hänt exklusivt

Älskar, älskar inte-Lars nya barnbesked med Fiona: “Inte funkat”

Fiona och Lars i Älskar, älskar inte

Lars och Fiona från Älskar, älskar inte har under en tid försökt få barn.
Något de hittills haft problem med.
Nu kommer Lars med ett nytt barnbesked med den 40 år yngre flickvännen.
Därför vill Älskar, älskar inte-Lars bara dejta yngre tjejer
0:34

Efter reklamen: Därför vill Älskar, älskar inte-Lars bara dejta yngre tjejer

(0:34)

Slå på ljud

Lars, 81, från Karlshamn och Fiona, 40, från Uganda, blev snabbt uppmärksammade i den tredje säsongen av Älskar, älskar inte med anledning av den stora ålderskillnaden.

De träffades på internet och i det första avsnittet fick tittaren se när Lars förväntansfullt förberedde sig för att åka till Uganda och hälsa på sin kärlek.

Redan innan paret träffat varandra berättade Lars om den stora drömmen att få barn tillsammans med Fiona men att det fanns en viss oro över att han skulle vara för gammal.

Lars nya barnbesked – har övervägt att ta hjälp

Statusen mellan paret i nuläget är att Fiona för en månad sedan lämnade Sverige efter att ha varit hos Lars. Och hon fick minst sagt mersmak och nu är pappren inskickade för att få ett eventuellt uppehållstillstånd.

Lars och Fiona befinner sig alltså just nu i olika länder och får hålla kontakt på telefon – så planerna på att skaffa barn ligger i nuläget lite på is. I en ny intervju med Hänt berättar Lars att de har försökt men utan framgång och att de får ta upp den bollen igen när Fiona åter är i Sverige.

– Det har ju inte fungerat så bra hittills, säger Lars till Hänt.

Han berättar också att paret övervägt att ta hjälp utifrån i form av IVF eller liknande – men att det är något de avvaktar med.

– Vi har varit inne på det, vi har pratat om det. Men vi avvaktar lite med det så får vi se hur det fungerar i framtiden. Men det är ju en utväg.

Parets längtan efter ett gemensamt barn

Både Lars och Fiona har barn sedan tidigare – Lars har en son och en före detta styvdotter som han har bra relation till än idag och Fiona har en dotter som hon fick när hon var ung. Men trots det är längtan efter att få dela ett barn stor.

Paret har tidigare berättat för Hänt att besvikelsen skulle vara stor om de inte lyckades få barn.

– Men om vi inte kan få barn, skulle jag vara okej med det även om jag skulle känna mig lite besviken då jag vill ha ett barn, men det skulle inte få mig att göra slut med Lars eftersom jag älskar honom så mycket, säger Fiona till Hänt.

Är du öppen för att få barn på ett annat sätt, som exempelvis adoption?

– Om vi inte kan få barn på ett naturligt sätt, så tror jag att vi kan ta nästa steg och träffa en gynekolog och se vad vi kan göra. Om inte det heller fungerar, så kanske vi kan adoptera en bebis, men bara om, för jag vet att det andra steget inte kommer att misslyckas, säger Fiona och skrattar.

FOTO: Discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN