LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Runar Sögaard om Amadeus flickvän: ”Jag sa att han skulle göra slut”

27 jun, 2023 
Frida Eklöf
Elin Jonasson
Matilda Linderoth, Amadeus Sögaard och Runar Sögaard
Amadeus Sögaard är tillsammans med flickvännen Matilda sedan flera år tillbaka.
Nu berättar pappa Runar Sögaard om sonens förhållande och vad han tyckte om det i början.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svekBrand logo
Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

Runar Sögaard, 55, gjorde sig till ett välkänt namn i Sverige när han gifte sig med artisten Carola Häggkvist, 55, år 1990. Under tiden som ex-makarna var ett par så blev de ett av de mest omskrivna i landet.

Tillsammans fick Runar och Carola sonen Amadeus Sögaard, 25, vars födsel var väldigt uppmärksammad i svensk media då journalister campade utanför Södersjukhuset för att få en bild på honom. Idag spelar Amadeus fotboll på högsta nivå i Sverige.

Amadeus är dock inte den enda sonen som Runar har, tillsammans med sin ex-fru Jessica som han träffade efter skilsmässan från Carola fick han sönerna Presley och Jackson.

Runar Sögaards ärliga ord om sonen Amadeus flickvän

Det var för några år sedan som Amadeus släppte en egen dokumentär, med namnet Amadeus – mer än en son, där han tog tillfället i akt och öppnade upp om den tuffa uppväxten med föräldrarnas skilsmässa, som även den stod i rampljuset.

Annons

Runar Sögaards ärliga ord om Amadeus flickvän

Men någon som inte var helt nöjd med relationen till en början var Runar. För Hänt berättar han nämligen vad han sa när paret först blev tillsammans.

– De var ihop när de gick i första klass på gymnasiet. Jag sa att jag tyckte att han skulle göra slut med henne och då var de i från varandra i två och ett halvt år, och sen blev de ihop igen. Nu är de lyckliga och fantastiska ihop, säger Runar till Hänt.

Runar påpekar att Matilda inte är en ny kärlek i Amadeus liv, men trots att han sa till Amadeus att göra slut med henne har han en helt annan uppfattning idag av sonens flickvän.

– Hon är inte ny, men hon är väldigt härlig, säger Runar med ett leende på läpparna till Hänt.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT, HÄNT TV

Annons