TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Amadeus Sögaard går emot pappa Runars ord om flytten – bara timmar efteråt

28 nov, 2023 
https://image.hant.se/image-10009674?imageId=10009674&width=1320&height=1320&cropw=67.96&croph=100.72&x=13.59&y=0.72
Linn Seipel
runar sögaard amadeus sögaard
Tidigare under tisdagen avslöjade Runar Sögaard att sonen Amadeus Sögaard, lagkapten i IF Brommapojkarna, skulle byta klubb.
Nu dementerar sonen uppgifterna, i ett meddelande till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Runar Sögaard – så ser kärlekslivet utBrand logo
Runar Sögaard – så ser kärlekslivet ut

Forna paret Carola Häggkvist, 56, och Runar Sögaard, 56, har tillsammans sonen och tillika fotbollsproffset Amadeus Sögaard, 25.

Amadeus är lagkapten i IF Brommapojkarna, vilka under måndagskvällen blev klara för Allsvenskan 2024, efter att ha vunnit mot Utsiktens BK på Grimsta Idrottsplats utanför Stockholm.

Runar Sögaard: Amadeus byter till en större klubb i ett annat land

Någon som var glad över utfallet var pappa Runar Sögaard, som nitiskt följer sin sons idrottskarriär. I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skrev han med stora ord om Amadeus framtidsutsikter, och när Hänt nådde Runar höll han inte tillbaka med vad som händer härnäst i fotbollssonens karriär.

”Led nu ditt älskade Brommapojkarna till en ny säsong i Allsvenskan 2024 ikväll! Dina egna äventyr väntar nu i en större klubb och i ett större land. Forza Amadeus!”, skrev Runar i inlägget, som publicerades både på Facebook och hans Instagram-story.

Annons

Ska han byta klubb?

– I en större klubb och i ett annat land ja, säger Runar till Hänt tidigare under tisdagen.

Ska han alltså flytta utomlands?

– Det är ingenting som är klart ännu men det är sånt som vi inte kan prata om ännu. Men han kommer inte fortsätta i Brommapojkarna, säger Runar vidare och fortsätter:

– Han gjorde jobbet och ledde laget till ännu ett år i allsvenskan. Så han har fullföljt sitt uppdrag.

Amadeus Sögaard går emot pappa Runars uttalande: ”Den infon har inte jag”

Men, nu dementerar sonen Amadeus dessa uppgifter helt. När Sportbladet kontaktar honom för att fråga om informationen som framkom i pappa Runars inlägg, svarar han i ett sms:

”Den infon har inte jag, så kan inte mer än dementera de uppgifterna. Beslut om min framtid kommer att kommuniceras via mig eller min agent”.

Så huruvida Amadeus kommer att byta klubb och flytta utomlands eller inte är ännu oklart. Antingen har pappa Runar i all välmening råkat försäga sig, eller så lär han helt enkelt ha missförstått något!

Hänt har sökt Amadeus för en vidare kommentar utan svar.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

Annons