LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Dominika Peczynski stoppar nya förlovningen med Anders Borg – efter skilsmässodramat

23 aug, 2022 
Det har gått drygt två månader sedan Dominika Peczynski och Anders Borgs uppmärksammade skilsmässodrama.
Nu hävdar Dominika att paret inte längre är förlovade med varandra.
– Jag tror inte på äktenskapet, säger hon i en ny intervju med Aftonbladet.
Annons
Renée Nyberg om relationen till Karin LaserowBrand logo
Renée Nyberg om relationen till Karin Laserow

Det var i slutet på juni i år som vi nåddes av nyheten att PR-konsulten Dominika Peczynski, 51, och före detta finansministern Anders Borg, 54, skickat in en skilsmässoansökan.

Paret hade varit gifta i drygt fyra år, sedan november år 2018, men har inga gemensamma barn tillsammans. Deras äktenskapsskillnad trädde i kraft helt utan betänketid.

– Anders skrev ju på och det var inte så att han sa nej. Det var en väldigt snabb procedur som tog en minut, berättar Dominika nu i en ny intervju med Aftonbladet.

Men skilsmässan var inte odramatisk. Dagen efter att den hade registrerats så ångrade Dominika sig och paret har sedan dess varit förlovade.

Men nu avslöjar Dominika alltså att hon inte anser sig förlovad med kärleken längre...

Annons

Dominika om skilsmässodramat med Anders Borg – därför var tvungen att fullfölja

Steg för steg berättar Dominika nu om vad det egentligen var som hände. Vad föranledde den plötsliga skilsmässan, som bara tog en minut att genomföra och som de båda kunde godkänna med mobilt bank-id?

I den nya intervjun med tidningen avslöjar Dominika att hon är en impulsiv och passionerad själ. Hon förklarar att hon hade tagit upp skilsmässa i affekt vid flertalet tillfällen under det stormiga förhållandet och att hon ansåg att hon inte längre kunde komma med det ”tomma hotet”.

– Man kan inte säga att man ska skilja sig när man blir sur på sin man. Har man sagt det 5 783 gånger, då måste man till slut göra det, säger hon och fortsätter:

Det var stundens ingivelse, men det känns inte annorlunda nu. Vi är ihop och har inte gjort slut, och vi gjorde heller inte slut när vi skilde oss. Det var bara lite drama som behövde få komma ut, det behövde hända någonting.

Sanningen bakom stormiga relationen mellan Dominika Peczynski och Anders Borg

Det grundläggande problemet i relationen var att Dominika inte kände att hennes make prioriterade henne.

Annons

– Ja. Men jag tycker att Anders tillbringade för stor del av sin tid med att läsa artiklar. Han är makroekonomisk expert och måste hålla sig uppdaterad och det har hänt helt sjuka saker med världsekonomin de här månaderna. På sätt och vis förstår jag självklart det. Samtidigt vill jag också ha uppmärksamhet, förklarar hon för Aftonbladet.

Sedan skilsmässan har de en överenskommelse som tillåter Anders att uppdatera sig på världsekonomiska läget vid speciella tillfällen. Något som har funkat bra. Däremot poängterar hon tydligt att hon fortfarande är impulsiv och att det är nyckeln till deras lyckliga relation.

– Vi har en ganska passionerad relation och sitter inte och nickar artigt mot varandra dagarna i ända och lägger huvudet på sned och ler. Vem fan vill ha det så? Däremot är det ingen som smäller i dörrar eller kastar saker och vi gapar inte och skriker åt varandra... men lite dramatik vill man ha, säger Dominika.

Dominika Peczynski stoppar nya förlovningen med Anders Borg – efter skilsmässodramat

Vidare i intervjun med tidningen förklarar hon att deras förhållande, trots upplöst civiltillstånd, ändå är mycket fungerande. Hon och Anders är fortfarande tillsammans efter skilsmässodramat.

Annons

– Jag tror inte på äktenskapet och var 48 år när jag gifte mig för första gången, och det var inte för att det saknades friare [...] Däremot har vi inte brutit förlovningen. Men det kanske blir nästa drama då vi börjar kasta ringar, berättar Dominika ärligt.

Men är de fortfarande förlovade? Nej, det vill Dominika inte påstå.

– Haha! Nej, men vi har ringarna på oss. Men jag vill inte kalla oss förlovade, för det innebär att man ska gifta sig inom ett år. Jag vill snarare säga att vi är trolovade, avslutar hon.

Hon menar alltså att de har lovat kärlek till varandra, men att något nytt bröllop inte finns att vänta inom en snar framtid.

I hennes senaste inlägg på Instagram refererar hon inte till Anders som hennes fästman, utan just som hennes trolovade.

Se bilden här:

FOTO: TV4

Annons