TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Älskar, älskar inte-Mattias bekräftar lyckan – då kan familjen samlas

29 jan, 2023 
https://image.hant.se/image-9007046?imageId=9007046&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Jonna Lawaetz
Mattias och Tanawarn
Älskar, älskar inte-paret Mattias och Tanawarn lever familjelivet i Sverige med dottern Nawaphat.
Men det är en pusselbit som saknas för att familjen ska bli komplett – som nu är på väg att lösas.
– Jättekul, säger Mattias till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”Brand logo
Marko & Irmas husbygge: ”Det vi håller på med just nu är illegalt”

I tv-programmet Älskar, älskar inte får tittarna följa kärlekspar som kämpar med relationer över landsgränserna. Paren kommer från olika länder och förutom att följa deras kärleksresa bjuder programmet på skratt, gråt och framförallt mycket kärlek.

Ett av paren som vi fått följa i de två första säsongerna av Älskar, älskar inte är Mattias Sjöberg, 45, och hans thailändska fästmö Tanawarn Chaijumroen, 39, som fördes samman genom Tanawarns kusin Sangjun. Paret fortsatte sedan sin kontakt på Facebook och sedan var kärlekssagan ett faktum.

Paret förlovade sig framför tv-tittarna och under den andra säsongen fick Tanawarn även beviljat uppehållstillstånd i Sverige. Nu är de båda bosatta i Husqvarna där Tanawarns dotter Nawaphat även bor och nu börjat skolan. Även Tanawarn har börjat studera och i vår är hon klar med sin svenskautbildning på SFI.

Annons

Tanawarns dotters stoppas från att komma till Sverige

Nawaphat är den yngsta dottern av Tanawarns två barn, den äldre dottern bor fortfarande kvar i Thailand. I en tidigare intervju med Hänt har Tanawarn berättat att det är dotterns pappa som har vårdnaden om dottern och att det därför är svårt för Tanawarn att få henne till Sverige.

När Hänt pratade med Mattias för bara några veckor sedan hade de fortfarande inte hittat en lösning att få dottern till Sverige.

– Det går ju inte alls just nu faktiskt. Vi har lite lagt ner det tills hon fyller 16, eller 18 då hon får välja själv. För nu är det ju så att hennes far ska då isåfall ge en underskrift, alltså godkänna att hon skulle flytta hit, säger han till Hänt och fortsätter:

– För Tanawarn har ju ingen vårdnad, det är bara han som har. Det är så det funkar i Thailand. Men med Nawaphat så hade ju Tanawarn hela vårdnaden så då var det ju inget som skulle skrivas under godkännas från båda sidor då.

Nya glädjande besked – om Tanawarns dotters framtid

Men bara dagar efter intervjun fick familjen ett glädjande besked från Thailand som kan leda till att Tanawarns äldsta dotter kan komma till Sverige, vilket Mattias berättar om i en ny intervju med Hänt.

Annons

– Vad roligt att du ställer frågan, för när jag pratade med din kollega så var jag ju fast besluten om att det är helt kört. Sen går det bara några dagar, artikeln kommer ut och dagen efter, är det så att hennes dotter ska resa med skolklassen och måste ha ett pass. Och då måste hennes mamma skriva under. Så då visar det sig att hon kan absolut komma hit, säger Mattias och fortsätter:

– Men inget är bestämt ännu. Vi tänker lite sådär att ska hon gå färdigt skolan i Thailand och komma sen, eller hur vi går till väga.

Mattias fortsätter berätta att en flytt till Sverige kanske får vänta tills hon genomfört studierna i Thailand eftersom hon är så duktig.

– Jag skulle tycka det var jättekul om hon kom hit men så tänker man också, hon är jätteduktig i skolan i Thailand, ska vi lyfta bort henne från det? Så vi får se vad Tanawarn säger sen när detta skolåret är slut.

Även om det inte blir en flytt på en gång så finns det iallafall möjlighet för dottern att komma till Sverige på besök, men Mattias hade gärna sett att det blir ett längre besök isåfall.

Annons

– Det är en sak, det är knappt nödvändigt att komma på besök nu, man vill ju köra en tre-månaders. Men jag har inte tittat upp någonting så jag kan inte säga exakt vad vi ska göra sen.

Framtidsplanerna med Tanawarns äldsta dotter i Thailand

Fram till dess att familjen bestämmer hur de ska gå till väga har de planer på att åka till Thailand och besöka hela Tanawarns familj som bor där.

– Vi sa att SFI ska bli klart först. Jag tror och hoppas, vi har spånat lite om att åka nästa höst, i kombination med höstlovet kanske, säger Mattias och fortsätter:

– Jag får känslan av att vi aldrig kommer resa dit på svenska sommaren, det är bättre att resa dit på vintern.

Men den långsiktiga planen är att Tanawarns dotter i framtiden ska flytta till Sverige och att Tanawarn äntligen ska få ha båda sina döttrar under samma tak.

– Ja, det vore ju kul för Tanawarn om hon fick sina döttrar samlade. Det har ju aldrig varit så. Det hade varit jättekul!

– Nu har hon pass iallafall!

FOTO: Discovery+

Annons