TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Allt om Dermot Clemenger i Let's dance – kärlekslivet och barnen

19 mar, 2021 
Dermot Clemenger
Dermot Clemenger gjorde förra året en comeback i Let's dance som jurymedlem, och han är definitivt här för att stanna för i år ser vi honom igen!
Men visste du detta om honom?
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Dermot Clemenger – det namnet känner du säkert igen från programmet Let's dance där Dermot suttit som jurymedlem i flera år. Han var med från starten år 2006 till och med 2015, för att sedan göra några års uppehåll för att 2020 göra en comeback. Och det verkar som han är här för att stanna, för han är nämligen med i juryn även detta år.

På lördag 20 mars kommer vi få se honom igen, då den 16:onde säsongen av Let's dance har premiär. Men visste du detta om jurymedlemmen?

Vem är egentligen Dermot Clemenger och var kommer han ifrån?

Dansproffset Dermot Clemenger är 47 år gammal och är född 13 april år 1973. Med andra ord fyller han 48 år om mindre än en månad. Dermot Clemenger kommer från Irland och han har tidigare varit irländsk mästare i olika dansgrenar.

I en intervju med TV4 så berättade Dermot att hans dansintresse redan startade 1979 då brodern gifte sig.

– Jag var sex år och såg min syster dansa på dansgolvet. Jag tyckte det såg häftigt ut och blev avis på uppmärksamheten, sa han i intervjun.

Annons

Dermot Clemengers tre barn och kärleksliv

När det kommer till privatlivet är Dermot Clemenger inte allt för öppen. Men han är pappa till tre barn som han har tillsammans med ex-hustrun Diana Clemenger. Barnen heter Molly Clemenger, Marcus Clemenger, Maya Clemenger. Diana och Dermot skilde sig 2010 efter åtta år som äkta makar.

Däremot kan man se på Dermots Instagram att han är aktiv, där visar han flitigt upp livet som trebarnspappa och livet utanför Let's dance-bubblan. Här om dagen visade han stolt upp hur han firade St Patricks Day, som är Irlands nationaldag.

Däremot är han väldigt förtegen om kärlekslivet, vem vet kanske han har träffat någon ny som inom snar framtid syns på Instagram.

Dermot Clemengers karriär och okända relation med Elton John

Dermot kan minst sagt vara stolt över sin karriär, dansproffs är bara förnamnet. År 1993 började Dermot dansa för Sverige och blev svensk mästare i latindans hela sex gånger. Utöver det har han vunnit det prestigefyllda British Open Championship i latin samma år, vilket beskrivs som en bedrift ingen annan svensk lyckats med.

Åren 1999–2004 turnerade han i den berömda dansföreställningen Burn The Floor som en av huvuddansarna och uppträtt på bland annat Radio City Music Hall i New York, Royal Albert Hall i London men även hemma hos berömda artisten Elton John.

FOTO: Karin Törnblom / TT

Annons