LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Anders Borg bekräftar sveket mot Dominika - väljer bort hustrun helt

08 sep, 2022 
André Färnsveden
Anders Borg och Dominika Peczynski.
Tidigare i år uppmärksammades paret efter deras skilsmässodrama. Nu väljer Anders Borg bort hustrun Dominika Peczynski.
Läs om sveket här!
Annons
Jenny Strömstedts vågade fråga om skandalfesten: ”Vi kan klippa bort”Brand logo
Jenny Strömstedts vågade fråga om skandalfesten: ”Vi kan klippa bort”

Anders Borg, 54, och Dominika Peczynski, 51, gifte sig 2018. Men i juni tidigare i år, avslöjade Dominika på Facebook att paret tagit det gemensamma beslutet att skicka in en skilsmässoansökan till Tingsrätten.

Anders Borg och jag har gemensamt idag ansökt om skilsmässa. Eftersom vi inte har hemmaboende barn tillsammans så träder äktenskapsskillnad i kraft utan betänketid” skrev Dominika.

Eftersom de inte hade några gemensamma barn trädde skilsmässan i kraft redan morgonen efter deras ansökan.

Men dramatiken slutade inte där. Dominika försökte nämligen att dra tillbaka deras ansökan utan framgång efter att ha ångrat beslutet. Men det gick inte och paret förlovade sig istället.

Dominika om skilsmässodramat med Anders Borg

Efter skilsmässan gav Dominika svar på vad det var som hade orsakat beslutet i ett inlägg på Instagram, med en skärmdump på en krönika från Femina om hennes situation.

Annons

Om frugan kommer in, vill ha lite uppmärksamhet och är sugen på att snacka en stund så släpp det ni har för händerna! Annars blir tanten sur och i värsta fall så.... ja, ni fattar. Nu blev det här rätt bra ändå. Anders och jag är kära och pinnar vidare, om än som "papperslösa”, skrev hon då.

I en intervju med Aftonbladet förklarar Dominika att hon hade tagit upp ämnet skilsmässa vid flera argumentet innan. Men efter ett tag insåg hon att hon inte bara kunde komma med ”tomma hot” och behövde ta ett beslut.

– Man kan inte säga att man ska skilja sig när man blir sur på sin man. Har man sagt det 5 783 gånger, då måste man till slut göra det, säger hon och fortsätter:

Det var stundens ingivelse, men det känns inte annorlunda nu. Vi är ihop och har inte gjort slut, och vi gjorde heller inte slut när vi skilde oss. Det var bara lite drama som behövde få komma ut, det behövde hända någonting.

Anders Borg bekräftar sveket Dominika - väljer bort hustrun helt

Och nu månader senare följer ännu mer dramatik kring paret. Inför det stundande valet kandiderar Dominika för Liberalerna. Men det förändrar inte Anders röst, som istället kommer att gå till M-ledaren Ulf Kristersson, vilket han berättar i en intervju med Expressen.

– En majoritetsregering är att föredra, säger han till tidningen och fortsätter:

– Han har goda förutsättningar att bli en bra statsminister.

Anders Borg blev Sveriges finansminister 2006 men lämnade politiken dagen efter Alliansens valförlust 2014.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons