TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Vem är Lia Boysen som spelar Ulla i Alla utom vi?

05 maj, 2021 
AvMimmi Fouchenette
Lia Boysen Invigning av restaurang Haga Schweizeri på NK, Stockholm 2019
Skådespelaren Lia Boysen har haft en lång och gedigen karriär.
Senast var hon aktuell med den nya serien Alla utom vi.
Men vem är hon? Och hur ser hennes liv ut?
Läs allt om skådespelerskan här!
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett parBrand logo
Svenska kändisarna du glömt var ett par

Skådespelaren Lia Boysen spelar mamma Ulla i Erik "Jerka" Johanssons dramakomedi Alla utom vi som går på Discovery+. Serien hade premiär i början av 2021.

Lia har en lång skådespelarkarriär bakom sig, men vad har hon gjort utanför skådisyrket och vilka serie- och filmproduktioner har gått under radarn? Läs allt om Lia Boysen här!

Lia Boysens syskon, familj och barn

Lia Boysen föddes den 6 april 1966 i Köpenhamn och är idag 55 år i år gammal. Idag bor hon i en lägenhet tillsammans med sin dotter Channa Ekborg, 25.

Lia bodde de första åren av sitt liv i Köpenhamn med sin mamma, Ingeborg Hatz, 74. Lia har även en yngre syster på sin mammas sida, Rakel Hatz, 38.

Lia var gift med skådespelaren Anders Ekborg, 60, paret gick skilda vägar 2012, efter 21 år tillsammans. De fick två barn ihop under deras 16 åriga äktenskap, döttrarna Channa Ekborg och Dina Ekborg, 23. Idag är uppdelningen i form av att Channa bor med Lia och Dina med Anders, men båda bor i Stockholm.

Annons

Lia Boysens partner Per Broman

Några år efter skilsmässan med Anders Ekborg, träffade Lia sin nuvarande partner, fotografen Per Broman, 51. Paret träffades 2017.

Per Broman är entreprenör och fotograf, han grundade Fotografiska muséet i Stockholm tillsammans med sin bror Jan Broman. Per har också öppnat utställningslokaler i New York och Tallinn. Förra året sa Per hejdå till Fotografiska för att ta sig an nya projekt.

2019 köpte Lia och Per ett 1600-tals hus i Visby, vilket idag både är en våffelrestaurang och ett konstgalleri som de har öppet året runt. Restaurangen heter Vår fru.

Lia Boysen och Per Broman på Nyinvigning av Östermalms Saluhall, Stockholm, 2020

Lia Boysens skådespelarkarriär

Lias stora genombrott var i Peter Birro och Lukas Moodyssons miniserie Det nya landet som hade premiär 2000. Lia vann en Guldbagge 2006 för bästa kvinnliga biroll i filmen Sök.

Här är några av de filmer och tv-serier Lia medverkat i:

  • Alla utom vi – Ulla
  • LasseMajas dektektivbyrå - Tågrånarens hemlighet – Barnhemsföreståndaren
  • Jordskott – Greta Gunnarsson
  • LasseMajas detektivbyrå - Von Broms hemlighet – Rik mamma
  • Sök – Vera
  • Boka mig! – Heather
  • Möbelhandlarens dotter – Anna Viola Tidman
  • Storstad – Cecilia Brogren

Vad heter Lia på Instagram?

Lia heter liaboysen på Instagram, hon har också ett instagramkonto för restaurangen, Vår fru, varfruvisby. Lia lägger ut mycket bilder på sina barn och sina vänner.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Discovery+

Annons