LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amadeus Sögaards oro för systern Zoe Häggkvist – berättar om sorgen

26 jul, 2021 
Johanna Alm
Zoe Häggkvist, Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard
När Amadeus Sögaard gästade Nyhetsmorgon delade han öppet med sig av den oro han känner för sin syster Zoe. Nu berättar han mer om det känslofyllda inlägget han delade på Instagram för ett tag sedan om systern.
Annons
Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svekBrand logo
Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

Amadeus Sögaard, 23, är son till den folkkäre artisten Carola Häggkvist och Runar Sögaard. Han har vuxit upp i skuggan av två kända profiler i Sverige men han själv har aktivt valt att stå utanför rampljuset. Fram tills tidigare i år då han bröt tystnaden genom att släppa dokumentären Amadeus – mer än en son.

I dokumentären fick tittarna ta del av en stor hemlighet som Amadeus har burit på under hela hans liv. Under hela hans uppväxt har hans liv, som bekant, kantats av rubriker och skriverier om föräldrarnas turbulenta relation. Carola och Runar är nämligen ett av de mest omskrivna paren i kändis-Sveriges historia. Med dokumentären ville han visa upp vem han verkligen är utöver Carola och Runars son.

Amadeus oro för systern Zoe

Amadeus pappa Runar har förutom sonen Amadeus även två andra söner och Carola adopterade dottern Zoe från Sydafrika 2012, när Amadeus var 14 år gammal. Trots åldersskillnaden har syskonen en nära relation till varandra.

Annons

I ett omtalat inlägg på Instagram har Amadeus tidigare delat med sig av av två fina bilder när han håller om sin lillasyster och skriver ett uppmärksammat inlägg om rasismen som hans lillasyster har blivit utsatt för – och kommer bli utsatt för.

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det. Att hon kommer behöva ta sig upp för ett berg jag aldrig kommer behöva klättra”, skrev Amadeus på Instagram.

Under måndagsmorgonen var Amadeus sommargäst i Nyhetsmorgon där han öppnade upp sig om det känslosamma inlägget till systern:

– Jag vill rikta ett ljus på att det finns orättvisor i samhället och uppmärksamma det. Alla de som lever i det ska vi lyfta fram så vi kan göra något åt det för jag vill inte att min lillasyster ska behandlas orättvist bara för att hon har en annan hudfärg än jag, sa Amadeus då.

FOTO: Amadeus Sögaard/Instagram, Viaplay, Karin Törnblom/TT

Annons