv nu.

Agneta Sjödin och Maja Strömstedt på Anton Ewalds bröllop 2017.

Agneta Sjödin och dottern Maja Strömstedt på Anton Ewalds bröllop 2017.

Hur känner du Maja Strömstedt som var med och skrev ditt bidrag ”New religion”?

– Vi känner varandra för att hon själv är artist och jag började skriva låtar till henne runt 2015. Sedan känner jag både Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt som är hennes föräldrar. När Niklas gjorde sin krogshow så koreograferade jag den så vi känner varandra på så sätt.

Du kom sist i finalen i Mellon 2014 med ”Natural”, då sa du i en intervju att det var sista gången du var med?

– Ja, det var en impuls av besvikelse på mig själv som pratade. Sedan dröjde det ju väldigt länge innan jag var med igen. Så jag höll mitt ord i sju år. I år gick jag in med en helt annan inställning, då gick jag in stenhårt för att vinna. Jag kom nästan sist i år också, men det gör ingenting även om man så klart vill att det ska gå så bra som möjligt.

LÄS MER: Försvann efter succén i Lilla Melodifestivalen – så lever de i dag
NU GRATIS

Blir det mer musik från Anton Ewald i närtid?

– Det blir det absolut. Jag har dessutom flera musikprojekt rullande parallellt. Dels har jag Anton Ewald som är jag, sedan har jag ett projekt som heter Kim Wolfgang, Kim är mitt mellannamn och Wolfgang är min gammelfarfars förnamn. Det är något jag startat i USA, men vill få det färdigt innan jag presenterar det.

På Clubhouse undrade Tusse hur mycket du sjöng själv på ditt bidrag?

– Han kom faktiskt fram efteråt och bad om ursäkt. Han sa att han inte sa det seriöst. Han sa att ”vi har ju alla körer, det var dumt sagt, förlåt”. Det påverkar inte mig. Det hade gjort det om det stämde, då hade jag blivit arg och förbannad. Jag tror bara det var Paul Rey som inte hade körer för att hans låt inte krävde det.

Är det så att du var gatumusikant när du var ung?

– Ja, det var jag. Jag hängde mycket vid Medborgarplatsen och i Gamla stan. Det var jag och min gitarr som stod vid tunnelbaneuppgångarna och jag blev utkastad av vakterna massor av gånger. Men jag körde smöriga grejer som Bon Jovi och John Mayer. Men det var väldigt kul och jag kunde hjälpa till hemma med hyran och köpa lite grejer. Jag kunde dra in tvåtusen på en dag, fredagar och lördagar var bäst.

Victoria Fajardo.

Victoria Fajardo.

Du blev i stort sett uppraggad på Instagram av din fru Victoria Fajardo?

– Det stämmer bra. Hon skrev ”Can I keep you?”. Jag brukade inte kolla mina meddelanden på Instagram så ofta, men jag svarade ”Sure” och en blinkande emoji. Sedan den dagen har vi inte slutat prata och nu har vi snart varit gifta i fyra år.

Ni gifte er i Stockholm – hur var den dagen?

– Det är en av mina lyckligaste dagar. Vi hade så roligt, vissa bröllop kan vara ganska stela och tråkiga, men vårt bröllop var en fest! Många har sagt att det är det roligaste bröllop de varit på. Det var fantastiskt.

Anton om barn med Victoria

Du har bott i USA de senaste åren, blir du och Victoria kvar där?

– Till och från blir vi kvar där. Planen är att jag ska vara kvar i Sverige under 2021. Sedan när jag inte har uppdrag så flyger jag hem till Miami för att vara med frugan. Frun är chef för en klinik där de gör allt ifrån massage till plastikoperationer och måste vara där så vi pendlar båda två. Men så har det varit förut. Det var så vi började träffas så vi är vana vid det.

Vill ni skaffa barn?

– Ja, lite grann... Hon är tio år äldre än jag , hon är 37 år, så det börjar bli dags. Man vill inte vänta för länge, vi är redan där och pushar och tänjer på det lite. Men vi har inte bestämt något, men vi är båda medvetna om det.

Får du/ni många kommentarer om åldersskillnaden?

– Ibland så klart. Det är många som har åsikter, men majoriteten är inte negativa. Jag skulle säga att 90 procent är positiva. Sedan finns det alltid någon som inte tycker om det, men då behöver inte den personen gifta sig med någon som är tio år äldre. Hittar man en person som man klickar med så gör man.

✔︎ Pest eller kolera

◼️ Aldrig mer få sätta din fot i Sverige eller aldrig mer sätta din fot i USA?
– Oh, my God! Aldrig mer få sätta min fot i USA. Sverige är hemma där jag har mina föräldrar och vänner så måste jag välja så blir det Sverige.

◼️ Starta en duo med Thorsten Flinck eller bli sångare i Vikingarna?
– Starta duo med Thorsten Flinck!

◼️ Inte få ha din smartphone under ett år eller ta en helnaken powerwalk varje morgon?
– Inte få ha telefon. Jag tycker att telefon och sociala medier är stressigt och påfrestande för psyket. Jag tror samhället hade mått bättre utan sociala medier.

Du är både modell och artist – vad är roligast?

– Att vara artist är absolut roligast. Jag har fått lära mig att tycka om modellyrket. Jag är bekväm med det nu, men i början tyckte jag det var lite konstigt. Ska jag få betalt för att stå här i den här fula t-shirten? Men ju mer jag började förstå att fotografi och modellande är en konstform, desto mer började jag uppskatta yrket.

Anton om narkotikabrottet

Snygga tjejer kan ibland klaga på att de inte blir tagna på allvar – har du upplevt det?

– Oh, ja! Till hundra procent. Det är vanligt att folk har förutfattade meningar om hur jag är på grund av hur jag ser ut. Men det brukar skifta när de lär känna mig för jag har en sjuk självdistans och driver med mig själv hela tiden.

Du är extremt blyg – det tror man inte?

– Jag är fett blyg. Hade vi gjort den här intervju för 7-8 år sedan så hade jag varit obekväm och inte kunnat skämta och prata så här, men jag har jobbat med det varje dag i hela mitt liv.

Du greps 2015 och hade kokain och marijuana i kroppen och dömdes för ringa narkotikabrott – hur ser du på den tiden idag?

– Det var ett misstag då, men det var väldigt lärorikt att inse att jag kanske inte mådde så bra. Då fick jag ta det vidare därifrån. Det var länge sedan och det är ingenting jag grubblar över idag. Jag var ung och dum.

LÄS MER I PLUS: Tusses nya kärleksbesked

LÄS MER I PLUS: Mikaela Laurén om att bli mamma vid 45

Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!