Linda Lindorffs nya ord om hudsjukdomen

Linda Lindorff

Foto: TT

Linda Lindorff lider av hudsjukdomen Perioral Dermatit.
Nu berättar programledaren om kampen kring att få bukt på utslagen.
– Det sticker och kliar nåt hemskt och blir värre för var dag, skriver Linda på sin blogg.
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Linda Lindorff, 48, är en populär programledare som bland annat lett hela 15 säsonger av TV4:s Bonde söker fru. Att hjälpa bönder att finna kärleken har helt enkelt blivit något som Linda är expert på.

Talar ut om kampen mot hudsjukdomen Perioral Dermatit

När det gäller Lindas egna kärleksliv har hon sedan 11 år tillbaka vara gift med maken Jacob Lindorff och tillsammans har de barnen Lykke, Wilhelmina och Benedicte. På Lindas sociala medier kan man ofta glimtar från hennes härliga familjeliv. Men i mitten på november kom Lida plötsligt med en mindre rolig uppdatering. Det var i ett blogginlägg som hon avslöjade den diagnos hon drabbats av.

Linda lider nämligen av hudsjukdomen Perioral Dermatit som innebär att man får rodnad, små knottror och utslag kring munnen. I blogginlägget beskrev Linda sina känslor över att utslagen hade blossat upp igen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Efter en sommar utan utslag hade de plötsligt dykt upp igen under hösten. Linda har snabbt märkt ett samband mellan att det är när hon stressar eller sminkar sig som utslagen slår till. Som programledare blir det ofta en hel del dagar med sminkprodukter på huden vilket försvårat situationen. Men i och med att inspelningarna av Bonde söker fru – jorden runt stoppats hoppades Linda på att huden skulle få tid att vila ifred.

Lindas nya ord efter upptäckten med utslagen

Så visar sig nu fallet inte vara. Trots att Linda haft lugnare på inspelningsfronten verkar utslagen inte vilja ge sig. I ett nytt inlägg på bloggen berättar hon om besvikelsen.

”Jag har som ni vet fått tillbaka min periorala dermatit och den gör mig galen. Det sticker och kliar nåt hemskt och blir värre för var dag. I normala fall så brukar det gå över på ett par veckor men den här gången håller det sig envist kvar”, skriver Linda och fortsätter:

”Det ser ju också rätt hemskt ut. Röd och infekterad hud med prickar som i vissa fall blir små vattenblåsor. Man ska väl inte vara fåfäng men det är klart att det känns trist. Det blir ju dessutom värre om man försöker sminka över det – vilket jag så klart gör när jag går ut eftersom jag inte vill att folk ska tycka att jag ser ut som en gammal skabbråtta. Ett annat bra knep är ju annars att ta på en polotröja med stor krage som man kan gömma hakan i”.

Planen framåt är nu att hoppas på att utslagen ger med sig och annars planerar Linda att uppsöka vård.

”Än har jag inte tänkt gå till läkaren för att be om penicillin men blir det inte bättre innan jul har jag nog inget val, för det här gör mig tokig”.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du kanske inte visste om Lotta Engbergs dotter Amanda Engberg

LÄS OCKSÅ: Jenny Alversjös sambobesked med pojkvännen Anders Bernunger

FRÅN FÖRSTASIDAN