ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Amadeus Sögaard lämnar Sverige – pappa Runar Sögaard om flytten

28 nov, 2023 
Amadeus Sögaard lämnar klubben för spel utomlands.
Nu berättar pappa Runar Sögaard för Hänt hur det känns.
– När det blir aktuellt, så blir det mycket resande med flyg... Kommer själv vara mycket utomlands framöver, förklarar Runar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Runar Sögaard – så ser kärlekslivet utBrand logo
Runar Sögaard – så ser kärlekslivet ut

På måndagskvällen stod det klart att IF Brommapojkarna är klara för Allsvenskan 2024. Efter att ha hamnat på kvalplats i Allsvenskan 2023 fick de helt enkelt bevisa att de ska behålla sin allsvenska plats genom att ta sig an Utsiktens BK.

Carola Häggkvists, 56, son Amadeus Sögaard, 25, är en av nyckelspelarna som varit med och tagit Brommapojkarna till nya höjder. När Hänt når pappa Runar Sögaard berättar han att han var på plats och såg matchen – i vanlig ordning.

Annons

BP vann ju igår, är du stolt över Amadeus?

– Jag har varit stolt över honom sedan dess att han föddes, säger Runar till Hänt.

Runar Sögaard om Amadeus flytt – slutar i Brommapojkarna

I samband med matchen mot Utsikten la Runar upp ett inlägg på sin Instagram-story där han gratulerade till vinsten. Men han kunde också avslöja ett och annat om Amadeus framtid.

”Led nu ditt älskade Brommapojkarna till en ny säsong i Allsvenskan 2024 ikväll! Dina egna äventyr väntar nu i en större klubb och i ett större land. Forza Amadeus!”, skrev han på sin story.

Ska han byta klubb?

– I en större klubb och i ett annat land ja.

Ska han alltså flytta utomlands?

– Det är ingenting som är klart ännu men det är sånt som vi inte kan prata om ännu. Men han kommer inte fortsätta i Brommapojkarna, säger Runar till Hänt och fortsätter:

– Han gjorde jobbet och ledde laget till ännu ett år i allsvenskan. Så han har fullföljt sitt uppdrag.

Annons

Runar Sögaard om stoltheten: ”Glad över hans fantastiska framgångar”

Runar har alltid varit väldigt stöttande från läktaren och brinner verkligen för Amadeus fotbollskarriär. Men hur blir det nu då när Amadeus lämnar Sverige?

– När det blir aktuellt, så blir det mycket resande med flyg... Kommer själv vara mycket utomlands framöver, förklarar Runar.

Att det blir mycket flygande framöver är inget problem för pappa Runar. Han ser det inte heller som något dåligt, han är bara otroligt stolt över allt som Amadeus åstadkommit.

”Jag har fostrat honom hela livet till den magiska killen och det mentala monstret han blivit, så jag är självfallet enbart glad och stolt över hans fantastiska framgångar efter allt hans hårda och tuffa arbete.”, skriver Runar i ett meddelande till Hänt.

AMADEUS SÖGAARD

FOTO: Magnus Sandberg / Aftonbladet / TT, Jari Kantola/TT

Annons