Så är Andreas Mattssons och Casper Janebrinks relation idag

CASPER JANEBRINK, ANDREAS MATTSSON

År 1993 önskade pop-bandet Popsicle att Arvingarna skulle dö i en tragisk bussolycka. Nu möts de två huvudpersonerna Andreas Mattsson och Casper Janebrink i Så mycket bättre. Är konflikten över mellan dem två? Hänt reder ut!
Peter Jöbacks verkliga relation till bröderna Norén
Slå på ljud

Musikgruppen Popsicle bildades 1991 och är en svensk indiepopgrupp från Piteå. Popsicle hade stora framgångar och bidrog till starten för 1900-talets stora indiepop-våg i Sverige.

Popsicle bestod av fyra medlemmar, nämligen sångarna Andreas Mattsson och Fredrik Norberg, P-A Wikander på trummor och Kenneth Wikström, på elbas, som senare ersattes av Arvid Lind.

Popsicle splittrades år 1999 men har sedan dess gjort en hel del återföreningar, den senaste var så sent som i maj 2018 då de återförenades i en spelning på Gröna Lund.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Andreas Mattsson om dramat på Grammisgalan 1993

År 1993 fick Popsicle stor uppmärksamhet i media. Popsicle hade blivit bjudna på Grammis-galan, och utan att ens veta om att de var nominerade så ska de ha kammat hem vinsten. Sångaren Fredrik Norberg fick då äran att vara den som höll tacktalet och hans ord blev minst sagt uppmärksammade efteråt.

– Vem ska säga de väl valda orden?, frågade programledaren.

– Ja, egentligen gillar vi ju att vara elaka. Jag vet inte vad jag ska säga. Men eh tack till oss själva. Varsågoda. Och hoppas att Arvingarna dör i en tragisk bussolycka, sa Fredrik då.

I Musikguiden i Sveriges radio P3 har Andreas Mattsson tidigare förklarat hur han såg på saken.

– Vi hatade musikbranschen, tyckte att allt bara var skräp. Men det var Grammis-gala och vi blev bjudna av vårt skivbolag. Gratis fest, det kunde man ju inte tacka nej till, sa han i radioprogrammet.

Andreas Mattsson om påhoppet mot Arvingarna: ”Vi var ju bara fulla”

Enligt Andreas ska han och resten av bandmedlemmarna varit helt ovetandes om att de kunde stå som vinnare.

– De försäkrade oss att "ni kommer inte att vinna". För vi ville verkligen inte ha någonting med det där att göra. Mitt i festen då så delar de alltså ut årets rock, som vi inte hade en aning att vi var inblandade i ens, sa han och fortsatte:

– Och så vinner vi, visar det sig! Vi kunde knappt gå, men vi tar oss upp på scenen iallafall. Då tackar Fredrik då, den andra sångaren i Popsicle, och säger att han önskar att Arvingarna, som då hade spelat tidigare under kvällen skulle dö i en tragisk bussolycka. Och det blev ett jävla liv. Vi var ju bara fulla.

Andreas Mattssons om relationen till Casper Janebrink idag

Även om det var sångaren Fredrik som stod för kommentaren så har Andreas också fått stå till svars för dramat under årens lopp. I årets säsong av Så mycket bättre så möts nu Casper Janebrink och Andreas Mattsson.

När Hänt träffade Andreas inför programmet berättade han om relationen till Arvingarna och Casper idag.

– Han var inte arg på mig, det var skönt, säger Andreas till Hänt.

Har ni kommit över det?

– Ja jag var ju inte huvudperson i det där dramat, men han verkar ha kommit över det ja, säger Andreas.

SÅ MYCKET BÄTTRE 2021

Nu ansluter Andreas Mattsson till gänget i Så mycket bättre!

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Upptäckten i Fredrik Eklunds nya bild med tvillingarna

LÄS OCKSÅ: Magdalena ryter ifrån – efter Lance ord om uppväxten

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN