Alice Svensson försvann från rampljuset – det gör hon idag

Alice Svensson försvann från rampljuset – det gör hon idag
Alice Svensson slog igenom som 16-åring i Idol 2008 och blev mycket populär bland svenska folket.
Men sedan dess har det varit tyst från artisten.
Det här gör det unga stjärnskottet idag.
Annons

Hösten är här och ett av Sveriges mest populära program är tillbaka, nämligen Idol. Det här året ser vi de numera erfarna Nikki Amini, Kishti Tomita, Anders Bagge och Alexander Kronlund i juryn och än så länge har de betat sig igenom städer som Helsingborg, Sundsvall och Göteborg. Många potentiella stjärnskott har visat sig och med tanke på programmets historik tvivlar vi inte på att det även i år kommer födas en ny stjärna. Genom åren har juryn nämligen hittat folkkära artister som Danny Saucedo och Darin Zanyar, men det är också många talanger som det har blivit betydligt tystare ifrån efter programmet.

Annons

En artist som tog Sverige med storm för flera år sedan är Alice Svensson när hon som 16-åring slog igenom i Idol 2008. Hon kom då till final och tävlade mot Kevin Borg, men efter en mycket jämn omröstning slutade hon dessvärre på andra plats. Men efter idolfinalen försvann hon plötsligt från rampluset. I en intervju med Hänt berättade hon om den speciella tiden:

Annons

– Efter Idol var det så mycket för mig att ta in och smälta. Jag behövde några år för att reflektera och för att förstå vad jag hade varit med om. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Jag menar, jag var 16 år och kom tvåa. Det är galet.

Ville leva ett vanligt liv

Anledningen till att Alice valde att backa tillbaka några steg efter den stora succén var för att hon kände att hon inte hade tillräckligt bra koll på vem hon ville vara.

– När man är 16 år så vet man inte vem man är och att då bestämma vilken sorts artist man vill vara var jättesvårt. Jag testade lite olika stilar, men jag kände att det bara blev konstigt, för jag hade inte bestämt mig för vem jag var då. Så jag tog ett break ett par år och landade i allt, förklarade hon för Hänt.

Hon gjorde då det som många andra tonåringar gör, nämligen resa runt i världen och jobba på vanliga jobb. Och visst har hon hunnit med mycket. Bland annat har hon gått en baristautbildning, studerat, jobbat som matkommunikatör för Ica, bott i USA och arbetat med fastigheter. Men nio år efter finalen i Idol bestämde hon sig ändå för att göra en comeback, och ställde då upp i Melodifestivalen med låten Running with lions.

Annons

Det gör Alice Svensson idag

Men något annat som alltid också har legat Alice nära om hjärtat är välgörenhet, och idag engagerar sig artisten i flera olika projekt. Då hon brinner lite extra för flickors rättigheter är hon bland annat ambassadör för Plan International, och i en video på YouTube berättar hon om hur jämställdhet för henne är en självklarhet.

– Oavsett var man är född, med vilket kön eller personlighet så är alla människor och alla barn precis lika mycket värda, säger hon.

Men till mångas glädje fortsätter hon även med musiken, och på hennes hemsida skriver hon om den nya musikstilen hon har utvecklat i takt med att hon blivit äldre.

”Mogen, fräschare och en helt ny sida av mig. När jag växer måste musiken också växa. Det är ett mycket djupare ljud med mycket mer substans, men fortfarande poppigt och reflekterar väldigt mycket på personen jag är.”

LÄS OCKSÅ: Marie Picasso vann Idol 2007 och försvann – bryter tystnaden

LÄS OCKSÅ: Markus Fagervall försvann efter Idol – så lever han idag

FOTO: Eero Hannukainen/Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…