LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Antiha Clemence stora stöd efter tårfyllda inslaget i Nyhetsmorgon

28 feb, 2021 
Anitha Clemece
Anitha Clemence blev adopterad från Indien när hon var ett år gammal.
Nu kan hon inte hålla tårarna tillbaka när hon tänker på hur hon behandlades.
– Får man göra så?, säger hon i Nyhetsmorgon.
Annons
Allt om Anitha ClemensBrand logo
Allt om Anitha Clemens

Det var i december 2016 som Anitha och Calle Schulman kom med beskedet att de skulle gå skilda vägar.

Anitha valde till en början att behålla sitt efternamn Schulman, men för snart tre år sedan valde hon att istället heta Anitha Clemence.

”Jag har valt Clemence eftersom det är mitt namn. Jag kom till Sverige från Indien 23 november 1980. Då har Clemens namnsdag. Mina föräldrar kallade alltid mig för Clemens hemma som ett smeknamn eftersom jag var så pojkflickig som barn. I och med att jag är adopterad har jag bara haft lånade namn. Från mina föräldrars till exmän. Det här är mitt namn. Det kommer jag bära livet ut och det känns bra. Punkt”, skrev hon då på Instagram.

Turbulenta tiden efter skilsmässan från Calle Schulman

Nu har det gått fyra år sedan skilsmässan och ex-paret skapade minst sagt stora rubriker. Tiden efter det var stormig, men idag samarbetar de så gott de kan för att vara bra föräldrar till deras gemensamma barn Penny och Tom-Allan. I Eva Ekedahls podcast Karriärpodden berättade hon nyligen om deras nuvarande relation.

Annons

– Vi är fortfarande väldigt solida i vårt föräldraskap och har inga problem idag att hjälpa varandra och jonglera över på olika sätt om det krävs, säger hon.

Men tiden efter skilsmässan var allt annat än enkel, och i Karriärspodden har hon tidigare berättat om svårigheterna med skilsmässor där samtliga har stora kanaler att uttrycka sig.

Anitha Clemence om tuffa tiden som adoptivbarn

Men en annan svår tid i Anithas liv är också hennes uppväxt. I Nyhetsmorgon berättar hon nu om hennes första tid i Sverige.

– Hur får man göra så här mot ett barn? Får man det? Jag går liksom in i känslorna själv när jag tänker på det. Och tanken på om jag skulle göra så här mot mina egna barn? Det är fruktansvärt, säger hon i programmet.

Ämnet är så pass känsligt för Anitha att hon helt enkelt inte kan stoppa tårarna som rinner ner för hennes kinder och man hör att rösten börjar darra. Första gången Anitha träffade sina adoptivföräldrar var nämligen när hon vaknade upp i ankomsthallen på Arlanda. Och nu får hon stöd från hennes följare.

”Tack för att du lyfter din röst för oss adopterade med ett sådant mod!”, skriver en.

”Vad fint att du visar känslor i tv, jag satt och grät också”, skriver en annan.

FOTO: Cecilia Liljeton / TT, TV4

Annons