Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal lämnar Sverige

Henrik Alsterdal, Anders Pihlblad

TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har varit ett par i många år. Under årens lopp har de spenderat mycket tid utanför svenska gränserna. Och nu är det dags igen att lämna Sverige!

Henrik Alsterdal, 41, och Anders Pihlblad, 53, träffades för flera år sedan på en av TV4:s personalfester. Det var en maskerad med båt-tema och Anders var utklädd till livräddare och Henrik var matros.

Sedan den dagen har de varit oskiljaktiga och de har både hunnit gifta sig och skaffa barnen Nike och Erling. Bröllopet gick av stapeln under en resa till härliga Palma, på Mallorca. Paret hade tidigare förlovat sig under en kryssning på Medelhavet.

Att makarna gillar att resa och upptäcka världen råder det med andra ord inga tvivel om. Så fort de får lite ledigt så bär det ofta av någonstans för paret. Nyligen bar det av till Gotland, där Anders växte upp.

”Underbara dagar på min barndoms ö.”, skrev Anders då.

ÄNTLIGEN!109-åriga Dagnys första ord efter sjukdomen

Henriks och Anders stora intresse för resor

Med andra ord försöker paret att alltid ha något att se fram emot. Trots att det varit en pandemi så har de faktiskt lyckats göra en hel del resor trots allt – inom Sverige dock.

– Vi försöker att alltid ha något att se fram emot, före pandemin var det att resa. Nu blir det middagar eller att hälsa på i min gamla hemstad Norrköping. Sedan är det kul att överraska varandra. Jag tog med Henrik på hemlig utflykt för ett tag sedan. Han förväntade sig en drink i en skybar och hade klätt upp sig. Det blev bowling. Det var i varje fall inte padel så han var ganska nöjd. Och han fick en drink efteråt, har Anders tidigare berättat för Hänt.

Men nu när vaccineringen mot coronaviruset kommit igång blir det plötsligt nya dörrar som öppnas och Anders och Henrik kan börja gå tillbaka till deras vanliga vardag. Anders har fått båda vaccinsprutorna, något han beskriver som en stor lättnad.

”Plåstret!! Ser ni plåstret? Vaccindos två var efterlängtad!”, skrev han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Paret lämnar Sverige – styr skutan österut

Och visst verkar paret på god väg att gå tillbaka till deras fartfyllda liv som är fyllt av resor. Nu har de nämligen lämnat Sverige och den här gången har de styrt skutan mot vårat grannland i öst.

Helsingfors är nämligen staden som paret nu har valt att besöka och av deras bilder att döma så verkar de ha det riktigt härligt. Den finska huvudstaden bjuder på riktigt soligt väder och paret ser ut att njuta fullständigt.

Nu återstår det att se hur länge de stannar i Helsingfors och om det blir några fler stopp på vägen innan en eventuell hemkomst till Sverige.

LÄS OCKSÅ: NOG! Jonna Lundell ryter ifrån efter attacken mot familjen

LÄS OCKSÅ: ORON TV4-profilens förtvivlan efter dotterns olycka

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4