Amanda Krimis gravidlycka – efter Biggest loser: ”Mirakel”

Amanda Krimis gravidlycka med maken

Instagram, Sjuan
I början av årets Biggest loser-säsong bröt Amanda Krimi ihop när hon berättade om sin rädsla att inte kunna bli gravid på grund av sin övervikt.
Trots att det inte blev någon seger för i programmet innebar hennes medverkan en jättevinst för henne.
– Jag hade inte varit gravid om jag inte varit med i Biggest, säger hon till Hänt!
Maria Olsson tvingas lämna Biggest loser – efter regeländringen
Slå på ljud

Amanda Krimi, 33, föll på mållinjen i Biggest loser. När den sista finalplatsen skulle delas ut var det hon som tvingades lämna. Istället knep hennes rumskompis Petra Holmlund, 30, och Sebastian Fuentes, 31, finalbiljetterna.

– Det är klart att det var surt, men att förlora mot Petra och Sebbe var nog de som jag hade klarat av att göra det mot. De är definitivt värdiga finalister, säger Amanda Krimi till Hänt.

”Skuldbelade mig för det”

I början av säsongen berättade hon om sin kamp för att bli gravid. Hon sa att hon inte kunde få barn på grund av sin vikt, och att hon sökte till Biggest loser för att kunna ändra det.

– Det var så jag kände då, att det var mitt fel helt och hållet. Jag skuldbelade mig för det, vilket blev en ond cirkel eftersom jag hade mat som tröst i alla situationer, säger hon.

Amanda Krimi gjorde en rejäl resa i programmet, både viktmässigt och mentalt. Och en stund efter inspelningarna fick hon ett riktigt glädjebesked – hon var gravid!

– Jag kan säga att jag tog sju graviditetstester. Jag hade två hemma, men tänkte att de kanske var för gamla så då åkte jag till apoteket och köpte alla olika som fanns. Och alla visade positivt, säger hon och fortsätter.

– Då ringde jag min man som var på jobbet, och båda var så här: ”Okej? Jaha? Va!?”. Det var lite svårt att fatta i början.

Stora lyckan med maken Jihed

Hennes man heter Jihed Krimi, 30, och de har varit gifta i över nio år.

Amanda Kimri berättar har aldrig tidigare fått något positivt resultat på graviditetstester, trots att hon flera gånger trott att hon varit gravid.

– Det var en chock där i början, och sen insåg jag att jag var ganska långt gången också. Jag har en sjukdom som heter PCOS, och i den ingår det att man har oregelbunden mens. Jag har alltid haft det, vilket är en bieffekt av att man är kraftigt överviktig.

Det visade sig då att Amanda Kimri var i vecka åtta. I dag är hon i vecka 34 och barnet väntas komma i januari. Om det blir en pojke eller flicka vill hon inte avslöja. Men att hon är glad över att det gick att bli gravid råder det inga tvivel om.

– Det är spännande men omvälvande – och det känns som ett mirakel.

Hur mår du i graviditeten?

– Det känns bra, det är en omvälvande resa. Jag har precis genomgått en jättestor kroppslig förändring och nu gör jag det igen. Man får upptäcka spännande saker som foglossning och illamående, men allt har gått bra. Jag mår bra och bebisen mår bra. Jag har självklart gått upp i vikt, men det får vara så, säger hon.

I dag håller hon i motionen och träningen så mycket som hon kan, även om coronaviruset ställt till problem. Hon kan inte längre gå på gym, vilket är hennes favoritsätt att träna på.

”Hade inte varit gravid utan Biggest”

Och även om det inte blev någon seger i Biggest loser så är Amanda Kimri väldigt glad över att hon fått vara med i programmet.

– Absolut, jag hade inte blivit gravid om jag inte varit med i Biggest. Jag hade inte kunnat göra den resan så snabbt och effektivt som jag gjorde. Jag har provat på egen hand tidigare, och det har funkat men inte i den här graden. Jag har kanske gått ner hälften av den vikt som jag gjorde i programmet, men sen gått upp det och mer därtill, säger hon och fortsätter:

– Det som jag tycker är det största skillnaden är glädjen till träningen och att det under tiden på slottet och fram till i dag varit en mental resa. Det är inte bara att jag äter färre kalorier och tränar ett visst antal timmar, det handlar mer om hur jag ser på mig själv.

Finalen av Biggest loser sänds på tisdag klockan 21.00 på Sjuan.

Bild: Sjuan/Cmore, Instagram

Läs också: Lisa Nilsson och Benjamins återförening efter Så mycket bättre

Läs också: Linda Lindorffs nya ord om hudsjukdomen

FRÅN FÖRSTASIDAN