älskar älskar inte

Älskar älskar inte-Mattias kan inte träffa Tanawarns dotter i Thailand

MATTIAS, TANAWARN, ÄLSKAR ÄLSKAR INTE

Kärleken spirar mellan Mattias och Tanawarn och de lever ett härligt liv i Sverige tillsammans med dottern Nawaphat.
Men familjen har ett problem som inte går att lösa.
– Det går ju inte alls just nu faktiskt, säger Mattias till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför är Mattias och Thanawarn inte överens om bröllopsplanerna
0:56

Efter reklamen: Därför är Mattias och Thanawarn inte överens om bröllopsplanerna

(0:56)

Slå på ljud

Mattias Sjöberg, 45, och Tanawarn Chaijumroen, 39, har gjort succé i den omtyckta tv-serien Älskar älskar inte. Paret har varit med i två säsonger och sedan dess har mycket hänt. När vi fick börja följa dem bodde Tanawarn fortfarande i Thailand och Mattias bodde i Sverige.

Idag ser boende-situationen helt annorlunda ut. Både Tanawarn och hennes yngsta dotter Nawaphat är nämligen på plats i Sverige. Tanawarn pluggar svenska på SFI och Nawaphat har börjat skolan.

Men Tanawarn har även en till dotter från en tidigare relation men hon är kvar i Thailand. Mattias har tidigare berättat för Hänt att det hela rör sig om en vårdnadstvist.

Älskar älskar inte-Mattias om tuffa kampen – får inte träffa dottern

När Hänt träffade Mattias i somras berättade han om problemet.

– Det är lite svårt, hennes pappa har vårdnaden. Så det är inte så enkelt för henne att komma till Sverige. Tanawarn har inte vårdnaden om sin äldsta dotter hon har bara vårdnad för den yngsta dottern, sa Mattias då till Hänt.

Förhoppningen är ju att Tanawarns äldsta dotter också ska kunna flytta till Sverige en vacker dag. Men eftersom situationen är som den är så blir det alltså svårt.

ÄLSKAR ÄLSKAR INTE
FOTO: DISCOVERY+

Tanawarns dotter stoppas – Mattias sorg

När Hänt når Mattias ett halvår senare berättar han att läget fortfarande är detsamma och det går tyvärr inte så bra.

– Det går ju inte alls just nu faktiskt. Vi har lite lagt ner det tills hon fyller 16, eller 18 då hon får välja själv. För nu är det ju så att hennes far ska då isåfall ge en underskrift, alltså godkänna att hon skulle flytta hit, säger han till Hänt och fortsätter:

– För Tanawarn har ju ingen vårdnad, det är bara han som har. Det är så det funkar i Thailand. Men med Nawaphat så hade ju Tanawarn hela vårdnaden så då var det ju inget som skulle skrivas under godkännas från båda sidor då.

Som tur är har hela gänget här i Sverige god kontakt med dottern i Thailand. Mattias hjälper bland annat till med att finansiera hennes fotbolls-intresse.

– Ja ja för fan, jag är ju typ sponsor, höll jag på att säga, säger Mattias glatt och fortsätter:

– Hon spelar ju fotboll, hon är målvakt, så jag har ju köpt målvaktsutrustning och ett träningsläger betalade jag åt henne också.

Mattias berättar att han inte fått träffa dottern i Thailand än, han har även inte fått träffa Tanawarns föräldrar.

– Nej, jag har inte träffat Tanawarns mamma och pappa heller mer än på videosamtal. Men det har ju förstås med pandemin att göra, annars hade jag ju varit där för längesedan, säger han till Hänt.

FOTO: DISCOVERY+

FRÅN FÖRSTASIDAN