7 saker om Michaela Hamilton – hjärnan bakom succéserierna

Michaela Hamilton och Edvin Törnblom

Michaela Hamilton är namnet på mångas läppar då hon är hjärnan bakom flera succéserier, bland annat Zebrarummet på Viaplay.
Men vem är hon vid sidan om rampljuset?

Michaela Hamilton syns mer och mer i eventsammanhang, tillsammans med kändisar som bland andra Edvin Törnblom, 25, och Amanda Schulman, 41. Hon är en känd författare och poddare, och ligger bakom en hel del genialiska manus. Men vem är hon när hon inte skriver?

Hur gammal är Michaela Hamilton och var bor hon?

Michaela föddes den 18 december år 1991 och är idag 29 år gammal. I mellannamn heter hon Josephine och hon är bosatt på Södermalm i Stockholm.

Vad heter Michaela Hamilton på Instagram?

Michela är inte bara aktiv med att skriva manus, hon är även duktig på att uppdatera sina sociala medier. På Instagram heter hon mjhamilton och har i skrivande stund över 32 000 följare.

På den sociala plattformen delar hon med sig av en hel del, men såklart blir det ju mycket jobb!

PÅ TV Viaplays svar om säsong 2 av Zebrarummet

Vilka serier har Michaela Hamilton skrivit manus till?

Michaela Hamilton arbetar bland annat som manusförfattare och har flera succéer i ryggen. De större serier som hon främst är känd för att ha skrivit manus till, samt har blivit hyllad för är:

Michaela Hamiltons ord om Viaplay-serien Zebrarummet

Zebrarummet blev en succé redan från start på Viaplay. Och om någon var nöjd över insatserna så var det just Michaela, som har skrivit manus till sex av avsnitten.

”Zebrarummet. Skådisar lånade från himmelen typ??? Tack alla som kollar”, skriver Michaela på Instagram och tackar även flera specifika personer. Hon avslutar med:

”Och tack för att vi fick ihop det här allllllihop”.

Michaela Hamilton i svart klänning

Michela Hamilton.

FOTO: Karin Törnblom/TT

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Michaela Hamilton driver podcasten ANNARS DÅ?

Michaela är inte bara en känd författare utan även poddare. Tillsammans med Linn Olsson driver hon podcasten ANNARS DÅ?.

I podcasten får lyssnarna hänga med när Michaela och Linn tar upp både stora och små frågor i livet. ”Kärlek, rädslor och meningen med hela skiten”, är en mening de använder för att beskriva podden.

Humor och nyfikenhet är nyckelorden!

Michaela Hamiltons bok På andra sidan natten : instapoesi

Michaela har inte bara skrivit manus, utan även skrivit och släppt en bok. Den heter På andra sidan natten och har två författare, Michaela och influencern Michaela Forno.

Boken är fylld med poesi. Själva idén till boken föddes när tjejernas Instagram-följare efterfrågade en samling av de texter som de bland annat lägger ut på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Alva Bratt som spelar Caroline i Zebrarummet

LÄS OCKSÅ: Här är alla skådespelare i nya Eva & Adam-filmen – hela rollistan

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!