Artikeln innehåller reklamlänkar

Anna Ankas om sonen: ”Har inte pratat med Ethan på tre år"

Anna Anka har ej pratat med sonen Ethan på 3 år

Anna Anka har inte fått prata med sin son Ethan på tre år. Nu är hon orolig för sonen: "Det är han som tar skada. Ett barn har rätt att bli älskad av sina båda föräldrar, och ett barn väljer inte mellan sina föräldrar. Aldrig", säger hon i podcasten Nemo möter.

Efter den smutsiga skilsmässan från Paul Anka, 77, för åtta år sedan hade  Anna Anka, 47, till en början delad vårdnad om dottern Elli, 16, som hon har från ett tidigare äktenskap med ex-maken Lou Yeager och sonen Ethan, 13, som hon fick med Paul. Då ex-makarna anklagade henne för att ha misshandlat barnen på olika sätt påbörjades en utredning mot henne och under den tiden skulle barnen bo hos sina pappor. Anna har förklarat i Hänt:

– Papporna samarbetade mot mig i domstolen för att ta barnen ifrån mig, knäcka mig finansiellt och psykiskt. Det har pågått en förtalskampanj mot mig som mamma. Jag har blivit totalt demoniserad för mina barn. Mina barn har tvingats välja sina pappor och förskjuta mig som mamma baserat på falska påståenden. Detta kallas för PA, Parental Alienation eller på svenska främmandegörande av en förälder.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Efter den långa och dyra rättsprocessen hittade inte domstolen något som tydde på att Anna utsatt barnen för övergrepp, inget som tydde på att hon skulle vara olämplig som förälder. Ändå har hon fortfarande ingen kontakt med dem. Och i podden Nemo möter en vän berättar Hollywoodfrun vad det beror på:

– Jag drev den här rättsprocessen i så många år för att jag tyckte det var viktigt att rentvå mitt namn, att det var fruktansvärt att pengarna skulle styra över om jag skulle få vara mamma.

Konflikten med ex-makarna är fortfarande lika låst:

– Det är så omänskligt vad de har gjort och att det får gå till väga på detta viset. Folk tar ju självmord varenda dag i USA på grund av att det går till på det här viset. Barn förlorar sina föräldrar dagligen för att de inte har råd att fajtas. Och jag kan inte bråka med en sån person som Paul, för ”it’s endless”. Han kan driva det här tills jag tar självmord, och det är vad han vill. Hans fokus var: “knäck henne, ta barnen ifrån henne och ta alla hennes pengar så att hon hamnar på gatan”. Det var hans mål, hans sikte och vad han kämpade för varje dag.

Anna är tacksam för att en duktig läkare hjälpte henne igenom hela den svåra rättegången och hjälpte henne att inte göra något dumt.

– När hela den här grejen hände med barnen träffade jag läkaren John di Martini. Han är specialist på mänskliga beteenden och fick mig igenom den här processen. Hade det inte varit för honom skulle jag säkert ha suttit inne idag, för då hade jag knäppt någon.

Anna Ankas oro för sonen Ethan

Hon försöker förklara maktlösheten hon kände:

– Det är annan grej i familjerätten i USA. Så fort du får en anklagelse emot dig är du skyldig tills du kan bevisa motsatsen. Det tog tre år för mig att bevisa att jag inte hade gjort sakerna jag var anklagad för och jag är jättetacksam att jag finansiellt kunde göra det. Men jag kan inte fortsätta kämpa tills Ethan är 18, för då förlorar jag allt och då vinner Paul. Det finns inget slut. Han kan driva detta tills jag inte har någonting kvar och hamnar på gatan. Då får jag ändå inte mitt barn, för då kan jag inte ta hand om honom.

Anna är noga med att poängtera att hon inte har förlorat vårdnaden om barnen, utan att papporna tvingat bort dem från henne:

– Det står klart och tydligt i domstolspappren att det är upp till mig och Paul att bestämma när jag ska ha umgänge med min son, men han vägrar. Det enda jag kan göra är att fortsätta överklaga, gå till domstolen och då sitter jag i det hamsterhjulet igen. Därför insåg jag att det inte fanns en möjlighet för mig att fortsätta med detta.

Hon bor i samma område som Paul och barnen har fortfarande kvar sina rum. För om de en dag vill komma hem till sin mamma ska de veta att hon aldrig lämnat dem i sina tankar. Än så länge har det tyvärr inte hänt.

– Jag har inte pratat med Ethan eller haft någon kontakt med honom på tre år nu, säger Hollywoodfrun.

Anna håller  på att skriva en självbiografi där hon förklarar exakt vad som hänt,  där hon berättar hela sanningen om hur fäderna tog barnen ifrån henne. Hon skriver boken för att hon tycker det är viktigt att sanningen kommer ut och för att Elli och Ethan ska kunna läsa vad hon utsattes för då de blir äldre. Hon oroar sig även för att de kan ha tagit stor skada av att inte ha fått träffa henne:

–  Vem ska ta hand om Ethan när han kommer ut i samhället som en skadad person, för att han inte fått ha sin uppväxt med sin mamma, för att hans pappa är arg och ska straffa mig?

Anna konstaterar:

– Nej. Du straffar barnet. Det är han som tar skada. Ett barn har rätt att bli älskad av sina båda föräldrar, och ett barn väljer inte mellan sina föräldrar. Aldrig.

LÄS OCKSÅ: Anna Ankas attack på Elena Belle: ”Tycker synd om henne”

LÄS OCKSÅ: Anna Anka förlorade vårdnanden – nya planen för barnen

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!