Allan Eriksson om bråket i Farmen – sanningen om utskällningen till Mary

Mary Enqvist, Allan Eriksson

Efter ännu en vecka på Farmen har man kunnat se att deltagarna blir allt mer hungriga och lättirriterade.
Allan Eriksson har lätt för att ryta ifrån och den här gången blev det Mary Enqvist som fick ta smällen.
Nu berättar Allan för Hänt om varför han reagerade som han gjorde.
– Jag brukar ryta ifrån, säger han.
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?
Slå på ljud

Den fjortonde säsongen av TV4:s stora succéprogram Farmen är i full gång. Nytt för i år är att det är den folkkära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet.

Maten på Farmen har länge varit en vattendelare – vissa tycker att den är bra medan andra tycker att den är bristande. När Selmir "Selle" Hocanin, 31, fick lämna Farmen skulle det första han gör när han kom hem vara att äta massa god mat.

– Det är aldrig kul att förlora en tävling, då jag älskar att tävla. Men samtidigt så känner jag att det är lite skönt att få åka hem och käka lite mat också, sa han då i programmet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför blev det bråk mellan Mary och Allan

I torsdagens avsnitt av Farmen väcks en del starka känslor kring just maten. Det är när Allan Eriksson, 35, vill ta lite lingonsylt till maten som Mary Enqvist, 40, plötsligt stoppar honom.

– Nej men det där ska vi ha till palten, utbrister Mary i programmet.

Men då menar Phillip-Lloyd Rochester, 37, och Allan att sylten ändå bara kommer bli dålig och att den inte behövs till palten. Det hela slutar med att Allan blir rejält arg och säger ifrån på skarpen till Mary.

– Men ta den där skiten då själv, så kommer det mögla som alla andra grejer du har gjort, säger Allan i programmet.

Det visade sig snabbt att Mary blev riktigt ledsen över Allans kommentar då hon upplevde det som att det inte var första gången han fick ett raseri-utbrott. Nu berättar Allan för Hänt varför han blev så förbannad som han blev.

– Jag brukar ryta ifrån lite till höger och vänster, det händer med jämna mellanrum. Där och då var det Mary som fick ta det, men Henrik har också fått sig några kängor, säger Allan till Hänt.

Farmen 2021

Lingonsylten blev boven i dramat.

Foto: TV4

Verkliga anledningen till Allans utbrott

Allan menar nu att det faktiskt fanns en anledning till att han röt ifrån. Men att det främst berodde på att han blir otålig när han är hungrig, och att det hade skett en incident tidigare – som tittarna inte fick se.

– Det blev större än det behövde va tror jag. Vi hade ju inte ätit mat, och jag har ju en tendens att bli lite ”hangry”. Jag blev förbannad bara, säger han och fortsätter:

– När vi lagade rårakor till Wincent så blev det lite över. Då sa vi det att "kan inte Phillip få smaka, för han har aldrig ätit såna där". Men då sa de bara ”nej det är till oss vegetarianer” och sen så hade det ju möglat. Så istället för att ta vara på grejerna så blev det förstört. Så fatta om sylten också blir så, säger Allan.

Allan menar också att Mary inte hade varit lika glad som hon brukar och att det också kan ha varit en anledning till utbrottet.

– Den veckan var ju Mary väldigt väldigt nere, efter sin storbonde-vecka. Hon hade ju inte lyckats med uppdragen och sådär. Hon är ju alltid sprudlande glad, men nu var hon bara negativ och nere. Det var ju inte så bra energi så det smittar ju av sig.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Jennifer Schills tårar i Farmen – efter kampen mot Daniel

LÄS OCKSÅ: Sanningen om storbråket i Farmen – så är Lilis och Malins relation nu

FRÅN FÖRSTASIDAN