LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Älskar, älskar inte-Tonys tunga besked efter Cristy och Melissas flytt

26 feb, 2023 
Christy och Tony i Älskar, älskar inte
Tony och Cristy från Älskar, älskar inte fick tre härliga månader tillsammans i Sverige.
Men innan nyår var de tvungna att lämna landet.
Nu berättar Tony om den tuffa tiden som tampats av utmattning och ångest.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Panetoz återvänder till Mello – här är skillnaderna från tidigare årBrand logo
Panetoz återvänder till Mello – här är skillnaderna från tidigare år

Tony och Cristy har medverkat i samtliga säsonger av det populära programmet Älskar, älskar inte. Här får tittarna följa kärleksrelationer som sträcker sig över landsgränserna.

Paret träffades när Tony var på en semester i Cristys hemland Filippinerna och när han väl hade landat på svensk mark igen visade det sig att hon var gravid. Sedan dess har de haft en långdistansförhållande där deras dotter Melissa bor med mamma Cristy.

Under hösten kunde Cristy och Melissa äntligen få komma till Sverige på ett turistvisum som sträcker sig tre månader och strax innan nyår så begav de sig tillbaka till Filippinerna.

I ungefär samma veva så small det till och Tony drabbades av utmattning och svår ångest.

Tony om tuffa sjukskrivningen – får hjälp från läkare

I en intervju med Hänt berättar Tony att han fick en panikångestattack redan i somras, men viftade då bort det och fortsatte leva på i samma tempo.

Annons

– I somras fick jag en panikångestattack. Då var jag till läkaren, jag trodde att jag skulle dö. Det är de tankarna man får. Sen vilade jag tre dagar och vårdcentralen ville sjukskriva mig, men det ville inte jag. Så dumt. Sen körde jag på hela hösten. Och sen i december så bara kom det. Jag satte mig ner på en stol och allt började bara gunga, berättar Tony.

Idag är han fortsatt sjukskriven och har fått medicin utskriven av läkare för att sakta men säkert kunna bli återställd.

– Jag är sjukskriven nu och går hos en läkare. Och så gick det lite för långt, jag fick inte rätt på dödsångest och sånt skit. Så jag har fått hjälp med medicin nu som taggar ner ångesten.

Stora livsförändringen med familj och barn

Tony har inte kunnat sätta fingret på exakt vad sin utmattning beror på, men han tror att det finns flera faktorer som kan spela in. Bland annat så är det en lång process att få visum till flickvännen Cristy och dottern Melissa.

Annons

– Det var ett litet test för oss när de var här och hälsade på. Det är ju en livsomställning med familj och barn. Jag har inte hittat någon punkt på vad exakt det är som triggat mitt mående, men det är nog många saker som spelar in, berättar Tony och fortsätter:

– Den här resan har varit så lång. Jag tror att de sakerna har triggat mitt mående också. Jag har nog lagt saker åt sidan, förträngt det lite. Och när hon kom hit och hälsade på så föll alla pusselbitar på plats och jag kände det i kroppen när saker och ting landade. Och när det landar så tror jag att det triggar, sen tar det ett tag och sedan kommer stressväggen. Det blir kaka på kaka.

Idag väntar de fortfarande på att få uppehållstillstånden godkända. Samtidigt berättar Tony att Cristy och Melissa mår bra och de har kontakt med varandra varje dag.

FOTO: Discovery+

Annons