LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Allt om Edvin Törnblom – mamma, längd, pojkvän och så blev han känd

14 mar, 2024 
Edvin Törnblom
Edvin Törnblom har synts i flera tv-program de senaste åren och är nu aktuell som programledare för Bachelorette Sverige 2024.
Hur blev han egentligen känd? Har han en partner? Hur lång är Edvin?
Här är allt du vill veta om podcast-profilen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar Pernillas familj och vänner på premiären av Happy EndingBrand logo
Här minglar Pernillas familj och vänner på premiären av Happy Ending

Det var på Filip Hammar och Fredrik Wikingssons produktionsbolag Nexiko som allting började för Edvin Törnbloms del. Där fick han en praktikplats på programmet Breaking news och jobbade sig snabbt upp från praktikant, till flygande reporter och sedan redaktör.

Nu är Edvin aktuell som programledare i Bachelorette Sverige 2024 – men hur gick det till egentligen? Hänt har koll på hans kometkarriär!

Hur träffades Edvin Törnblom och Johanna Nordström?

2020 fick Edvin sitt stora genombrott när han och Johanna Nordström, 28, startade podcasten Ursäkta. De var båda verksamma i mediebranschen och träffades helt enkelt genom gemensamma vänner. Det sa klick direkt.

– Jag och Johanna har skitbra kemi. Vi kompletterar varandra i våra olikheter, har Edvin sagt om relationen med Johanna i en intervju med Dagens Nyheter.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström
Edvin Törnblom och Johanna Nordström.Jari Kantola/TT

Hur lång är Edvin Törnblom? Så gammal är han

Det finns några frågor som många undrar över gällande Edvin Törnblom. Exempelvis hur lång och gammal han är.

Annons

Edvin är 187 centimeter lång och föddes den 22 februari 1996. I skrivande stund är han alltså 28 år gammal.

Var bor Edvin Törnblom?

En annan vanlig fråga är var Edvin Törnblom bor. Svaret är på Södermalm, i Stockholm. Han är faktiskt uppväxt i huvudstaden, närmare bestämt i Nacka.

Edvin gick i skolan på Adolf Fredrik och det finns en anledning till att han valde just en musikskola – hans föräldrar är nämligen verksamma i just den branschen!

Edvin Törnbloms mamma Marianne Eklöf – det jobbar hon med

I ett avsnitt av podden Ursäkta avslöjade Edvin nyligen att han spelade cello i många år. Det är ingen slump att det blev just det instrumentet, hans pappa Peter Törnblom, 67, som jobbar som cellist.

Edvin brukar säga att han är ”uppvuxen på Operan” och det är hans mamma som är den stora anledningen till det. Han mamma är nämligen operasångerskan Marianne Eklöf, 67, som under många år tillhörde den fasta ensemblen på Kungliga Operan i Stockholm.

Annons

Marianne har medverkat i bland annat Carmen och Rucklarens väg och har uppträtt med Nordens ledande symfoniorkestrar. Hon har med andra ord ett riktigt imponerande cv!

Peter Törnblom och Marianne Eklöf
Peter Törnblom och Marianne Eklöf.Fredrik Hessman

Har Edvin Törnblom pojkvän? Egna orden om kärleken

Något annat Edvin har pratat om en hel del i podden är kärlekslivet, som varit ganska stillastående de senaste åren. Han har inte haft någon offentlig relation eller romans, till skillnad från sin parhäst Johanna Nordström som kilar stadigt med sin Adam Smedberg, 25, sedan flera år tillbaka.

När Hänt träffade Edvin Törnblom på Riagalan berättade han vad han söker i en kille.

– En stor penis och en stor plånbok, säger han skämtsamt till Hänt.

Edvin förklarar att hans killtyp är ”tall dark and handsome”.

Edvin Törnblom
Edvin Törnblom programleder Bachelorette.Karin Törnblom/TT

Vilka program har Edvin Törnblom varit med i?

Vi har fått se Edvin i en hel del olika tv-program de senaste åren. Han var kommentator i Sveriges värsta bilförare, programledare för Nyårskaramellerna och har varit deltagare i bland annat Mullvaden och Masked singer.

Annons

Johanna Nordström och Edvin Törnblom hade också sin alldeles egna realityserie på TV4, med titeln Edvin & Johanna – Sveriges enda kändisar.

I nuläget verkar det inte som att det blir en säsong 2 av Edvin och Johannas realityserie. Orsaken till det? Johanna var inte bekväm med att bli filmad hela tiden och det fanns helt enkelt inte tid.

Nu är det alltså Bachelorette Sverige som gäller. Att det är just Edvin Törnblom som tar över rollen efter Malin Stenbäck, 37, avslöjade han i Nyårskaramellerna.

FOTO: Jari Kantola/TT

Annons