Anders Bagge: Därför lämnar jag mina hundar på dagis

Anders Bagge och Johanna

Anders Bagge och hustrun Johanna Lind Bagge har fem hundar tillsammans och älskar sina husdjur mer än allt annat.
I en intervju med Hänt berättar Idol-jurymedlemmen nu om deras oväntade beslut för hundarna.

Anders Bagge, 52, är just nu högaktuell med Idol 2020, där han som vanligt sitter bakom jurybordet tillsammans med Alexander Kronlund, 48, Nikki Amini, 36, och Kishti Tomita, 56. Han är som alltid väldigt populär hos tv-tittarna.

Populär är Anders också hemma. Han är nämligen gift med Johanna Lind Bagge sedan 2018. TV4-profilen berättar nu att de är lyckligare än någonsin.

– Kärleken är jättestark just nu. Jag känner mig så otroligt glad över livet, berättar Anders för Hänt.

Anders Bagge om relationen till hustrun Johanna

Bandet mellan Anders och Johanna verkar bara bli starkare och starkare för varje dag som går. Deras allra största gemensamma intresse är hundarna.

– Vi har båda ett stort, genuint intresse för djur. Det är så härligt att få dela det. Idag såg vi fem minkar och blev som barn. Häromdagen fick vi syn på en anka med fem småttingar. När jag filmade dem, stod Johanna redan på bryggan och gjorde samma sak. Det är inte påklistrat, som när folk ska övertala den andra att spela golf eller tennis eller vad de nu gör, har Anders tidigare sagt i en intervju.

LÄS OCKSÅ: Striden om Lill-Babs lägenhet är över

I deras stora härliga hus ute på Färingsö bor de med fem hundar och en katt. Anders har tidigare varit öppen om hur mycket han brinner för djur och deras rättigheter. Bagge håller just nu på med ett projekt som handlar om just djurrätt och djurens välfärd. Projektet är hemligt än så länge men nu berättar han om de storslagna planerna.

– Jag har lagt ner väldigt mycket tid under en väldigt lång tid. Det är ett fint projekt som handlar om hundars välfärd, säger han till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Beslutet för hundarna

Men nu avslöjar jurymedlemmen det oväntade beslutet för deras kära hundar. Trots att han och hustrun Johanna är hemma om dagarna har de nu valt att lämna hundarna på hunddagis två gånger i veckan.

– Två gånger i veckan låter vi våra hundar få gå på hunddagis ute på Färingsö. Vi har egentligen tid att ta hand om dem, vi är ju nästan alltid hemma. Men det är det att de får 16-17 andra hundar att umgås med. Det är ett flockbeteende som vi tycker är väldigt bra för dem, berättar han och fortsätter:

– Jag tror att det är nyttigt och väldigt bra också för då blir det lättare att presentera dem för andra hundar sen, säger Anders till Hänt.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Anders Bagge om framtiden i Idol – då lämnar han juryn

LÄS MER: Anders Bagge och Johannas hemliga taktik under live-sändningarna