Anders Bagge om barnlyckan – glädjen med Johanna: ”Bästa som hänt”

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge
Exklusivt

Melodifestivalen-aktuella Anders Bagges kärlek för barn är stor.
För Hänt berättar han nu om lyckan över att få vara gudfar till två små flickor.
– Det roligaste som har hänt, säger Anders till Hänt.
Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga
1:13

Efter reklamen: Anders Bagge och Johanna Lind Bagges kärlekssaga

(1:13)

Slå på ljud

Anders Bagge, 54, är van att bedöma andra artister i TV4:s Idol, men i höstas fick svenska folket se honom själv ta ton när han medverkade i Masked singer.

Detta kom att bli startskottet för Anders egna sångkarriär. Nu är han aktuell som en av deltagarna i Melodifestivalens tredje deltävling. När Hänt når Anders, några dagar innan tävlingen, berättar han att nervositeten är ett faktum.

– Man ger sig ut på väldigt tunna grenar. Man hoppas att de håller. Men förhoppningsvis svajar trädet vackert, säger Anders om känslorna inför att äntra scenen, säger Anders till Hänt.

Exklusivt
Idol-Amena försvann från rampljuset – så lever hon idag

Även om nerverna spelar honom ett spratt så ser han fram emot den stora utmaningen. Med hustrun Johanna Lind Bagges, 50, stöd i publiken hoppas han att Mello-debuten ska gå strålande.

Ofrivilliga barnlösheten

Anders och Johanna har varit gifta sedan 2018 och lever idag på Ekerö tillsammans med sina kära hundar. Men några egna barn blev det aldrig – en sorg som Anders vid flera tillfällen har pratat om. I makarnas tidigare tv-serie Cirkus Bagge berättade de själva om att de försökt skaffa barn ihop under en längre tid, men utan framgång.

När Anders sedan gästade Carolas advent julen 2019 delade han även då med sig av några ord gällande den ofrivilliga barnlösheten.

– Det finns väl ingenting jag hellre hade önskat än att ha haft egna barn, men nu är jag 52 snart och nu får det bli djur resten av mitt liv, sa Anders Bagge i programmet.

Anders Bagges kärlek till guddöttrarna

Johanna och Anders har däremot gemensamma gudbarn. Makarna har nämligen fått ett hedersuppdrag av en vän till Anders – att vara just gudföräldrar. Först blev de gudföräldrar till en flicka vid namn Alina och när Alinas lillasyster föddes kom frågan ytterligare en gång.

– Det är det bästa som har hänt oss. Sen ploppade hon ut en till och då blev vi gudfar och gudmor till den också. De får gärna ploppa ut en till för det är så roligt så, säger Anders och fortsätter:

– De får gärna skaffa tre för då kan man ta trestämmigt och sådär. Jag tänker musikmässigt. Det är två tjejer så får jag en tredje så blir det jättebra, då kan en spela trummor, en bas och gitarr och en sjunga.

Att Anders är stolt som en tupp över uppdraget står inga tvivel om. Guddottern Alina, som är äldst av de två flickorna, dyker ofta upp på Anders Instagram. Nyligen publicerade han en bild på båda guddöttrarna och berättade om lyckan över att köpa presenter till flickorna.

”Hur kul är det att vara Gudfar? Känner mig lite som Farfar Bagge, handlade lite när vi var på Mallorca. Så otroligt roligt att titta på alla dessa minikläder”, skrev då Anders.

Artisten Liamoos önskan till dottern Alina: "Syskon är alltid bra"

Glädjen över framtiden: ”Ska lära henne allt jag kan”

Nu ser Anders glatt på framtiden som gudfar och längtar till allt spännande han ska få vara med om gällande flickornas uppväxt.

– Det är så roligt, vi ska snart gå på Astrid Lindgrens värld. Men ja jag är gudfar, det känns jättekul. Eller det är det roligaste som har hänt. Och jag längtar till att köpa hennes första gitarr, hennes första synth, hennes första mic och lära henne allt jag kan, säger Anders till Hänt.

FOTO: Patrik Jonsson / TT/Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!