Anders Bagge och Johannas hemliga taktik under live-sändningarna

Anders och Johanna Bagge

TT
Makarna Anders och Johanna Bagge stöttar varandra i vått och torrt.
För Hänt avslöjar nu Anders hustruns taktik under livesändningarna av Idol.
– Hon kan skriva att nu får du skratta lite, säger Anders till Hänt.

Turturduvorna Anders Bagge, 52, och Johanna Lind Bagge, 49, visar ofta upp sin stora kärlekslycka i offentligheten. Sommaren 2018 blev de äkta makar under ett romantiskt bröllop men paret hade känt varandra i hela 16 år kärlek uppstod. Idag lever de tillsammans i en lyxvilla på Ekerö tillsammans med sina hundar.

Att Anders och Johanna tycker om att spendera tid tillsammans står inga tvivel om. Men något fredagsmys i soffan under de ruggiga höstkvällarna blir det aldrig för paret. För just fredagarna spenderar Anders alltid på jobbet, då han är en av jury-medlemmarna i TV4:s Idol. Anders har sedan många år tillbaka synts till i Idol-juryn, ett arbete som han trivs väldigt bra med.

En annorlunda säsong är i full gång

Årets säsong har sett annorlunda ut. När det var dags för den första fredagsfinalen hade plötsligt flertal deltagare drabbats av corona-viruset. Detta innebar att det live-sända tv-programmet inte kunde genomföras som planerat. Istället fick deltagarna sjunga sina bidrag på länk ifrån hotellrummen.

Veckan därpå var det lite blandat, några sjöng från hotell-rummen medan andra hade fått kliva upp på scenen och förinspelat sina framträdanden.

Men från och med förra veckan kunde TV4 erbjuda ett helt live-sänt program där alla deltagare var på plats och sjöng live från scenen. Likadan blir det denna fredag.

Okända kontakten med Johanna under sändningen

Anders är van vid att sitta i tv-rutan och bedöma deltagarnas insatser. Vad han däremot inte alltid känner sig nöjd med, är hans oförmåga att dölja vad han verkligen känner.

– Jag har inget pokerface. Om jag blir ledsen så ser man att jag är ledsen. Om jag blir glad och imponerad, då ser man det. Det har varit min sämsta grej, eller det har varit både en positiv sak men det har också varit jättedåligt, säger Anders till Hänt.

När Anders sitter i tv-rutan har inte bara det svenska folkets ögon på sig, hustrun Johanna har även stenkoll på hur Anders agerar under sändningarna. För Hänt berättar nu Anders om hur han och Johanna hjälps åt under programmets gång.

– Hon är en supporter i det här. Vi sms:ar varandra under sändningarna. "Åh vad bra hon var" skriver hon. Och jag frågar var hon det? Hon stöttar och säger var hon tycker, säger Anders och fortsätter:

– Sen kan hon också skriva "sluta håll på med telefonen2. Men det är ju dig jag smsar säger då jag. Eller så säger hon att nu får du skratta lite. Ibland kan jag tänka mycket och då kan jag se ut som en fågelholk, säger Anders.

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Idol-Niklas första ord om svåra skilsmässan: ”Hjärtekrossad”

SENASTE NYTT!