TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anders Pihlblad försvinner från Nyhetsmorgon – det ska han göra istället

19 feb, 2022 
Anders Pihlblad Nyhetsmorgon
Anders Pihlblad är en av programledarna för Nyhetsmorgon.
Men under fredagen kom beskedet att TV4-profilen nu försvinner från tv-rutan.
Här är anledningen!
Annons
Henrik Alsterdal om åldersskillnaden med Anders Pihlblad: ”Jag är ju en annan generation”Brand logo
Henrik Alsterdal om åldersskillnaden med Anders Pihlblad: ”Jag är ju en annan generation”

Journalisten Anders Pihlblad, 53, har en lång och framgångsrik karriär, men för svenska folket är han mest känd som programledare för tv-programmet Nyhetsmorgon.

Han är en populär programledare, älskad kollega och bjuder ofta på sig själv i tv-rutan. TV4-profilen har varit på kanalen sedan slutet på 90-talet, men nu kommer beskedet om att Anders alltså försvinner från morgonprogrammet.

Det gör programledaren Anders Pihlblad – när han inte syns i Nyhetsmorgon

Vem är Anders Pihlblad? Och vad gör han egentligen när vi inte ser honom i den välbekanta Nyhetsmorgon-studion?

Privatlivet har en viss koppling till TV4 faktiskt, Anders är nämligen gift med nyhetsankaret Henrik Alsterdal, 42, som programleder kvällsprogrammet Efter fem i samma tv-kanal som Anders.

Annons

De två äkta makarna har varit gifta sedan år 2012 och efter ett långt äktenskap håller de fortfarande kärleken vid liv genom att ständigt hitta på roliga upptåg tillsammans samt unna sig romantiska resor.

De har även två barn tillsammans, Nike och Erling, som de valt att ge ett liv och utanför rampljuset. Ett beslut som deras respektive följare har hyllat.

– De är inte intresserade av någon medial uppmärksamhet överhuvudtaget. Vi har känt av lite vad det är för barn och de har inte intresset av att vara med eller synas eller höras på det sättet, så vi lägger ut bilder på dem, men aldrig när man ser deras ansikten. De får helt enkelt fortsätta vara anonyma ett tag till, så får vi se vad de själva vill i framtiden, har Henrik tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal ses ofta hålla varandras händer på röda mattan. Det här fototillfället är inför att TV-priset Kristallen på Cirkus i Stockholm år 2018.
Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal ses ofta hålla varandras händer på röda mattan. Det här fototillfället är inför att TV-priset Kristallen på Cirkus i Stockholm år 2018.

Anders Pihlblad försvinner från Nyhetsmorgon – beskedet på Instagram

Under fredagskvällen publicerade Anders en bild på plattformen Instagram där han ger följarna ett besked om sin medverkan i Nyhetsmorgon. Han berättar att han lämnar TV4-programmet tillfälligt för att gå på lite ledighet.

Annons

I horisonten ser jag några dagars ledighet… Nu tar vi helg!”, skriver Anders intill den svartvita bilden där han sitter på en sten vid havet. Det ser lite melankoliskt ut, men vi gissar att Anders ser fram emot att få återhämta sig lite efter hårt jobb i veckan.

Men å andra sidan, det kanske känns lite nedstämt att lämna tv.rutan tillfälligt om man verkligen älskar sitt jobb, något som den sprudlande TV4-profilen verkligen ser ut att göra!

FOTO: TV4

Annons