Deltagare anklagas för förgiftningsförsök i norska Farmen

Farmen Norge
I norska dokusåpan Farmen svallar känslorna höga.
Nu anklagas en av deltagarna för att ha försökt förgifta de övriga deltagarna.
– Jag hällde terpentin i karet, säger den anklagade deltagaren.
Annons

En ovanlig situation har uppstått under inspelningen av norska dokusåpan Farmen. En av deltagarna blev missnöjd över att ha blivit valt till veckans förstekämpe – och bestämde sig för att sabotera matlagret för de övriga deltagarna, skriver norska Se og hør. Det slutade i att terpentin hälldes över nio kilo spannmål.

En annan deltagare blev vittne till händelsen och försökte övertala sabotören att inte hälla terpentin över maten.

Annons

– Personen ville förstöra veckans uppdrag och gav sig därför på vår mat. Jag försökte stoppa personen genom att säga att hen kunde göra annat än att hälla terpentin över vårt korn. När allt kommer omkring skulle det vara dödligt om någon hade ätit det, säger en av Farmen-deltagarna till Se og hør.

Annons

Varnades av deltagaren innan händelsen

Deltagaren som bevittnade händelsen sa också att terpentinsabotaget skulle kunna leda till polisanmälan.

– Jag sa att hen inte skulle tänka på att göra det, att hen kunde riskera att polisanmälas för att ha förgiftat deltagarna. Personen gjorde det ändå, så nio kilo korn förstördes. Jag tror inte att hen tänkte på konsekvenserna – det kan skada deltagarna. Jag gick direkt till produktionen och sa ifrån, säger deltagaren.

Norska Se og hør har varit i kontakt med den anklagade personen som inte hade för avsikt att skada någon eller förgifta någon.

– Jag medger att jag försökte sabotera veckans uppdrag. I grund och botten hällde jag vatten i karet så att det skulle jäsas och därmed förstöras. Sedan anklagades jag för att ha hällt terpentin där utan att det stämde, säger den anklagade deltagaren.

Annons

Men anklagelserna fortsatte, vilket ledde till ilska.

– Personen provocerade mig med upprepade anklagelser, och sedan kom det till en punkt där jag hällde terpentin i karet.

Inga konsekvenser för Farmen-deltagaren

Efter terpentinsabotaget är det vissa Farmen-deltagare som sagt att de vill polisanmäla händelsen. Men det är något som den anklagade deltagaren inte tar så hårt på.

– Det får de bara göra. Ingen var i närheten av att äta det där. Jag berättade till och med för produktionen att det bara var att hålla sig borta från det kornet. Det fanns fortfarande mycket mat kvar som var ätbar.

Annons

Efter att produktionen meddelats om den farliga maten fraktades den bort. Deltagarna ville då få nytt spannmål, något de inte fick.

TV2:s presskontakt och norska Farmen-chefen Alex Iversen säger att händelsen bottnade i ilska över att personen blivit vald till förstekämpe i Farmen.

– Han ville därför sabotera veckotilldelningen och förstöra spannmålet så att det blir mindre mat på gården. Först hälldes vatten i spannmålet, och senare, enligt deltagaren själv och en annan närvarande deltagare, penselrengöring i spannmålet. Deltagaren berättade omedelbart kamerateamet på gården vad hen hade gjort, och deltagarna informerades snabbt att spannmålet inte skulle ätas, säger Alex Iversen.

Trots tilltaget kommer inte produktionen att ta bort personen från tävlingen. Alex Iversen menar att syftet med sabotaget aldrig var att utsätta någon annan för fara.

– Vi hade förmodligen sett det annorlunda om hen hade gjort det utan att säga. Detta får inga konsekvenser för deltagaren, säger Alex Iversen.

Annons

FOTO: Marit Hommedal, TV2

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…