LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alida Morberg om pappa Per Morbergs okända adhd-diagnos

19 feb, 2021 
Alida Morberg och Per Morberg
Foto: TT
Per Morberg har inte synts till på ett bra tag.
Nu öppnar dottern Alida Morberg upp om pappans tidigare okända diagnos.
– Jag har säkert också en släng, säger Alida till Femina.
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Per Morberg, 60, har en lång meritlista i bagaget med stora roller i produktioner som Rederiet, Så som i himmelen och Beck. Inte nog med att vara en framgångsrik skådespelare är han även kock och har gett ut både matlagningsprogram och kokböcker.

När det gäller Pers privatliv så har han sedan 40 år tillbaka varit tillsammans med hustrun Inese Bergs Morberg, 65. Paret har varit gifta i 33 år och har fem döttrar ihop – Janina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg samt Astrid Morberg.

Per Morbergs plötsliga paus – stora förändringen

Alida, 35, är den av Pers döttrar som kanske är mest känd för det svenska folket. Likt sin pappa har Alida valt en karriär inom skådespeleri och har bland annat synts i TV3:s serie Svartsjön. Hon är dessutom tillsammans med ett annat kändisbarn, nämligen Stellan Skarsgårds son Bill Skarsgård, 29. Skådisparet blev 2018 föräldrar till en dotter.

Annons

På Pers sociala medier får följarna dock inte ta del av mycket som rör familjelivet eller rollen som pappa och morfar. Per är däremot vanligtvis en flitig Instagrammare men nyligen tog han en länge paus och försvann helt från sociala medier.

Det var strax efter jul som Per plötsligt slutade uppdatera följarna om sitt liv och lämnade kontot utan uppdateringar. Men nu är han tillbaka och det är till en bild på sig och brottaren Martin Lidberg som han gör Instagram comeback.

Alida Morberg om Per Morbergs diagnos

Även om Per dragit sig undan den senaste tiden så har det sett tvärt emot ut för dottern Alida. Hon har nämligen fullfart med småbarnsliv och är dessutom aktuell i rollen som Vera i SVT:s Amningsrummet.

I en ny intervju med Femina berättar nu Alida om hur livet förändrats sedan hon blev mamma – samt de tidigare okända diagnoser som finns i familjen.

– För mig personligen har det skapat energi, för jag har inte lika mycket tid för mig själv längre. När man har all tid i världen kan det bli så att man inte tar tillvara på tiden, man kan sova länge och det skapar mer ångest. Det är så klart individuellt, men för mig blev det otroligt positivt. Jag mår väldigt bra av rutiner. Både min syrra och pappa har adhd, och jag har säkert också en släng av någon bokstavskombination, säger Alida.

Annons