Farmen-Allan Eriksson om okända bråket med Henrik Lindström

Allan Eriksson och Henrik Lindström.

Möt Farmen-Allan i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Hetsiga bråket i Farmen – som TV4 klippte bort: ”Krockade direkt”.
✔︎ Nya kärleksbeskedet – efter separationen från sonens mamma.
✔︎ Hemska uppväxten i förorten – pappan dog: ”Lokalen exploderade”.
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?
Slå på ljud

Snickaren Allan Eriksson, 35, var tystlåten till en början i Farmen, men har tagit för sig mer och mer.

Hur står det till Allan?

– Alla tiders. Jag har varit arbetslös en tid på grund av omorganisering på jobbet. Hela vår uppdelning blev uppsagd. Nu har jag äntligen fått ett nytt jobb. Det har verkligen lyft mig! Det är kul att jobba, liksom.

✔︎ Det här är Allan Eriksson

Ålder: 35.
Stjärntecken: Tvilling.
Jobbar som: Dekorsnickare.
Familj: Åttaårig son och sjuårig hund.
Bor: Södermalm i Stockholm.
God egenskap: Säger vad jag tycker och tänker.
Dålig egenskap: Samma som ovan. Uppriktigheten blir inte alltid bemött på bästa sättet.
Älskar att: Vara i naturen.
Hatar att: Stressa.
Äter helst: Mat i stora lass.Dricker helst: Öl.
Borde: Ta körkort!

Vad blev ditt livs första stora motgång?

– Tre dagar innan jag skulle fylla fyra dog pappa i en hemsk olycka på sitt jobb. En tankbil skulle saneras. Det fanns fortfarande gas kvar i tanken. Gasen antändes och lokalen exploderade.

Minns du den där hemska dagen?

– Nej, jag har bara fått den berättad för mig.

Vad har förlusten satt för spår i ditt liv?

– Tidigare jobbade jag med stommontage. Det är extremt farligt. När jag själv blev pappa så kände jag att jag inte kunde ta sådana stora risker, jag vet ju hur skört livet är. Man vill komma hem från jobbet, liksom.

Vilken svensk byhåla växte du upp i?

– Visättra i Flemingsberg. Förort. Miljonprojekt. Gäng och kriminalitet. Folk med missbruk. Desperata människor gör desperata saker. Så var det hela tiden när jag växte upp. Jag har klarat mig väldigt bra, men jag har barndomspolare som är uteliggare.

Sköts det hej vilt på den tiden?

– Ja, det gjorde det. Jag minns speciellt en grej när jag var tolv, tretton år. Jag var nere i centrum med några kompisar. Plötsligt hörde vi att det smällde. ”Vad är det som låter?”, tänkte vi. Vi vände oss om och såg att det sköts rakt in i väggen där vi kom gående, så det var bara att springa därifrån. Antagligen hade någon lirare haft lite för roligt med narkotikan och börjat skjuta hej vilt. En annan gång, när jag var tretton, fjorton år, drog en fullgubbe upp en pistol i fejset på mig och frågade: ”Var är min telefon?” Jag hade ju inte en susning. När han gjorde den där mantelrörelsen, tänkte jag: ”Skjuter han nu så dör jag, det finns inte en chans att jag kan överleva det här”. Sekunden senare fick han syn på några grabbar som stod en bit bort. Då gick han dit och började jiddra. När jag kommit en bit bort, skrek jag: ”Det är jag som har den!” Som tur var orkade han inte springa ifatt mig.

I vilket program gjorde du din tv-debut?

– Kalla Fakta. Avsnittet handlade om resursskolan som jag gick i när jag var elva år. Året efter, på Barnens dag, fick jag vara med i en livesändning som Kattis Ahlström höll i. Jag sa något i stil med: ”Alla säger att jag kommer att bli en gangster, men de vet inte vad jag har för planer”.

Allan Eriksson.

Allan i Farmen.

Så rätt du fick, Allan! Numera är du snickare och du bor i ett av Södermalms kändistätaste kvarter. Vilka stjärnor har du sett flanera nere på gatan?

– Häromdagen sprang jag in i Matias Varela, han från Snabba cash. Han var mycket längre än jag hade trott. Och för ett par veckor sedan krockade jag med en kille utanför Hotell Malmen. ”Vad är det här för galning som springer in i folk?”, tänkte jag. När jag tittade upp blev jag alldeles starstruck. Det var Gustav Skarsgård! Jag började stamma och visste inte vad jag skulle säga, (skratt).

Är du singel, sambo eller gift?

– Singel.

Hur skulle din kontaktannons lyda?

– Jag har ingen aning, faktiskt. Det är nog inte många som använder sig av kontaktannonser nu för tiden. Det är Tinder man kör med idag.

Gör du det?

– Ja.

Hur går det, då?

– Jag är faktiskt väldigt försiktig med att träffa tjejer. Jag har stött på en del tokar under åren, så jag tar det lugnt.

Vem som du dejtat har utmärkt sig mest?

– Det har varit alla möjliga tokar. Herregud, alltså... Det är därför jag tar det lugnt med dejtandet. Jag vill inte stressa.

Vem faller dig mest i smaken: KD-Ebba, Lotta på Liseberg-Lotta eller Bonde-Sigrid?

– Ingen av dessa faller mig på läppen. Jag tycker om mörka skönheter!

Varför fattade du pennan och sökte till Farmen?

– Det var faktiskt min sons mamma som tyckte att jag skulle vara med. Hon skickade en länk och på den vägen är det…

Ligger inspelningsplatsen mitt ute i ingenstans?

– Ja, långt in i de småländska skogarna…

Vilken deltagare rök du först ihop med – när kamerorna inte var på plats?

– Henrik. Han såg mig som ”stockholmsjäveln” och jag såg honom som ”bondjäveln”. Vi krockade direkt och dömde ut varandra på en gång. Första gången vi rök ihop handlade det om några härskna grönsaker. Jag pratade om det här med några andra deltagare, men Henrik hoppade in och började domdera. Då sa jag: ”Det är ingen som vill snacka med dig”. Första tiden drog vi verkligen inte jämnt, men med tiden blev vi faktiskt goda vänner. Henrik är världens roligaste och trevligaste kille! Min känsla – nu i efterhand – är att hela gruppen blivit som en liten familj.

Vad är det bästa med dig, enligt nära och kära?

– Att jag alltid försöker se det roliga och positiva i tillvaron.

På vilket sätt har du en skruv lös?

– Jag planerar aldrig något utan tar dagen som den kommer. Om jag redan vet vad som kommer hända, hur kul blir det då, liksom?

Vad gör du när du inte har något bättre för dig?

– Kollar på en film. Jag är film- och serienörd.

Slutligen Allan, vad skulle du välja: vandalisera din bästis nya Porsche, borsta tänderna på Farmen-Qristina när hon sover eller äta upp tre programledare på TV4?

– (Skratt). Det sista. Mums!

LÄS OCKSÅ I PLUS: Farmen-Richard om 18 år yngre frun – så träffades de

LÄS OCKSÅ I PLUS: Farmen-Malin om hur pojkvännen dog chockartat i hennes famn

Foto: TV4.

FRÅN FÖRSTASIDAN