LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Anna Book i tårar efter näthatet – berättar öppet på Instagram

28 apr, 2021 
Anna Book i tårar
Anna Book har en nära relation till sina följare på Instagram.
I veckan tog hon sig tid att kontakta ett av sina nättroll – och samtalet resulterade i att artisten blev rejält känslosam.
– Jag blir så besviken, säger hon i en livesändning på Instagram.
Annons
Anna Books barn har växt upp – så ser döttrarna och sonen ut idagBrand logo
Anna Books barn har växt upp – så ser döttrarna och sonen ut idag

År 1986 ställde Anna Book, 50, upp i Melodifestivalen med bidraget ABC och blev känd för hela svenska folket. Över 30 år har gått sedan dess och artisten har lyckats hålla sig kvar i rampljuset genom att ställa upp i diverse tv-program. Nu senast fick tittarna se henne i Klassfesten på TV4.

Anna är dels känd för sin sångröst men också för sin frispråkighet. Hon är inte den som ligger lågt i en konflikt och delar gärna med sig av sina åsikter. Under förra året hade Anna Book en offentlig konflikt med Pernilla Wahlgren, 53, efter att Pernilla anklagat Anna för att använda filer på sina bilder. Idag verkar kvinnorna dock ha lagt ner stridsyxan.

Sanningen bakom Anna Books långa pauser från Instagram

De fans som inte kan få nog av Anna kan glädja sig åt att hon är en flitig användare av sociala medier. I perioder har artisten tagit pauser från Instagram på grund att att hon utsätts för mycket näthat och negativa kommentarer.

Annons

I veckan bestämde sig Anna Book för att testa en ny strategi. Efter att ha mottagit hatiska kommentarer från en specifik följare sträckte Anna ut en hand till personen för att prata med henne över telefon. I en Instagram live berättar Anna om händelsen.

– Det finns människor som vill mig illa, som vill förstöra, säger hon med tårar rinnandes ner för kinderna.

Därför vill inte Anna Book polisanmäla

Personen som Anna konfronterade ska ha försökt skada henne genom att höra av sig till människor i Annas närhet och smutskasta henne. I meddelandena ska personen även ha skrivit elaka saker om Annas familj.

I livesändningen på Instagram förklarar artisten varför hon inte polisanmäler sådana här händelser längre.

– Jag har polisanmält jättemycket saker genom åren och jag får aldrig någon hjälp. Det spelar ingen roll om jag har haft bevis för förtal, rena lögner, haft namn på personer, haft bilder och verkligen bevis, säger Anna och fortsätter:

Annons

– Det finns inga resurser, man går inte vidare. Det är inga prioriterade mål och ärenden. Man kommer undan med sådana här grejer. Så jag har faktiskt slutat polisanmäla för det tar så mycket energi och jag blir så besviken varje gång.

Anna om samtalet med nättrollet

Under telefonsamtalet ska nättrollet till en början ha försökt förklara att hennes Instagram-konto har blivit hackat och att det inte är hon som har skickat de hatiska meddelandena. Anna förstod direkt att detta var en lögn.

– Då sa jag ”jag lyssnar på vad du säger men jag vill vara ärlig med dig. Jag köper inte vad du säger för jag vet att du ljuger”.

Till slut erkände kvinnan att det är hon som ligger bakom meddelandena och kvinnorna hade ett långt samtal.

– Jag avslutade med att säga att ”gör inte så här igen. Mot någon. Mest för din egen skull”, säger Anna Book.

FOTO: TV4, Instagram

Annons