Anders Bagge om framtiden i Idol – då lämnar han juryn

Idol-juryn och Anders Bagge

TT
Anders Bagge är en veteran i Idol-juryn.
Men blir det några fler säsonger av programmet och kommer Anders fortsätta i juryn?
Nu berättar han för Hänt.
Slå på ljud

Idol 2020 är i full gång och under fredagskvällen var det dags för den femte fredagsfinalen. I hela femton år har musiktävlingen gått av stapeln och tack vare Idol har många av Sveriges främsta artister hittats.

Men hur länge kommer programmet egentligen kunna fortsätta? När Hänt når jurymedlemmen Anders Bagge, 52, berättar han vad han tror om det populära tv-programmets framtid.

– Säg så här, Nova hon är lika gammal som Idol. Det finns jättemånga ungdomar och jag stöter på folk som är ännu yngre och då skickar klipp med tolv, trettonåringar som är helt fantastiska, säger Anders och fortsätter:

– Det finns mer att ta av. Oroa er inte. För det som Idol gör är att fortfarande skapa intresset att man också vill hålla på att sjunga och att det finns en väg igenom.

Stora skillnaden i musiktävlingen

Anders som är en riktig veteran i juryn har dock sett en stor förändring gällande hur deltagarna ser på medverkan nu för tiden jämfört med tidigare.

– Skillnaden från förr är dock att då hade du Idol och det var det enda du förlitade dig på. Men många av dem som kommer nu, dem har redan skapat, som Ella, en stor fanbase på sina sociala medier. Hon hade redan börjat jobba igenom sin grej och hon ser Idol som ett steg.

– För tio år sen fick man förlita sig på att vinner jag, då får jag ett skivkontrakt, men så är det inte idag, det finns många fler möjligheter.

Anders Bagge

Anders Bagge vet när det är dags att lämna rollen i Idol.

Ola Axman/TT

Anders Bagge om rollen i juryn

Så hur länge kan egentligen Anders Bagge se sig själv sitta i juryn, ja, i nuläget verkar han i alla fall ha en taktik för hur han ska veta när det är dags att lämna.

– Så länge folk tycker att jag tillför någonting och att jag själv tycker att det är roligt. Då ska jag vara med. Men skulle jag tycka att det blir slentriant själv och känna åh nej nu är det Idol-turné, då lämnar jag stafettpinnen. Det är för viktigt, då får jag hitta på något annat. Men jag tycker att det är så jäkla roligt, jag tycker att det är kul att följa och kunna komma med råd.

– Jag trivs på mitt jobb om vi säger så. Jag skulle väl gärna sitta kvar, i alla fall just nu. Men jag tar ett år i taget, en säsong i taget. Man vet aldrig vad som kan hända för nästa år vill jag jättegärna göra det men sen kanske jag känner att nu vill jag flytta utomlands och då går det ju såklart inte.

Anders förtydligar sedan att det i nuläget inte finns några planer på att just lämna landet men han gillar att kunna känna att möjligheten till allt finns.

– Livet får ta mig dit livet ska, säger Anders.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Anders Bagge om kärleksrelationerna i Idol 2020 – vad sker bakom kulisserna?

SENASTE NYTT!