Angelica sjukskriven efter sin lögn i tv: "Det knäckte mig"

Angelica sjukskriven efter sin lögn i tv: "Det knäckte mig"

Angelica Gillholm skickade ut Jake Ahl i semifinalen av "Paradise hotel" och ljög samtidigt både för tittarna och Sanel Dzubur. Efter sitt svek i dokusåpan drabbades hon av depression och tvingades till sjukskrivning. – Det här knäckte mig totalt, säger hon till Hänt.

Det blev en minst sagt dramatisk semifinal i “Paradise hotel”. Under kvällens första parceremoni valde Angelica Gillholm, 26, att skicka ut sin partner Jake Ahl, 23, till förmån för Haidar Juma, 24. Angelica berättar nu att hon kände sig manipulerad av de andra deltagarna och ångrar sitt val.

– Jag är så jävla besviken, jag sköt mig själv i foten och mådde skit. Jag blev så manipulerad av de andra att välja Haidar, eftersom de såg Jake som världens hot, medan jag trodde att de ville mitt bästa. Efter parceremonin ville jag hoppa av. Jag slutade äta och ville inte vara kvar, men produktionen sa “gör allt för att vinna över Sanel nu”, säger Angelica till Hänt.

LÄS MER: Här slickar ”Paradise hotel”-deltagaren sin vän i stjärten

Och det gjorde hon. Kort efter utröstningen tvingades även Haidar att lämna och därefter stod Angelica utan partner. För att övertyga Jake Ahls bästa vän på hotellet, Sanel Dzubur, 27, att välja henne valde Angelica till slut att ljuga. I programmet får tittarna se hur Angelica går fram till Sanel och säger: “Jag har sagt till Jake att vinner jag, så kommer jag att dela pengarna med honom och det är mitt enda sätt att vinna tillbaka hans lojalitet“. Men sanningen var att Angelica aldrig hade hunnit lova Jake några pengar.

– Det är ingenting som hon har sagt till mig eller förberett mig på personligen innan parceremonin. Jag ser det som en undanflykt, för att hon inte ska behöva känna så mycket skuld, säger Jake Ahl till Hänt.

Angelica erkänner att hon inte hade sagt till Jake att hon skulle ge honom pengar, men står fast vid att hon hade fullföljt sitt löfte i tv om hon hade vunnit.

– Nej, det var inget vi hade bestämt. Jag skickade ju ut Jake och efter det tänkte jag “Vad fan har jag gjort?”. Sen tänkte jag att jag skulle dela pengarna med Jake om jag skulle vinna och det hade jag också gjort om det blivit så, säger Angelica.

Angelicas lögn till Sanel i “Paradise hotel”.

Efter parceremonin, som spelades in för ett år sedan i Mexiko, har relationen mellan Jake och Angelica varit frostig. Det är först på senare tid som de har börjat prata som vänner igen.

– Det var helt klart det största sveket jag varit med om där inne. Det tog rätt hårt på mig, om jag ska vara ärlig. Jag öppnade upp mig för henne och la väldigt mycket förtroende hos henne. Det där var nog det värsta som hände mig i huset, för jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva falskhet på den nivån, säger Jake Ahl.

LÄS MER: ”Paradise hotel”-deltagaren väntar barn: ”Helt magiskt”

För Angelica förde sveket och den spruckna vänskapen med Jake också med sig något ännu värre. När hon kom tillbaka till Sverige efter inspelningarna förra våren blev hon sjukskriven för depression och kunde inte jobba på hela sommaren.

– Jag har mått dåligt och varit så ledsen över det här i ett år. När jag kom hem till Sverige blev jag sjukskriven. Jag sa till mamma att “jag kan inte jobba, jag har gjort bort mig så mycket”. Jag fick kraftig depression och ångest efter det här och jobbade inte på hela sommaren. Sen var jag och Jake ovänner i nästan ett halvår också. Det har varit skittufft. Det här knäckte mig totalt, säger hon.

Susanne Nylén, presschef på MTG TV där TV3 ingår, berättar att kanalen inte vetat om att Angelica varit sjukskriven, men att de alltid finns där om deltagarna behöver hjälp.

– Detta är tyvärr inget Angelica har berättat för oss så vi kände inte till det. Sjävklart stöttar vi deltagarna på de sätt vi kan om de behöver det och vill ha stöd, säger hon till Hänt.

LÄS MER: Därför stoppades gruppsexet i TV3: ”Tycker inte det är okej”

Finalen av “Paradise hotel” sänds i morgon, tisdag, 22.00 på TV3 och Viafree. 

Foto: TV3 

FRÅN FÖRSTASIDAN