Älskar, älskar inte-paret Mattias Sjöberg och Tanawarn i vårdnadstvist

ÄLSKAR ÄLSKAR INTE-MATTIAS, TANAWARN

Älskar, älskar inte-paret Mattias och Tanawarn bor i Sverige med Tanawarns ena dotter Nawaphat. Hennes andra dotter är däremot kvar i Thailand, nu berättar paret om problemet.
– Hennes pappa har vårdnaden, förklarar Mattias för Hänt.
Därför stoppas Thanawarns dotter från att komma till Sverige
1:01

Efter reklamen: Därför stoppas Thanawarns dotter från att komma till Sverige

(1:01)

Slå på ljud

Älskar, älskar inte är tv-programmet där tittarna får följa svenskar som har funnit kärleken i andra länder och hur de bygger en framtid tillsammans. Programmet bjuder på kärlek, skratt och dramatik när tittarna får följa paren från att de träffas till att de eventuellt flyttar ihop.

Ett kärlekspar vi har fått följa är Mattias Sjöberg, 45, och hans thailändska partner Tanawarn Chaijumroen, 39. De var med i både säsong ett och två av Älskar, älskar inte.

Paret träffades på Facebook för första gången då en kund till Mattias berättade om en kusin som han hade i Thailand. Kärleksparet började då chatta med varandra och tillslut efter ett halvår bokade Mattias ett flyg till Tanawarn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mattias relation till yngsta dottern

Idag bor paret tillsammans med Tanawarns dotter Nawaphat i Husqvarna. I en intervju med Hänt berättar Mattias om relationen till Tanawarns yngsta dotter.

– Det är jättetrevligt att vara sambo. Jättetrevligt att ha ett barn i huset, hon kallar ju mig för pappa, så ovan situation skulle jag säga att det är. Att någon plötsligt kallar mig för pappa, det har hon gjort hon sedan första dagen hon kom hit. Men jag börjar vänja mig och självklart tar jag ansvar som en pappa ska göra, säger Mattias till Hänt.

Mattias fortsätter att berätta om dotterns relation till sin sin biologiska pappa och att den inte existerar.

– Nej det har hon inte. De gjorde slut under graviditeten så hon har haft ensam vårdnad av Nawaphat, förklarar han.

Äldsta dottern kvar i Thailand: ”Tanawarn har inte vårdnaden”

Tanawarn har två barn sedan tidigare. Nawaphat bor som sagt i Sverige, men hennes äldre syster bor kvar i Thailand. I intervjun berättar Tanawarn om sin äldsta dotter och att hon måste få komma till Sverige.

– Ja hon måste, men just nu är det svårt, säger hon till Hänt.

Då fortsätter Mattias och berättar om vårdnadstvisten.

– Det är lite svårt, hennes pappa har vårdnaden. Så det är inte så enkelt för henne att komma till Sverige. Tanawarn har inte vårdnaden om sin äldsta dotter hon har bara vårdnad för den yngsta dottern, säger Mattias till Hänt.

Tanawarn avslutar med att berätta om realtionen till sin äldsta dotter.

– Hon bor i den norra delen av Thailand, så hon bor långt bort från mig. Hon spelar fotboll och brukar skicka meddelanden till mig och vi pratar på videosamtal.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN