LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sportiga kändissöner som går i sina kända föräldrarna fotspår

24 nov, 2023 
AvAlexandra Glahns
Sportiga kändissöner som går i sina kända föräldrarna fotspår.
Med en känd förälder är det lätt att vilja inta rampljuset.
Det är precis vad dessa åtta kändissöner har gjort – inom sportens värld!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Har Benjamin Ingrosso snott stilen? Nu reder Molly Hammar ut: ”Tar tillbaka det nu”Brand logo
Har Benjamin Ingrosso snott stilen? Nu reder Molly Hammar ut: ”Tar tillbaka det nu”

Sven Thorgren – Snowboard

Sven Thorgren.

Sven Thorgren, 29, är son till Hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, och är en riktig kung i backarna! Han är nämligen snowboardåkare och en fantastisk sådan. Redan som 12-åring fick han sin första sponsor och har han har tävlat proffesionellt sedan han blev 14 år. Tidigare bodde han i Monaco men lämnade lyxlivet för ett lugnare liv i Kläppen i Dalarna. På sin tomt har han både en egen backe och en replift, allt för att kunna bli bäst!

Annons
Margareta Thorgren.

David Åhman – Beachvolley

David Åhman.

David Åhman, 21, är son till Sofia Åhman, 52, som tv-tittarna kan köra gympa tillsammans med framför TV:n. Men det är inte gympa som är Davids gren – utan beachvolleyboll.

Annons

Förra året tog han EM-guld i München med sin partner Jonatan Hellvig. De har cementerat sig i världstoppen och går in som två av Sveriges stora OS-hopp.

David får dock en del uppmärksamhet – men inte så mycket tack vare sig själv.

– För min del är det ofta äldre personer som brukar kollar på min mamma på tv, Hemmagympa med Sofia. De kommer fram och säger att de kollar på min mamma varje morgon så det är vanligare för mig. Sen har de hört att jag spelar beachvolleyboll men de hade aldrig haft koll på mig utan mamma, säger han till Aftonbladet.

Sofia Åhman.

Ferry Svan – Timmersport

Ferry Svan.

Ferry Svan, 27, har valt en annan väg än pappa Gunde, 61, och mamma Marie, 60.

Annons

– Jag håller på med timmersport för fullt och satsar för att en dag bli bäst i världen helt enkelt, säger Ferry till Hänt.

I tonåren ställde Ferry skidorna åt sidan och greppade tag i motorsågen och yxan och är i dag proffs på timmersport.

Däremot får inte pappa Gunde alltid vara med på tävlingarna.

– Ja, i bland får inte farsan vara med, han har så stora reaktioner på det som händer. Då vill jag inte höra honom när jag hugger. Ibland får han vara hemma, säger Ferry till Expressen.

Ferry och pappa Gunde Svan.

Amadeus Sögaard – Fotboll

Amadeus Sögaard.

Amadeus Sögaards, 25, föräldrar Carola Häggkvist, 57, och Runar Sögaard, 56, behöver knappast någon närmre presentation. Amadeus har valt att satsa stenhårt på fotbollen och spelar just nu för Brommapojkarna i allsvenskan.

Annons

Aftonbladet ställer honom frågan om han har fått stå i skuggan när det handlat om rubriker då han just har så kända föräldrar:

– Haha, ja kanske det. Jag har väl aldrig egentligen brytt mig om det där, vad som skrivits och så vidare. Men för egen del har mitt personliga mål alltid varit minst allsvenskan. Nu tog det längre tid än jag trodde, men nu är jag där och jag ser fram emot att kunna bidra och förhoppningsvis kan vi i BP överraska många, säger Amadeus.

Amadeus Sögaard och föräldrarna Carola Häggkvist och Runar Sögaard.

Melwin Lycke Holm – Höjdhopp

Melwin Lycke Holm.

Melwin, 17, får leva med att jämföras med pappa Stefan Holm, 47, som alla som haft framgångsrika fäder i samma sport. De har dessutom råkoll på varandras resultat och jämför gärna resultat de gjort i samma ålder. Melwin har faktiskt alltid legat några centimeter för sin pappa i utvecklingen. Och de är inte bara far och son utan Stefan är också Melwins tränare. Praktiskt!

Annons
Melwin och pappa Stefan.

Leo Hellenius – Fotboll

Leo Hellenius.

Leo Hellenius, 17, är son till Renée Nyberg, 55, och David Hellenius, 47. Han började faktiskt med att följa sina föräldrar in i tv-rutan då han skådespelade i julkalendern ”Selmas Saga”. Men sedan la han skådislivet på hyllan och valde att satsa helhjärtat på fotboll i stället. Det har burit frukt, minst sagt. Leo spelar i dag i Djurgårdens ungdomslag och han har tidigare fått representera det svenska U17-landslaget.

Annons

Pappa David är stolt men lägger allt till Renées fördel.

– Vi spelade fotboll länge båda två. Snabbheten var tyvärr min enda styrka. Bollsinnet och lugnet har han fått från Renée, säger David till Aftonbladet och fortsätter:

– Han är skitbra på att slå hörnor. Fotkänslan har han också fått från Renée. Det är som man tror, att det är hon som har touchen.

Renée Nyberg och David Hellenius tillsammans med sonen Leo.

Leo Borg – Tennis

Leo Borg.

Med ett namn som klingar världsetta i tennis redan där så gav sig Leo Borg, 20, son till Björn Borg, 67, in på samma spår som sin far. Och det går bra för grabben! Borg har tagit stora kliv på rankningen under året och har klättrat till en plats bland de 350 bästa i världen.

Annons

Till brittiska The Sun säger han:

– Jag vill bli en professionell tennisspelare och leva på min tennis. Jag vill nå en rankning bland de tio bästa i världen, säger Leo och fortsätter:

– Jag vet att han (Björn) är stolt över mig och vad jag gör, och jag hoppas att jag har en bra framtid.

Leo Borg tillsammans med pappa Björn och mamma Patricia.

Albin Ekdal – Fotboll

Albin Ekdal.

Albin Ekdal, 34, är son till journalisten Lennart Ekdal, 69, men har inte gått i sin pappas fotspår. Han valde fotbollskarriären och den på varmare breddgrader nämligen i italienska Spezia Calcio. Han spelade även i vårt herrlandslag fram till förra söndagen då han gjorde sin sista match i den blågula tröjan hemma mot Estland.

Annons

– Jag vill spela fotboll ett tag till. Men ju äldre man blir, desto fler skavanker blir det. Man måste vara mer noggrann med sin kropp, för min egen skull hade det varit bättre att inte spela vidare i landslaget. Men det är ju det roligaste man kan göra som fotbollsspelare, det är en svår balansgång. Om jag ska följa hjärnan så blir det inte så många fler matcher, säger han till SVT.

Albin och pappa Lennart Ekdahl.

FOTO: TT/Instagram

Annons