LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anitha Clemence pik till familjen Schulman – efter jobbiga skilsmässan

17 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Anitha Clemence har tidigare pratat om hur det är att gå igenom en skilsmässa i offentligheten.
Nu öppnar hon upp om hur det är att skilja sig från en person som har en familj med stora plattformar.
– Inte så snällt, säger hon.
Annons

Fyra år har gått sedan Anitha Clemence och Calle Schulman skapade stora rubriker Sverige över efter att de gick ut och berättade att de skulle skilja sig. Tiden efter var stormig, men idag samarbetar de så gott de kan för att vara bra föräldrar till deras gemensamma barn Penny och Tom-Allan. I Eva Ekedahls podcast Karriärpodden berättar hon om deras nuvarande relation.

– Vi är fortfarande väldigt solida i vårt föräldraskap och har inga problem idag att hjälpa varandra och jonglera över på olika sätt om det krävs, säger hon.

Men tiden efter skilsmässan var allt annat än enkel, och i podden öppnar hon nu upp om den speciella och svåra situationen hon befann sig i för fyra år sedan.

Anitha om speciella situationen med Calles familj

Att gå igenom en skilsmässa är sällan enkel, men att göra det med hela Sverige som också ska lägga sig i gör det knappast lättare. I Karriärpodden berättar Anitha om kampen mot media, och hur det var att ha en ex-man med en familj med stor plattform.

Annons

– Jag var ju i en väldigt sårbar fas så som det var, plus att de var en ganska mediastark familj liksom. Så alla hade väl ganska stora plattformar att uttrycka sig. Och ibland så blev det inte speciellt snällt, säger hon innan hon fortsätter:

– Och ibland så vet jag att jag försökte hålla nere allt för att jag inte ville att mina barn skulle få läsa något elakt som jag har sagt om deras pappa. Men så säger man något litet i en podd och så klipps det ihop med något i en annan podd, och sen har man en story där. Människor sipprar ju så är det ju. Medvetet eller omedvetet. Så det blev en ganska uppiskad stämning.

Anithas tuffa tid

– Jag har ju en kompis nu som också är offentlig och har separerat, och hon är jättechockad över vad pressen utsätter henne för, berättar hon.

Hon fortsätter.

– Men det var någon duktig kommunikatör som sa att, så långt man släpper in pressen får man också vara beredd på att de slår emot en när det väl är dags.

Men trots att det varit påfrestande för Anitha i många situationer, har det som hänt inte stoppat henne från att fortsätta vara öppen.

– Jag är nog en och samma person. Man får vara selektiv med det man delar men sen kan jag också känna att det är så få gånger, förutom en skilsmässosituation då, som det har backlashat. Så jag är inte jätterädd för att dela med mig.

FOTO: TT

Annons