Anna Book anklagas för fusk: "Borde inte fått vara med"

Anna Book anklagas för fusk: "Borde inte fått vara med"

Anna Book anklagas för att ha fuskat i "Biggest loser VIP". Enligt tittarna är det orättvist att artisten får tävla – eftersom hon tidigare har gjort en magsäcksoperation.

Under våren har programmet ”Biggest loser VIP”, där kända svenskar ska tävla om att gå ner i vikt, spelats in på Ekolsunds slott. Programmet, som leds av Anna Brolin, 37, har ännu inte börjat sändas på tv men redan nu anklagas en av årets deltagare för fusk.

Det är artisten Anna Book, 46, som kritiseras av tittarna. På Instagram har följare nämligen uppmärksammat att artisten för nio år sedan gjorde en gastric bypass-operation, det vill säga en operation där magsäcken förminskas för att personen ska kunna gå ner i vikt.

– Jag fick en kommentar i mina sociala medier där någon skrev “Det är fusk, du har ju gjort en gastric bypass-operation, du borde inte ha fått vara med”, säger Anna Book i podcasten “Multimammorna”.

LÄS MER: Så förändrades Anna Books sexliv efter “Biggest loser”

I podcasten slår Anna Book tillbaka mot fusk-anklagelserna och menar att det är “hur många Biggest loser-deltagare som helst” som genomgått gastric bypass-operationer. Artisten menar också att ingreppet, som av 1177.se benämns som en “fetmaoperation”, inte kommer att ge henne några fördelar i tävlingen.

– Det är hur många som helst som varit med i “Biggest loser” som har gjort gastric bypass, men alla vågar inte vara lika raka, öppna och ärliga som jag är. Och faktumet är att även i “VIP”-säsongen så var det en till som har gjort en gastric bypass, så i så fall var det fusk för den personen med, säger hon och fortsätter:

– Jag fick mig ett riktigt gott skratt när jag såg kommentaren och tänkte “stackars människa, vad fruktansvärt att inte ha allmänbildning och förstå bättre”. Det är en jättestor utmaning för mig, det är inte alltid lättare när man gjort en operation, utan det kan precis tvärtom vara svårare att gå ner.

Efter sin gastric bypass-operation gick Anna Book ner 62 kilo, från 130 kilo till  68 kilo. När sångerskan var som störst hade hon ett midjemått på 146 centimeter, i förhållande till hennes längd som bara är på 154 centimeter. Men efter diskvalificeringen i Melodifestivalen 2017, där hennes bidrag “Himmel för två” kastades ut ur tävlingen, började Anna Book gå upp i vikt igen och det är också därför hon nu medverkar i “Biggest loser VIP”.

– Jag fick ett bakslag och började gå upp i vikt igen i samband med Mello förra året. Jag mådde psykiskt dåligt av diskningen, säger hon i podden.

LÄS OCKSÅ: Anna Books tårar för dottern Felicia: ”Väldigt tufft”

Men trots tittarnas anklagelser, har Anna Book inte brutit mot några regler i “Biggest loser” genom sin operation. Enligt programmets exekutiva producent, Lotta Andersson, finns det inget som säger att personer som gjort gastric bypass inte får tävla.

– Det finns inga regler kring att man inte får ha gjort en operation innan sin medverkan. De som väljer att söka till “Biggest Loser” är ju personer som befinner sig i ett läge där de vill försöka ta tag i sin övervikt på annat sätt. Vi skulle aldrig diskvalificera en person som anser sig vara i behov av hjälp, oavsett om den personen genomgått en operation med misslyckat resultat innan. Det viktiga för oss är att man är beredd att satsa helhjärtat på att nå en livsstilsförändring och att man låter oss få ta del av och följa med på den resan, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Jag tycker att alla som medverkar i “Biggest Loser” är hjältar, oavsett vad de har eller inte har gjort tidigare. Det är modigt att våga satsa på att förändra sitt liv och det är inte en enkel resa de kastar sig in i – det krävs pannben, driv och en vilja av stål.

LÄS MER: Efter frågorna – Anna Book avslöjar sina skönhetsingrepp

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN